Кулинарен хороскоп зодия Телец

Кулинарен хороскоп зодия Телец

Зодия Телец в храненето

За хората, родени под знака на Телец, храната е едно от основните удоволствия в живота, а храненето е нещо повече от просто попълване на енергийните разходи. Имат статута на най-„кулинарния“ знак на Зодиака. Дори и без специални познания, Телците умеят да готвят по такъв начин, че ястията им често могат да съперничат на творенията на готвачите в ресторантите.

Те обичат да готвят, готови са да прекарат часове в кухнята, внимателно да наблюдават всички етапи на готвенето и го правят с голямо удоволствие. Не е изненадващо, че много известни готвачи и хора, станали известни като гастрономи, са родени под знака на Телец.

Търсенето на вегетарианци, суровоядци и други привърженици на различни ограничения в храната сред хората от тази зодия е съмнително начинание. Телците обичат да ядат не само вкусно, но и много. Те не са свикнали да се увличат прекалено от кулинарни експерименти, често се придържат към изпитани рецепти, използват познато оборудване и не са фенове на екзотиката. Въпреки това, в рамките на традиционната кухня, те са в състояние да създадат истински гастрономически изкушения и то не непременно по празниците.

Зодия Телец и алкохола

Телецът може спокойно да се причисли към изтънчените ценители на алкохолните напитки. Техният естествен консерватизъм се отразява и тук: след като хареса даден алкохол, Телецът ще поръча в ресторантите или ще търси за дома само тази алкохолна напитка. Те имат слабост към добре отлежалите френски вина и са много разстроени, когато в един прекрасен момент вече не могат да намерят скъпата бутилка на рафтовете. Те не са привлечени от перспективата да опитват отново напитки, за да се спрат на нещо ново, което би могло напълно да ги задоволи.

Телците, които пият твърде много, се превръщат в източник на повишена опасност за другите. Те са способни да изпитват доста силни негативни емоции, но не показват това, когато са трезви. Под въздействието на алкохола обаче цялото им раздразнение и натрупана агресия излизат наяве и тогава може да се превърнат в ядосани бикове. Това се отнася в по-голяма степен, разбира се, за мъжете.

Зодия Телец като домакин

Трапезата, подредена от Телците, обикновено е пълна с разнообразни лакомства. Тук може да намерите интересни закуски, майсторски приготвени меса и риби, както и нестандартни десерти. Приготвяйки такива лакомства, Телецът, като изключително гостоприемен и внимателен домакин, със сигурност лично ще се увери, че чиниите на гостите не са празни.

Поднасяйки им порции с щедра ръка, той не приема откази, така че гостите често напускат масата доста прехранени. Абсолютно невъзможно е да се съпротивлявате на натиска на този домакин, докато предлага да опитате едно или друго ястие.

Зодия Телец на гости

Телците не могат да бъдат наречени много общителни хора, но те обикновено не са против да отидат на гости и преди всичко са привлечени от перспективата за вкусна храна. За да зарадвате Телеца, трябва да приготвите колкото се може повече ястия. Той с удоволствие ще яде гъста крем супа като предястие, с готовност ще довърши чиния с изискано приготвено месо или риба като второ ястие и ще оцени всички интересни храни. Но няма нужда да се мъчите с десертите: Телецът ще се наслади с удоволствие и само на плодове.

Телците са много придирчиви към вкуса на храната, те са тънки ценители на наистина вкусно приготвената храна и никога няма да съжалят, ако похвалят хората, които са я приготвили. Взискателни са и по отношение на сервирането и декорирането на ястията. Много им харесва, когато на масата има цветя. Но това не е всичко: човек от зодия Телец ще остане напълно възхитен от приема, ако прекара вечерята в приятен, дружески разговор.

Зодия Телец в ресторант

Ако Телецът отиде на ресторант, то определено ще бъде престижно, изпитано във времето заведение със солидна репутация. Телецът е готов да плати скъпо за удоволствията, така че дори като пестелив човек да не хареса много сумата в сметката, когато извади портфейла си, той ще запази доволен и добродушен вид.