Кулинарен хороскоп зодия Козирог

Кулинарен хороскоп зодия Козирог

Зодия Козирог и храната

Както във всичко, и в храната Козирозите се придържат към принципа на умереност и сдържаност. След като са свикнали с определени ястия в детството, те ще им бъдат верни през целия си живот, пренебрегвайки кулинарните експерименти. Такава монотонност често е вредна за здравето, особено ако първоначално са били избрани „грешните“ продукти.

Близките хора трябва да се опитат ненатрапчиво да променят гастрономическите предпочитания на Козирозите. При всичко това самите представители на тази зодия знаят как да готвят перфектно, всичко им се получава от първия път – никакви палачинки на бучки. Те са склонни да обръщат специално внимание на подредбата на масата, като се уверяват, че покривката е чиста и красива, а съдовете са в хармония с нея по цвят.

Зодия Козирог и алкохола

Козирозите имат специално отношение към алкохола – по-точно може да нямат никакво отношение: те са безразлични към него, пият от време на време, но ако трябва да пият, ще бъдат избирателни в избора си. Препоръчително е Козирозите да пият бира: тя е доста полезна за хората от тази зодия, но самите те предпочитат по-сериозни и скъпи напитки, отлежали класически вина, особено френски.

Вероятността Козирогът да прекали с алкохола е много малка. За разлика от другите зодии, на тези хора дори се препоръчва да пият алкохол поради бавното храносмилане и необходимостта от стимулирането му. Освен това за Козирозите, на които им е доста трудно да установят контакт в компания, алкохолът ще им помогне да се отпуснат.

Зодия Козирог като домакин

Козирозите не приветстват ексцесиите, но въпреки цялата си пестеливост, те няма да купуват евтини продукти, за да почерпят гостите. Ако човек от тази зодия стои до печката, тогава е по-добре да не го докосвате и да следвате стриктно всичките му заповеди: той няма да толерира дори намек за хаос в кухнята. Най-вероятно представителите на този знак ще привлекат помощници от семейството, за да приготвят празничната трапеза, но ще им бъде възложена ролята на чираци – Козирозите сами ще направят магията „при котлите“.

Докато представителите на друг знак на земната стихия – Телец – винаги подреждат щедра трапеза за гостите, то Козирозите обикновено не удивляват въображението с количеството на ястията, за тях е по-важно да се гарантира тяхното качество. Почерпката им ще бъде невероятно вкусна, но ако закъснеете, може или да останете без храна, или да напуснете масата полугладни.

Зодия Козирог на гости

Козирогът е непретенциозен гост, няма нужда да хвърляте пари за деликатеси или да удивлявате въображението с кулинарни шедьоври. За хората от тази зодия е достатъчно храната да е вкусна и здравословна. Няма да сбъркате с основно ястие на месна основа. За десерт хороскопът също препоръчва да не харчите пари за деликатеси, имайте предвид, че Козирозите обикновено обичат да пируват с пресни плодове. Акцентът в отношението към гост от тази зодия трябва да бъде върху нещо друго, а именно доброто вино. Той лесно ще прости простотата на ястията, но небрежността на домакина при избора на алкохол ще го депресира. Освен това е много желателно да зарадвате очите на гостите с оригинален и красив дизайн на масата.

Зодия Козирог в ресторант

Като организиран и делови човек, Козирогът обича да решава актуални въпроси навсякъде, но не и на сложена маса. Ако обаче има бизнес или друга среща в ресторант, Козирогът ще избере най-престижното и модерно заведение. Но и най-простата храна ще му е достатъчна. Такъв човек ще бъде благодарен, ако бъде поканен за сметка на домакина, като предварително е предупреден за това. Козирозите не обичат да плащат сметката за храната, могат умишлено да отсъстват в момента на подаване на сметката и да изчакат, докато някой друг поеме инициативата да плати за всички.