козирог

Любовен хороскоп зодия Козирог

Характеристика на зодия Козирог в любовта

козирог

Хората, родени под този зодиакален знак, се държат по много уникален начин в личния си живот. В младостта си те се опитват да сдържат естествените си инстинкти, въпреки че, не винаги успяват. Но като цяло младите Козирози са склонни да избягват любовните увлечения, когато е възможно. Козирозите не изпитват голяма нужда от удоволствие, като са напълно доволни от това, което имат, но много се страхуват да не изпитат душевна болка, като загубят човек, към когото са свикнали и привързани с цялата си душа. За тях е по-лесно да се преструват на безразлични, отколкото да се провалят.

В любовта Козирозите първоначално са затворени, могат да направят впечатление на безразлични и арогантни хора – и в същото време недосегаеми, недостижими и следователно много привлекателни. Впоследствие, имайки постоянен партньор в живота и когато не се страхуват от емоционалните си тревоги, мъжете Козирози, без емоционално безпокойство, могат да намерят временна утеха настрани, но ще се отнасят към това толкова безразлично, че ревността към него изглежда неуместна. В младостта постоянният престой в състояние на напрежение, желанието за потискане на страстта в себе си, може да стане причина за различни нервни разстройства, мълчаливо, затворено, егоистично поведение.

Неосъществената любов при Козирозите може да се сублимира в жажда за власт или да приеме формата на пълно подчинение на съдбата. Без да искат да се подчиняват на чувствата си, много от тях живеят сами дълго време, като дори не си позволяват краткосрочни романи. Въпреки това, понякога вече в зряла възраст любовта идва при тях и тогава те отварят сърцата си за нея и могат да се отдадат на чувството с цялата си душа.

Изборът на партньор в живота често се превръща в истинска изненада за другите. Най-често хората смятат, че Козирозите са избрали някой, който е напълно неподходящ за тях, но това означава само, че не ги познават добре. Този зодиакален знак, по-силен от другите, показва готовност да се свърже с някого единствено от съображения за удобство, например в името на финансовата стабилност или желанието да влезе в по-висок социален слой.

В любовта Козирозите и от двата пола се стремят към лидерство и винаги ще защитават своята независимост. Ако Козирогът се влюби и се довери на любимия човек, той ще се превърне в надеждна опора и защита за него, ще го защитава и цени, дарявайки го с дълбоки и истински чувства.

Любовен хороскоп: мъж Козирог

За мъжете Козирози не е лесно да се поддадат на любовта, те се отнасят към жените с подозрение и недоверие и се опитват да потиснат спонтанно възникващите чувства. Често се чувстват страхотно в ролята на ергени и се примиряват с неуспешните опити да подобрят личния си живот, ако изобщо го правят. Тези мъже искат открита, честна, стабилна връзка със завършена, състоятелна жена, която не е склонна към неразумни разходи и скандали.

Често избират дами, които са по-възрастни от тях, както и такива от добре изпитано вътрешно обкръжение, например колежки. Прекалено спокойният и общителен характер на техните партньори кара мъжете от тази зодия да се тревожат и ревнуват, но едва ли тези терзания ще бъдат забележими външно.

Колкото и странно да изглежда, мъжете Козирози не са лишени от романтика, но са способни да пожертват любовта в името на връзка с жена, която бързо ще ги доведе до успех. По правило Козирозите сключват брак или в ранна младост, или вече в зряла възраст, а вторият брак има много по-голям шанс да стане щастлив. По това време те вече са постигнали известен успех и любовта, която се появи на хоризонта, не им се струва пречка за осъществяването на амбициозните им стремежи.

Любовен хороскоп: жена Козирог

За представителите на тази зодия любовта е от голямо значение, дори и с целия си вид и поведение да твърдят обратното. Докато някой чакат принца на бял кон, тази жена се опитва сама да стане господарка на съдбата. Тя изобщо не е склонна към любов от пръв поглед, тъй като е много придирчива по отношение на потенциалните партньори в живота. Тя не иска да губи време за флиртове и несериозни увлечения.

За да бъде щастлива в любовта, жената Козирог се нуждае от човек, който я разбира, грижи се за нея и не се опитва да установи контрол или да я лиши от това, което е важно за нея. Тъй като е реалист, тя осъзнава колко е трудно да си намери половинка. Тази жена е в състояние да създаде впечатление за покорна и дори плаха, но тя никога няма да се пречупи – тя може само да бъде принудена временно да се огъне под тежестта на обстоятелствата. Дори в любовта тя се отличава със здрав разум, трезв подход, винаги се опитва да поеме инициативата, поради което често предпочита връзки с мъже, по-млади от себе си.

Въпреки физическата си привлекателност, младежко излъчване и много предимства, жените Козирог не са много удачни в любовта. Може би стигат до крайности и избират прекалено наивни и неопитни мъже или поставят очевидно нереалистични изисквания и в същото време обръщат твърде много внимание на кариерата си. Както и да е, те заслужават съчувствие, защото биха били верни, усърдни и надеждни партньори в живота, готови да споделят с партньора си всичките му трудности – те наистина заслужават щастие.