Кулинарен хороскоп зодия Скорпион

Кулинарен хороскоп зодия Скорпион

Зодия Скорпион и храната

Скорпионите са големи любители на храната. По принцип предпочитат традиционната кухня, но въпреки цялата си подозрителност никога не са против да опитат нещо ново. Често хората от тази зодия харесват екзотични ястия, неочаквани комбинации от съставки и резултати от сложни кулинарни експерименти. В същото време никога няма да откажат месо в най-традиционната му форма – например добър кебап. Вегетарианците сред хората от тази зодия са голяма рядкост. Скорпионите симпатизират на екзотиката, особено ако е пикантна, остра и, за съжаление, много вредна за здравето им.

И все пак основното кулинарно предпочитание за тях не са самите ястия, а атмосферата, в която се сервират, вниманието към личността им също е важно за тях. Обикновената супа може да изглежда много по-приятна за такъв човек от гурме храната, ако е приготвена специално за него и поднесена с любов и внимание. Скорпионите не трябва да остават гладни, в противен случай тяхната нервност и гняв ще се увеличат. Ще бъде по-добре за всички, ако винаги са добре нахранени, но за предпочитане с нискокалорични протеинови храни.

Въпреки факта, че Скорпионите обичат да ядат, те не са много опитни в готвенето, но могат талантливо да контролират действията на другите в кухнята, в резултат на което съвместните им усилия дават доста добри резултати.

Зодия Скорпион и алкохола

Ярки, наситени, агресивни – това са критериите, по които Скорпионите обикновено избират своите напитки, които отговарят на тяхната страстна природа. Представителите на тази зодия също симпатизират на ликьора, но като правило със сигурност скъп, произведен от уважаван производител. Мускатите и пенливите вина им подхождат най-добре, а основното в този въпрос е умереността.

 Контролът върху емоциите, характерен за хората от зодия Скорпион, може да бъде загубен под влиянието на градусите, а Скорпионите са способни да бърборят твърде много, което, предвид техния потаен и горд характер, няма да е лесно да оцелеят по-късно. Освен всичко друго, алкохолът атакува гениталиите им, както и състоянието на кожата, като значително влошава външния й вид.

Зодия Скорпион като домакин

Скорпионът е отличен психолог и анализатор, той знае как да организира приличен празник за хората, които е поканил. Банкетите, направени от хора от тази зодия, могат буквално да разтърсят въображението – ястията ще бъдат толкова необичайни и ярки. В същото време най-често те приготвят доста тежки ястия, които не се усвояват лесно от всички стомаси. Затова най-благодарните им гости са може би техните колеги по зодия. Скорпионът е взискателен, когато става въпрос за подредба на масата, тя винаги е малък шедьовър. Никой няма да се отегчи, като негов гост: енергичният домакин е в състояние да развълнува всеки.

Зодия Скорпион на гости

Скорпионът не може да се нарече прекалено взискателен гост, чиито гастрономически нужди трудно могат да бъдат задоволени. Най-много ще му харесат ястия с добре изразен, ярък вкус. Скорпионът може да яде всичко, стига да е богато, умерено пикантно или с пикантен сос.

Може би морските дарове са печеливш вариант за тези хора. Скорпионите са доста безразлични към десертите, но несъмнено много ще харесат някой специален, вкусен завършек на ястието. Основното нещо, което трябва да запомните, когато приемате Скорпион е, че трябва да има достатъчно храна, за да яде до насита.

Зодия Скорпион в ресторант

Скорпионите са склонни да заемат позицията, че ресторантът е място, където не трябва да се нарушават принципите на социалната справедливост. Те харесват, когато членовете на компанията не чакат, докато някой друг плати, а всеки го прави за себе си.