номерология числото 9

Характер и личност на хората родени под вибрация на числото 9

Числото 9, което затваря Нумерологичната скала, ни говори за духовна зрялост, за достигане на най-високо ниво в духовното развитие и за разбирането, че само любовта отваря вратите към нови измерения на човешкото съществуване. Представителите на тази вибрация се отличават с изключителна чувствителност към всякакви външни стимули, както и с дарба на ясновидство. Те интуитивно предвиждат какво предстои да се случи и лесно проникват в душата и мислите на другите хора.

Тази интуиция и богатството на духовния живот са за тях постоянен източник на вдъхновение и стимул за по-нататъшно развитие и им помагат да установят контакт с Космическата същност (Абсолют). Няма много толкова благородни, алтруистични и готови на саможертва хора като Деветките. Те са изключително чувствителни, отзивчиви към проблемите на другите и никога не подминават безучастно човешкото страдание или несправедливост.

Умни, активни, с богато въображение, те се отличават с умствена бдителност, изобретателност и способност да намерят изход от всяка ситуация. Те успяват там, където другите се провалят. Едно от основните предимства на деветките е тяхната наблюдателност. В същото време имат ясен, остър и проницателен ум, нищо не убягва на вниманието им. Те се ориентират не само в онези въпроси, които ги вълнуват, но и във всичко, което се случва около тях. Те са в състояние да схванат най-фините нюанси на човешкото поведение.

Деветките са енергични, активни хора, които се стремят към съвършенство във всичко. Те са стари енергични и дисциплинирани работници, винаги взискателни към себе си, доколкото е възможно. Имат склонност да доминират и с готовност биха се заели с делата на своите близки и познати. Затова околните често имат основателни оплаквания срещу тях, тъй като никой не обича, когато някой се меси в личните им дела, дори ако това е толкова компетентен и добронамерен човек като Деветката.

Носителите на тази вибрация често са избухливи и необуздани. Склонни са да драматизират ситуациите и да преувеличават важността на маловажни детайли. Много често чувството им за реалност се променя, което те не са склонни да признаят пред себе си. Тъй като числото 9 символизира универсалната любов, хората с тази вибрация охотно оглавяват благотворителни организации и институции и се заемат да помагат на хора, обидени от съдбата. Смели и благородни, Деветките са най-добрите защитници на човешките права и филантропи, с рядка способност за съпричастност към проблемите на другите.

 Ентусиазмът, с който се занимават с благотворителна дейност, е присъщ само на представителите на тази и на никоя друга вибрация. Деветките вдъхновяват другите за постижения, облагородяват и даряват с любов всичко около себе си, а тези, с които общуват, се чувстват по-добри и умни в тяхно присъствие. Основният стремеж на хората от тази вибрация е да направят света по-справедлив и щастлив. Следователно Деветката се реализира само в служене на другите, като интуитивно усеща, че по този начин се обогатява и върви напред по пътя на духовното усъвършенстване.

Почти всеки, роден под влиянието на тази вибрация, прави добро впечатление и бързо печели симпатиите и доверието на другите. Те са учтиви, тактични и деликатни. В същото време те могат да изглеждат странни и екстравагантни, тъй като често се ръководят от собствените си стандарти на поведение, независимо от мнението на другите. Следователно те са трудни за разбиране от хора, които са по-малко интелектуално и емоционално надарени.

Изключително независими и горди, те не търпят никакви ограничения, никаква принуда и не могат да се подчиняват на никого. Деветките се нуждаят от пълна свобода на мисълта и действието. Те изсъхват и избледняват в интелектуално ограничена и затворена среда и, напротив, процъфтяват в открити пространства, както духовно, така и физически. Усещането за свобода, способността да се движите във всяка посока и да правят каквото искат е необходимо за тях като въздуха. Затова Деветките много обичат да пътуват до екзотични, неизследвани места. Те обаче не се нуждаят от специални удобства, за пълното щастие им трябва само спален чувал, много свободно време и широк път…

Околните ги възприемат като весели, дружелюбни и общителни хора, но повечето Деветки предпочитат уединения начин на живот, а връзките им с хората често са повърхностни и мимолетни. Те винаги поддържат определена дистанция, винаги са независими, което не допринася за установяването на дълбоки приятелски отношения. Техният характер е истинска мистерия: те дълбоко преживяват човешките неволи и страдания и в същото време никога не се посвещават напълно на никого и на нищо. Сякаш душата им е някъде много далеч, на места, където никой освен тях няма достъп. Деветките имат забележителни лични качества. Тези хора имат неуморна жажда за знания, но въпреки това интересът им към дадена тема никога не е дълготраен.

