Кулинарен хороскоп зодия Везни

Кулинарен хороскоп зодия Везни

Зодия Везни и храната

Везните са гурме зодия във всеки смисъл на думата. Те се стремят към златната среда, правят компромиси, така че предпочитат всичко в умерени количества, в храната също е така, например, не клонят към прекалено солени или пикантни ястия. Те не се нуждаят от много храна, много по-важно е нейното качество.

Апетитът на Везните може да бъде различен – зависи както от обстановката, така и от настроението им, което често се променя. Те наистина обичат да ядат вкусна храна, но като цяло няма значение каква е храната. Вярно е, че повечето хора от тази зодия много обичат сладкото, така че не могат да си представят хранене без десерт.

Везните са общопризнати естети. Въпреки факта, че този знак се характеризира с постоянни съмнения и дисбаланс, тези качества не се простират до техните изисквания към кухнята: масата трябва да бъде модел на хармония, трябва да се има красиво оформени ястия, дори ако става дума за проста ежедневна храна . Какво да кажем за празника тогава!

Зодия Везни и алкохола

Самите Везни не са големи фенове на алкохола, но постоянното присъствие в компании често ги кара да пият алкохол. Междувременно голямо количество от него има пагубен ефект върху не много издръжливия им организъм. Ситуацията се утежнява от афинитета на Везните към леките мезета. Везните не понасят добре махмурлука, а алкохолните напитки, особено газираните, увреждат най-уязвимия им орган – бъбреците.

Везните често избират ароматни напитки като коняк, както и нещо необичайно и екзотично. Вярно е, че тази симпатия не трае дълго, но те са доволни да изненадат другите с нетривиалния си вкус и ерудиция. Най-добрият избор за Везните, ще бъдат отлежалите вина в умерени количества.

Зодия Везни като домакини

Везните са много общителен знак, те просто обичат да канят гости, да организират партита, приеми, които включват сервиране на освежителни напитки. За тези хора кулинарното изкуство е по-скоро „инструмент“, с който могат да угодят, да се харесат и да направят нови запознанства. В стремежа си да правят всичко възможно най-добре, понякога измислят ястия, които са твърде сложни за изпълнение, поради което не им стига времето за подготовка.

Везните ще бъдат много разстроени, ако положат много усилия за декориране на ястията (а те със сигурност ще го направят), а гладните гости веднага унищожат композицията, вземайки внимателно направените декорации в чиниите си. Освен това е нежелателно да се накърнява естетическото чувство на Везните с действия като изпускане на храна или напитки върху покривката и т.н.

Зодия Везни на гости

Ако човек от зодия Везни трябва да ви дойде на гости, тогава първата стъпка е да осигурите атрактивен, хармоничен дизайн на масата. Всичко трябва да е много чисто, съдовете трябва да са украсени. Когато всичко е наред с подреждането на масата, Везните са в приповдигнато настроение. Що се отнася до избора на ястия, не трябва да поставяте тези хора пред толкова труден за тях избор, предлагайки огромно разнообразие от ястия. Везните ще се радват да опитат салати, да оценят вкусни сосове и разбира се, десерт – колкото повече, толкова по-добре.

За да се насладят напълно на яденето обаче, за Везните е важно да са сред хора, които могат да оценят достойнствата им и да се отнасят към тях със симпатия.

Зодия Везни в ресторант

Везните могат дори да платят сметката в ресторанта с удоволствие, ако са прекарали вечерта в компанията на приятели, които са били мили, проявявали са интерес към тях и са слушали внимателно изказванията им.