Характеристика на зодиакалните знаци

Характеристика на зодиакалните знаци

Всеки ден на нашата планета се раждат хиляди хора, които си приличат и се различават по много начини. Формирането на личността, чертите на характера, темперамента, поведенческите стереотипи и външните данни на всеки човек се обуславят от множество фактори, сред които е и астрологичният му натален паспорт.

Характеристиките на всеки зодиакален знак зависят от датата на раждане, както и от активността и взаимодействието на небесните тела по това време. Всеки знак има свой, уникален ред на планетите, които оформят съдбата на човека.

Зодиакалният кръг е пътят на Слънцето по небето за една година, разделен на дванадесет сектора, носещи имената на съзвездията. Годишният път на Светилото се отразява в зодиакалния календар, разделяйки годината на дванадесет периода, носещи имената на зодиакалните знаци.

Характеристиките на всеки знак отразяват основните влияния на планетите върху неговите представители. Тези характеристики описват типичното поведение, интересите, периодите на успех и неуспех, както и методите за преодоляване на проблемите. Всяка характеристика не предлага ефимерни съвети, а конкретни препоръки за коригиране на грешки и оптимизиране на благоприятните моменти.

Всеки от дванадесетте зодиакални знака има свой набор от характерни черти. Хората, родени в един и същи ден и час, могат да бъдат различни, но ще бъдат обединени от общи черти, отличаващи ги от останалите знаци. Тези отличителни черти, както и основните етапи от съдбата на човека, са идентификатори, подобни на пръстови отпечатъци, глас или почерк. Също трябва да се вземе впредвид че освен деня, часа и мястото на раждане, на човек оказва много голямо влияние и неговото име. Затова при родени по едно и също време близнаци има разлика, освен разбира се ако не са с едно и също име…

Разликата в характерите на хората от една и съща зодия също се обяснява с влиянието на множество други фактори – социални, семейни, религиозни, природни и др., които са индивидуални за всеки човек.

Повечето хора се интересуват от хороскопите. Правилното им разбиране и използване може да ни даде ключ към разгадаването на собствения ни живот и тайните на характерите на другите хора. Но не трябва да се забравя, че човек не е един зодиакален знак, има множество фактори който влияят( асцендент, положението на планетите, домовете, аспектите, мястото на раждане, името)

Хороскопът не е абсолютна истина, а по-скоро информационен инструмент, който може да бъде полезен за всеки. Не е нужно да приемате заключенията му като инструкции, а да го използвате като седмо чувство, допълващо вашето възприятие за света.