Кулинарен хороскоп зодия Овен

Кулинарен хороскоп зодия Овен

Зодия Овен в храненето

Водейки активен начин на живот, Овните не страдат от липса на апетит, а доброто хранене им помага да поддържат отлична форма. Хората от тази зодия винаги бързат за някъде, съжаляват за времето, прекарано в хранене, така че предпочитат ястия, които могат да бъдат бързо приготвени и изядени със същата скорост. Овните често използват полуготови продукти и са готови да похапват в движение, самотният обяд няма да им причини дискомфорт, тъй като няма да седнат на масата.

В същото време не може да се каже, че Овните са безразлични към това, което влиза в стомаха им. Дори най-простата храна трябва да бъде с приемливо качество. Обичат, когато на масата има много ястия, разнообразни, но не непременно сложни. Те са пристрастни към всичко пържено, особено към месото. Имат особена страст към хрупкавите корички. Понякога нямат нищо против да опитат нещо ново, необичайно, екзотично, след което ястието може да мигрира от тази категория в ежедневната, стига да не е необходимо да отделят много време за подготовката му. Овните не обичат да готвят, те се опитват да намалят времето си в кухнята до минимум. В същото време винаги се радват да приготвят нещо на скара, барбекю, защото са деца на Огъня.

Зодия Овен и алкохола

Овните обикновено са категорични по отношение на алкохола. Избрали определена напитка в даден момент от живота си, те упорито ще отказват всичко останало. Като правило това е нещо силно, което има характерен вкус, например коняк или уиски. Могат да пият и водка за компания, но за всички би било по-добре, ако изберат по-слаб алкохол, тъй като след обилно напиване са готови на всякакви лудости. Нежелано изключение е червеното вино, ако към него се сервира сирене – кръвоносните съдове на Овена могат да реагират на това с мигренозен пристъп.

Зодия Овен като домакин

Перспективата за посрещане на гости никога не плаши Овните, а нещо повече ги радва. И ако човек от тази зодия стои до печката за празнична трапеза, а не за обикновен обяд, тогава той ще почерпи гостите с нещо сложно, необичайно и със сигурност вкусно. Суетните Овни искат приемът да бъде организиран по най-висок стандарт. Те определено ще обърнат внимание на предпочитанията и възможните ограничения в диетата на всички гости и ще отделят дълго време, за щателно съставяне на менюто.

Овенът, който организира празник, ще направи всичко, за да се увери, че всички поканени у дома ще бъдат доволни, докато той ще отдава голямо значение не само на самите ястия, но и на тяхното сервиране, подаване, както и забавления на гостите и декориране на стаята. В името на гостите Овните са готови да прекарат няколко дни подред в кухнята, показвайки чудеса на търпение и постоянство, които са толкова необичайни за тях в ежедневието и ще бъдат изключително разочаровани, ако не видят незабавна и възторжена реакция.

Зодия Овен гост

Ако Овен е поканен на гости, въобще не е нужно да се организирате нещо грандиозно за него – не е трудно да го нахраните, особено след като има добър апетит и е в добро настроение. Човек от зодия Овен ще предпочете месо, щедро овкусено с подправки или обилни и пикантни ястия пред всички други изкушения. Такава храна не е здравословна за него, така че може да балансирате менюто със зеленчукови салати. Овните несъмнено ще оценят някой екзотичен десерт.

Гостът Овен ще се радва да участва в забавления и разговори, но също така ще бъде много доволен само от приятна, спокойна атмосфера. За максимален комфорт е препоръчително да го сложите не в скромен ъгъл, а в центъра на масата, въпреки че, той ще успее да привлече вниманието навсякъде.

Зодия Овен в ресторант

Ако Овен отиде на ресторант, едва ли ще е от желание да опита нещо изискано или екзотично – по-скоро просто да хапне вкусно и да си прекара добре. В същото време той няма да пожали пари за щедра почерпка за себе си и компанията и няма да се разстрои, ако види астрономическа цифра в представената сметка. За него ще бъде още по-лесно да се раздели с парите, ако е ял вкусно и задоволително и е прекарал време в приятна, общителна компания.