водолей

Любовен хороскоп зодия Водолей

Характеристика на зодия Водолей в любовта

водолей

Емоционалната сфера на хората, родени под този знак, е особено сложна. Водолеите имат много развито въображение, а в младостта си са мечтатели. Поначало често са идеалисти и са склонни да надаряват любимите си с прекрасни качества, които всъщност не са им присъщи. Разочарованието, което заменя насладата, принуждава Водолейте да се откажат от любовта и да се задоволят с чисто приятелски отношения.

Неуспехите на любовния фронт принуждават някои Водолеи да се защитават с имиджа на необвързани, емоционално студени, понякога цинични и жестоки хора. Но това не кара природата им да престане да бъде много уязвима и фина, както и все така влюбчива и увлечена. Но в повечето случаи сърцето им не се разбива; чувствата и страстите преминават, без да разрушат нищо.

В сравнение с другите знаци, които са фокусирани върху неуморното търсене на втората си половинка, Водолейте се смятат за самодостатъчни личности и не се стремят към брак на всяка цена. Това изобщо не означава, че любовта на Водолея никога няма да бъде увенчана с официално сключване на брак – техните бракове могат да бъдат много щастливи, но дори в рамките на семейния живот те не губят своята индивидуалност и любов към свободата. Водолейте трябва да чувстват, че имат пътища за бягство, дори и да нямат намерение да се оттеглят. Няма да позволят на никого да ги затвори в клетка – дори и златна.

Брачната халка на пръста на Водолея не може да служи като гаранция за неговата физическа и емоционална вярност и той със сигурност няма да прекъсне връзките си с предишния си социален кръг, дори да изпитват силна любов. Впрочем Водолеите са лидери в брака с последващ развод.

Хората от тази зодия не са запознати с пристъпите на ревност, те никога не изпитват собственическо чувство, но в същото време не позволяват на любимите хора да ги контролират, объркват се и се дразнят, когато партньорът им ревнува.

Любовен хороскоп: мъж Водолей

Много мъже Водолей завинаги запазват спомена за първата си любов, а първата жена, спечелила сърцето им, завинаги остава своеобразна мярка за достойнствата на останалите партньори. Любовта може да се превърне в лакмус за идентифициране на вътрешните конфликти на мъжа. Като човек с интелектуална зодия, той се страхува от собствените си чувства, смята любовта за едно от задълженията, които могат да съсипят живота му. За такъв човек е много трудно да се адаптира към нов човек в живота си и ако духовната хармония бъде изгубена, той ще инициира прекратяването на връзката.

В същото време би било несправедливо да наричаме тези представители на по-силния пол Дон Жуани, те остават верни на любимите си жени по свой начин и не се стремят да имат много едновременни отношения. Те са по-доволни от моногамни връзки, въпреки че една връзка може да последва друга. След като се ожени, мъжът Водолей обикновено не мисли, че това е завинаги.

Любовен хороскоп: жена Водолей

Представителките на нежната половина на знака не остават по-назад в желанието си за независимост. Тези чувствени, женствени създания показват сила на характера и са в състояние да се противопоставят на обкръжението си, когато се влюбят в човек, който по всичко личи, че не е подходящ за тях. Жените Водолей не са арогантни, те са приятелски настроени към своите кавалери и понякога дори им помагат да спечелят благоволението им.

Когато обаче дойде време за сериозна връзка или брак, тези жени срещат трудности. Не им е лесно да отдадат всичко от себе си на любовта и само на нея. В личните отношения те могат да бъдат малко повърхностни, за тях е по-лесно да обичат всички, отколкото само един човек.

За Водолейте от двата пола живота би бил много по-прост и биха били по-щастливи, ако се отнасят към любовта по-внимателно и се научат да поставят поне някои жертви на нейния олтар.