Кулинарен хороскоп зодия Близнаци

Кулинарен хороскоп зодия Близнаци

Зодия Близнаци в храненето

Близнаците са непостоянни във всичките си прояви, включително и в храната. От една страна, те могат да се нарекат непретенциозни, не придирчиви и без специални предпочитания в храненето. Те ядат всичко, което е здравословно и вкусно, въпреки че често могат да пренебрегнат полезното и да ядат нещо което се приготвя бързо или да си купят готова храна.

Но, от друга страна, Близнаците се нуждаят от разнообразна диета, искат да опитат различни вкусове, така че, обичат кулинарните експерименти и ястия от всякакви национални кухни. Новото в кулинарните преживявания не им вреди много: те се стремят да избират всичко, което е възможно най-полезно, а освен това интуицията им дава добри съвети, те могат да улавят сигналите, изпратени от тялото им.

Близнаци, седнали спокойно на масата, без да бързат, е картина от категорията фантастика. Близнаците ядат ястията в произволен ред, за тях няма значение как е подредена масата. Те ще бъдат напълно доволни от сандвичи, съчетани с минерална вода или сок в движение.

Близнаците обикновено не са фенове на готвенето, те се опитват да прехвърлят тази отговорност на някой друг. И ако обстоятелствата ги принудят да стоят до котлона, те няма да си усложняват живота, а ще сготвят нещо съвсем просто. В ястията миризмата е много важна за хората от тази зодия, те реагират на нея преди всичко. За да могат да се задържат по-дълго на масата и да не отлетят някъде с чиния в ръце, трябва да им се сервират ястия, които е трудно да вземат със себе си. А също трябва да се задоволи информационният им глад, като включите телевизора или радиото или завържете разговор.

Зодия Близнаци и алкохола

Близнаците никога не се оказват на събитие само за да пият и ядат; те се интересуват от съвсем различни перспективи. С чаша в ръка те обичат да си бъбрят и да си разменят шеги. Тези хора нямат пристрастяване към алкохола, те са щастливи да опитват нови напитки, да експериментират, вчерашните им предпочитания бързо се променят с нови. Междувременно най-подходящите алкохолни напитки за тях са сухите леки вина и мускатите.

Пиенето в компанията на Близнаци е приятно и удобно: поведението под въздействието на алкохол практически не се променя, няма лудории или резки промени в настроението. Обикновено пияните Близнаци стават малко по-общителни и това им отива. Единствената опасност, която очаква самите Близнаци, разгорещени от алкохола, е настинката.

Зодия Близнаци като домакини

Ако Близнаците очакват гости, особено приятен и интересен човек, те определено ще се постараят и ще приготвят нещо много оригинално и вкусно. Може дори да е истински кулинарен шедьовър! Близнаците знаят как да приготвят ястия с различни, неочаквани комбинации и да допълват храните с нетрадиционни за тях подправки. Определено ще се погрижат празникът, който организират, да не се превърне само в поглъщане на храна и напитки, те със сигурност ще измислят културна програма, превръщайки храненето в истинско „социално събитие“.

Зодия Близнаци на гости

Ако трябва да почерпите гост Близнаци, тогава е по-добре да не разчитате на броя на ястията, на тяхната висока цена и „деликатност“, а на необичайността. Ястията могат да принадлежат към различни национални кухни, исторически епохи и др. – Близнаците със сигурност ще го оценят. Бюфетите са много подходящи за хората от тази зодия, тъй като им е трудно да прекарат няколко часа подред на масата. В същото време, ако храненето е от делово естество и се обсъждат важни въпроси, тогава Близнаците ще останат след всички.

Зодия Близнаци в ресторант

Близнаците винаги са в курс със събитията, отличават се с наблюдателност и добри реакции. Ако нечия ръка се протегне първа към сметката, те няма да се борят за правото да поемат разходите.