Те се стремят да научат всичко, да го обхванат с разума и може да се каже с увереност, че не са много хората, които се отдават с такава любов и страст на работата, която ги интересува. Деветките обичат хармонията и реда, те се борят за възцаряване на справедливостта в света. В действията си се ръководят от най-висшите идеали, но тяхната честност и благородство могат да се обърнат срещу тях: те могат да бъдат използвани от умни и неморални хора.

Околните са очаровани от тяхното жизнелюбие, ентусиазъм и благородство, но тези, които ги познават по-добре, разбират, че Деветките имат и „друго лице“ – могат да бъдат груби, импулсивни и сприхави. Често изглежда, че те специално търсят причина да предизвикат скандал. Също толкова често те казват това, което мислят, без да се интересуват от възможните последствия. Техните изказвания са толкова остри и язвителни, че е много трудно да се спечели словесна битка с деветка.

Хората с тази вибрация често проявяват революционни наклонности, не се страхуват да действат в противоречие с общоприетите норми. Винаги се стремят да бъдат честни със себе си и не се интересуват дали принципите им не съвпадат с мнението на мнозинството. В борбата си за справедливост Деветките са готови да идентифицират и да устоят на всяко най-малко насилие. Много Деветки умело използват своето красноречие и с пламенните си речи могат да вдъхновят и събудят потиснатите да се борят за правата си.

Идеализмът, емоционалността, както и жаждата за справедливост и хуманизъм са причината Деветките да са в състояние да жертват много, ако се вълнуват от дадена кауза и вярват, че си струва да се борят. Това са Дон Кихотовци, живеещи в свят на мечти, създаден от самите тях. Въпросната вибрация символизира обновяване, подмладяване и еволюция. Дълбоката интелигентност и широк кръгозор на хората, родени под влиянието на тази вибрация, ги правят изключително податливи на парапсихологични феномени, често имат дарба на ясновидство и предсказване на бъдещето.

Деветките, както и Седмиците, са близо до Абсолюта, до Космическата същност. Хората с тази вибрация се ръководят повече от интуицията и емоциите, отколкото от интелекта или така наречения здрав разум. Преди всичко те се стремят да разкрият тайните дълбини на човешката психика и да разберат какво е скрито. Тези хора имат необичайно отношение към религията: те не се подчиняват на никакви строго установени норми или доктрини. Деветките напомнят за мистици и философи, стремящи се към овладяване на висше психическо съзнание и надарени с животворна и вдъхновяваща енергия.

Освен това Деветките се отличават със сериозност и способност да анализират собствените си вътрешни състояния. Тези качества, както всички останали, те се опитват да направят полезни за другите. Естествената сдържаност, благородството и вътрешното достойнство създават цялостното впечатление за уравновесеност и мир, които излъчват деветките. Но това впечатление може да бъде измамно, защото в действителност те са нервни и много уязвими. В същото време те умеят да крият чувствата си и не ги разкриват пред никого, освен пред най-близките хора.

„Отрицателните“ деветки са капризни, егоистични и твърде уязвими. Те не търпят никакви възражения и в същото време са сприхави, агресивни и арогантни, склонни да се фокусират върху грешките на другите и да се отнасят снизходително към собствените си недостатъци. Деветките са фаталистични, невротични и подозрителни, често обвиняват съдбата и другите за своите нещастия. Това егоистично отношение ги кара да живеят в постоянно напрежение и да се чувстват неудовлетворени и отчаяни.

Несъмнено борбата на Деветките със собствените им недостатъци няма да е лесна. Те трябва с живота си да дадат потвърждение, че човек е нещо повече от материалната си обвивка. Тяхната житейска цел е да бъдат „фар“ за другите, който осветява, облагородява и посочва истинския смисъл на живота на всички, които срещат по пътя. Само по този начин Деветките ще намерят щастието и пълнотата на съществуването си.

Автор-Гладис Лобос

Превод-galaxy-tarot.com

Призвание, професия, работа и бизнес на хората родени под вибрация Деветка

Финанси, Любов и житейска мисия на хората родени под вибрация Деветка