Кулинарен хороскоп зодия Стрелец

Кулинарен хороскоп зодия Стрелец

Зодия Стрелец и храната

Стрелците не могат да бъдат класифицирани като прекалено взискателни и капризни хора, като това важи в еднаква степен и за храната. Те са твърде заети, за да обръщат много внимание на това, което ядат в ежедневието си. Въпреки това, от време на време представителите на тази зодия изпитват нужда да си направят „празник за корема“ и тогава се превръщат в истински епикурейци и гастрономи.

Обикновено Стрелците предпочитат да се хранят с местна традиционна кухня, но когато става въпрос за специални поводи, в тях се събужда духът на експериментиране и новаторство. Използват се рецепти и ястия от националните кухни на света, сред които може да има нещо невероятно екзотично и необичайно.

Родените под това съзвездие не могат да бъдат наречени обсебени от домакинската работа, включително готвенето. Жените Стрелци с удоволствие използват полуготови продукти и се радват на възможността да изпратят членовете на семейството си на гости или в бистро, за да се спасят от рутинните кулинарни проблеми. Но ако Стрелецът се заеме с готвенето, той буквално ще вложи частица от душата си във всеки етап от процеса. Представителите на зодия Стрелец особено обичат да ядат сред природата, така че списъкът с ястия, които приготвят с особено удоволствие, обикновено включва такива, които изискват готвене на открит огън.

Зодия Стрелец и алкохола

Алкохолът е почти напълно противопоказен за Стрелците, тъй като причинява особено непоправима вреда на тялото на хората от този знак. Но веселото им разположение често ги тласка да участват в партита, те обичат да общуват и искат да могат да се отпуснат. Твърди се, че те се опияняват доста бързо. И тогава тези, които са прекалили, може да загубят отличителната черта на знака си – жизнерадостта и неочаквано за всички да станат мрачни.

Това може да развали цялата атмосфера на празника, защото Стрелецът, душата на партито, често владее цялото събитие. За него е по-добре да не си позволява повече от една или две чаши вино, той може идеално да прекара вечерта с чаша добро шери или порто.

Зодия Стрелец като домакин

При подходящо настроение и финансови възможности, Стрелецът с удоволствие би устроил празник за целия свят, той знае как да превърне скромното семейно тържество от интимно събитие в грандиозно, като покани много приятели и роднини. За това той е готов да извърши кулинарен подвиг и да организира толкова мащабен празник, който може да разтърси въображението на гостите.

Зодия Стрелец на гости

Ако очаквате човек от тази зодия да ви посети, не е нужно да се стараете да го изненадате с богата или вкусна почерпка. Стрелците са доста непретенциозни в това отношение, въпреки че ще ядат с голямо удоволствие и несъмнено ще оценят плодовете на кулинарното въображение на домакина, по-специално, те никога няма да пренебрегнат нито едно екзотично ястие. Но Стрелецът е много взискателен към това как се поднася ястието, дали домакините са достатъчно дружелюбни и внимателни и дали се спазва етикета. При никакви обстоятелства не трябва да водите Стрелец в заведение, където се вижда, че обслужващият персонал не е много уважителен към посетителите.

Зодия Стрелец в ресторант

Щедростта на Стрелеца при плащане на сметката зависи от това дали са постигнати определени цели на срещата, известни само на него, например дали е получил информацията, която го интересува или естетическо удоволствие. Ако това е така, тогава сервитьорите могат да разчитат на кралски бакшиши. Ако Стрелецът е недоволен от тази гледна точка, то в компания никога няма да посегне пръв към сметката.