Овен

Любовен хороскоп зодия Овен

Характеристика на зодия Овен в любовта

Представителите на зодия Овен се впускат в любовта много рано, при това романтичната първа история може бързо да премине в интимната сфера. Овните не са в състояние умело да се „прикриват“, така че техните приключения обикновено стават известни на родителите им много бързо, което може да предизвика голям конфликт с по-старото поколение.

Много често хората от тази зодия се влюбват от пръв поглед, но колкото и да е силна тази любов, след нея ще последват още много романтични истории и обекти на обожание. Един поглед, дума или докосване са достатъчни на Овена да пламне. Той няма да се смути от липсата на реципрочност, освен това забранените плодове го привличат много повече от достъпните. Колкото по-трудно е да спечели нечие сърце, толкова по-ентусиазиран ще е за тази перспектива.

Овните се отдават на любовта, лесно и радостно, приемайки я за поредното приключение, което може да промени нещо в техният живот. Малко вероятно е да пропуснат благоприятна възможност за флирт. В същото време в любовта те проявяват такива черти като практичност и благоразумие, макар и парадоксално съчетани с наивност.

Овните са неудържимо ревниви, но това не е защото се чувстват безпомощни, несигурни или ги е страх от загуба на партньор. Тяхната ревност произтича от собственическото отношение към любимите им: те искат да бъдат единствените, защото се смятат за най-достойните и най-добрите.

За да направят благоприятно впечатление на противоположния пол, те ще използват целия си чар и естествена общителност: жените най-често разчитат на външния вид, силният пол – на емоционалните впечатления, използвайки истории за своите подвизи – може би несъществуващи – за да привлекат внимание. Всичко това не означава, че Овенът не може и не иска да бъде отдаден любовен партньор, но когато елементът на новост и непредсказуемост изчезне от връзката, вероятността Овенът да напусне е доста голяма.

Ако техният партньор поеме инициативата за раздяла, това ще нанесе изключително болезнен удар върху гордостта на Овена. В този случай той ще атакува любимият си яростно, непримиримо, настоявайки за възстановяване на статуквото. В някои ситуации Овните дори може да изглеждат опасни, но тяхната агресия не трае дълго. Ще мине много малко време – и те ще се примирят със ситуацията, ще приемат нейната неизбежност и ще започнат да търсят новото си щастие.

Любовен хороскоп: мъж Овен

Младите представители на зодия Овен се стремят на всяка цена да задоволят желанията си, свързани с пламналото чувство. По този път понякога нито правилата за приличие, нито общоприетите норми могат да ги спрат. Мъжете Овен от примитивния тип се подчиняват предимно на животинския си инстинкт. Женският пол се възприема от тях като обект за задоволяване на сексуалните потребности със задължително условие за подчинение. В разгара на страстта този мъж изобщо не се интересува дали връзката ще продължи – той ще помисли дали си струва да я изгради по-късно.

По-интелектуално развитите представители на тази зодия са непоправими романтици и идеалисти. За своята любима те са готови на подвизи, покорявайки сърцето и със смели дела. В желанието си да станат герои на роман, Овните не признават никакви ограничения, превръщайки се в изключително амбициозни същества. И в замяна със сигурност трябва да получат възхищение.

Ако мъжът Овен най-накрая се влюби истински, той няма да може дълго да се преструва и да крие емоционалните си импулси. Той ще обгради избраницата си с нежност и грижа, ще се държи прилично и честно с нея, пазейки верността. Но ако има причина да се съмнява в лоялността на любимата си, ревността му няма да има граници! Ако се разочарова от своята избраница, той няма да иска и да може да се преструва.

Любовен хороскоп: жена Овен

Младите представителки на тази зодия намат нищо против да флиртуват и да привличат внимание. С поведението си те често провокират представителите на силния пол към желание за интимна връзка с тях, често несъзнателно. Всичко, което жената Овен иска да получи от любимия си, трябва да бъде изпълнено незабавно. Ако тя не е стигнала далеч в духовното си развитие, тогава нейните желания в любовта ще бъдат сведени до баналното задоволяване на нейните сексуални нужди. Не толкова примитивните представителки на знака са способни не само да вземат, но и да дават и са готови да станат предани и грижовни приятели, достойни спътници в живота.

В мъжете жената Овен вижда равен на себе си партньор, тя няма да му позволи да стане неин господар. В същото време самата тя трябва да го притежава изцяло и напълно или ще предпочете изобщо да не свързва живота си с него. В любовта жената Овен ще бъде вярна и безусловно ще разчита на същото отношение към себе си. Ако партньорът й реши да изневери, тя веднага ще му се отплати със същата монета. Въпреки това, може да отстъпи в претенциите си за лидерство, ако види в любимия, човек който не и отстъпва по интелигентност и сила на характера.