Кулинарен хороскоп зодия Рак

Кулинарен хороскоп зодия Рак

Зодия Рак и храната

Кулинарен хороскоп зодия Рак

Ракът е една от гурме зодиите. За тях добрата храна е едно от най-големите радости в живота. За такива хора само споменаването на вкусна храна понякога, може да върне доброто настроение. Те много обичат всякакви вкусотии и умеят да готвят много добре. Каквото и да правят в кухнята, всичко им се получава. Много представители на тази зодия приготвят невероятни печива и това се отнася не само за жените, но и за мъжете. Един банален сандвич в ръцете им може да се превърне в малко произведение на кулинарното изкуство. Чудесното въображение и фино развитото чувство за красота им помагат да станат успешни и дори известни гастрономи.

С благоговение към древността, Раците често извличат рецепти от стари архиви и тези ястия придобиват нов живот. Те винаги имат запас от храна у дома, много продукти с дълготраен срок, стоплят сърцата на Раците с усещане за стабилност в тяхното положение. Тези хора никога няма да изхвърлят остатъците от храната, винаги ще и намерят приложение и ще и дадат втори живот.

За разлика от Близнаците, чиято интуиция им помага да избират здравословна за тях храна, Ракът, напротив, гравитира към усвояването на това, което е вредно за и без това слабото им тяло. Това важи особено по време на трудни периоди в живота – хората от зодия Рак са склонни да ядат заради стреса.

Зодия Рак и алкохола

По отношение на Раците астролозите са категорични: алкохолът трябва да присъства в диетата на тези хора, само за медицински цели. Бирата или младото вино могат да навредят на чувствителния стомах. Приемайки силен алкохол, Ракът е способен да загуби душевен комфорт и самообладание, може да избухне в сълзи неочаквано за всички и т.н. В глобален смисъл на Раците не се препоръчва да пият алкохол поради бързото и изключително лесно развитие на алкохолна зависимост. Но ако по стечение на обстоятелствата трябва да пият нещо, нека бъде вермут.

Зодия Рак като домакин

Да отидете на гости на Рак е истинско удоволствие, тъй като храната, с която ще ви нагости, със сигурност ще бъде вкусна и изискана. Раците не жалят пари за храна, сервират големи порции на гостите и не забравят да подредят елегантно масата. Когато гостите са се наяли и са на път да напуснат масата, може да ги очаква голяма изненада – най-често под формата на вкусен десерт, домашна баница, торта и др.

Зодия Рак на гости

Ракът обича, когато празникът, на който е поканен, е церемония. Всичко трябва да се извършва в съответствие с изискванията на етикета, ястията трябва да се приготвят според всички канони на готвенето. Те не обичат импровизираното и необуздано забавление, всичко трябва да се прави прилично, благородно и тържествено. Може да зарадвате Рака с всичко, например вкусни рибни ястия. Обърнете внимание на сосовете, защото… за представителите на този знак фините нюанси на гастрономията са много важни.

Зодия Рак в ресторант

Раците не обичат помпозни заведения, предпочитат вечери в малки уютни ресторантчета в неформална обстановка. Задължителен елемент от храненето трябва да бъде спокоен разговор на леки теми. Не трябва да се прекалява с шегите, забавлението трябва да е умерено, но сервираните ястия не трябва да са най-баналните. Раците не обичат да ядат в ресторант това, което могат да ядат у дома. Те обръщат внимание на съответствието на сметката с качеството на сервираната храна и ще платят сметката без ни най-малък ентусиазъм, ако преценят, че съответствието е неадекватно.