номерологич-число едно

Характер и личност на хората родени под вибрация на числото 1

Числото 1

Според езотеричното учение 1 е числото на Сътворението, първоначало и източникът на цялата енергия. Това число символизира първопричината за всички неща. Водейки в нумерологичната скала, Единицата дава сила на характера, както и индивидуалност, характерна за лидерите. Тези с тази вибрация реализират най-смелите идеи, проправяйки пътя на другите. Те неуморно се стремят да подобрят методите си на работа. Това са родени лидери. Те искат да оставят забележима следа и да се откроят от тълпата.

Позитивната единица е човек, който създава и помага на другите да творят, като ги зарежда със смелост и желание да действат. В същото време той не търпи никаква власт над себе си, неговото призвание е да дава заповеди, а не да се подчинява. Единиците имат творческа индивидуалност, те са независими, динамични, с брилянтен ум, гениални, но винаги са противоречиви. Динамичността и творческият подход към живота допринасят за това, че тези хора правят необичайни неща.

Винаги в движение, прекарват времето си в пътуване, посещавайки места, в които не са били преди или правейки планове. И дори ако тялото им е временно остане на едно място, умът им продължава да е активен, а идеите се сменят една след друга. Те не познават скуката. Освен това притежават необходимите качества, за да осъществят плановете си по най-оригиналния начин, полезен за тях и околните.

Единицата винаги е смела, необикновена, екстровертна и пълна с ентусиазъм, горда със себе си и своите успехи. Тя е наясно, че е над посредствеността; чувства, че се откроява сред другите, което й доставя особено удовлетворение. Тя се стреми да командва и ръководи останалоте. Най-често това и се отдава, поради което сред Единиците има доста влиятелни и авторитетни хора. Хората, повлияни от това число, са енергични и имат положително отношение към живота. Те излъчват самочувствие и имат огромна дарба на убеждаване, граничеща с харизма (божествено вдъхновение), благодарение на която лесно влияят на другите.

Истинската „чиста” Единица няма комплекс за малоценност. Тя смята себе си, ако не за перфектна, то поне за необикновена личност. Благодарение на способността си да се контролира (за което напомнят при всяка възможност), тя прави благоприятно впечатление на другите и се ползва с репутацията на човек, достоен за доверие. Въпреки това, нейната арогантност и желание да доминира, е причина за много недоразумения и оплаквания от хора, които не търпят арогантност и високомерие. Животът на мнозина под това число е пълен с рискове, те често са „на ръба на пропастта“, но никога не губят надежда, че в последния момент някой или нещо ще им помогне да излязат от трудна ситуация.

Независимо от възрастта, млади по сърце, Единиците живеят богат и изпълнен с приключения живот, което не се случва на плахи хора или просто по-разумни. Единиците не искат да следват познати, утъпкани пътеки, те предпочитат да намерят собствения си път. Ако им се наложи да водят посредствено и монотонно съществуване, те изпадат в отчаяние и се чувстват разочаровани, считайки се за дълбоко нещастни. Носителите на тази вибрация са индивидуалисти, упорити и егоцентрични хора. Те имат свой собствен, доста специфичен светоглед и трудно могат да бъдат повлияни по някакъв начин.

Те не могат да понасят, когато хората се намесват в живота или проектите им. Умеят да защитават убежденията си и като лидери са нетърпими към всякакви възражения. Почти винаги се характеризират със сръчност и притежават онези качества, които им позволяват да преодолеят всички препятствия и да постигнат това, което желаят. Те не са от тези, които губят и винаги са пълни със смели и амбициозни планове. Единиците знаят как да реагират и действат бързо и с въображение. Характерната им жизненост на ума и вродената изобретателност им позволяват в случаите, когато това е много важно за тях, да говорят много убедително и красноречиво.

Тези хора изповядват и прилагат на практика принципа „живей и остави другите да живеят“ и се опитват да не се месят в делата на другите. Единиците, както вече отбелязахме, се отличават с екстровертен характер, но в личния си живот, напротив, много често приличат на интроверти. Те живеят в свой собствен свят и мнението на другите изобщо не ги интересува. Дори и да критикуват другите, те рядко са отмъстителни или стигат до клюки. В по-голямата си част тези хора са благородни, честни и директни. Освен това имат прекрасно чувство за хумор и винаги знаят как да реагират бързо и остроумно. Ето защо, въпреки известната строгост в отношенията с хората, а понякога и груба откровеност, те лесно намират лоялни и предани приятели.

номерология-числото 1

В приятелството са лоялни, щедри и способни на саможертва. Но дори и тук те имат склонност да потискат другите. Тази тенденция често ги превръща в истински диктатори. Като врагове те са непримирими. Ако в техния нумерологичен портрет няма омекотяващи вибрации, тогава те са отмъстителни и понякога коварни. Ако бъдат нападнати, стават саркастични, злобни и цинични. Те инстинктивно отгатват слабостите на врага и може да го унищожат с една дума. Въпреки факта, че Единиците често не вземат предвид чувствата на другите хора, самите те обикновено са много уязвими.

Без оглед на външните прояви, те се стремят да спечелят признанието на другите и не понасят критика, която лесно може да ги нарани. Те третират тези свои качества като недостойна слабост на характера и на всяка цена се опитват да ги скрият от другите и дори от себе си. Комуникацията с дете или тийнейджър Единица трябва винаги да се основава на логиката, здравия разум и способността да се говори с него като с възрастен. Така може да се постигне най-голям възпитателен ефект.

От детството Единиците не могат да издържат на доминиращо и деспотично отношение към себе си и винаги ще му се съпротивляват и следователно опитите да ги умиротворите със сила ще доведат само до бунт, агресивност и упорита съпротива. Ако Единиците използват своята прекрасна енергия, креативност, решителност и оригиналност в положителна посока, тогава те могат да постигнат всички цели, които си поставят. Но същите тези черти на характера, използвани за зло, се превръщат в недостатъци, които могат да донесат нещастие на тях и на околните.

Дотук говорихме за положителните страни на числото 1. Но не бива да забравяме, че вибрацията на Единицата, както и всички други числа, може да повлияе както в положителен, така и в отрицателен смисъл. Отрицателното влияние на тази вибрация означава липса на решителност, самоувереност, както и мързел или прекален консерватизъм. Негативният аспект на тази вибрация се проявява и в такива черти на характера като нетолерантност, егоизъм, цинизъм, агресивност и желание да се подчинят другите на всяка цена.

В допълнение, пълната неспособност за признаване на собствените грешки, както и желанието за неограничена свобода води до факта, че им е трудно да се адаптират към общоприетите норми. Затова Единиците често се оказват истински анархисти. Те са арогантни и безскрупулни в средствата за постигане на собствените си цели. Както вече споменахме, тяхното честолюбие играе изключително важна роля в живота им. Но те трябва да бъдат внимателни, тъй като неправилното разбиране за това може да ги превърне в хора, които не се съобразяват с другите, егоисти, които без колебание помитат всичко, което се изпречи на пътя им.

Автор-Гладис Лобос

Превод-galaxy-tarot.com

Призвание, професия, работа и бизнес на хората родени под вибрация Единица

Финанси, Любов и житейска мисия на хората родени под вибрация Единица