Кулинарен хороскоп зодия Дева

Кулинарен хороскоп зодия Дева

Зодия Дева и храната

Сред всички зодиакални знаци Девата заема може би първо място по брой вегетарианци и последователи на голямото разнообразие от диети. За тези хора понятията здраве и хранене са тясно свързани. Ето защо Девите, които се грижат педантично за своето благосъстояние, няма да си позволят лукса да преяждат или да консумират вредни храни, особено след като имат чувствителен стомах. Девите са доста скромни в гастрономическите си предпочитания, но умеят да избират най-доброто, най-качественото в рамките на финансовите си възможности. Девите купуват провизии старателно и щателно.

Експериментите, включително и кулинарните, не са за Девите. Готвачите от тази зодия обаче могат да бъдат висококвалифицирани, тъй като са невероятно спретнати и педантични, никога няма да приготвят дори най-простото ястие небрежно. Девите предпочитат да готвят бързо, но благодарение на прецизните изчисления и желанието за съвършенство резултатът неизменно е отличен. Девата определено ще обърне внимание на дори и най-простото ястие, да бъде атрактивно декорирано. За представителите на тази зодия е забелязано, че имат пристрастие към шоколада, плодовете и коктейлите.

Зодия Дева и алкохола

Девите не са добри приятели с алкохола, тъй като алкохолните напитки не насърчават здравето. Ако си позволят да пият, предпочитат изискани напитки, за които са готови да похарчат много пари. Дори в нещо като пиенето на алкохол, Девите се стремят към съвършенство: ако харесват дадена напитка, те ще се опитат да станат експерти по нея, ще се научат да различават вкуса на страната на произход, да определят годината на производство и т.н.

Ако са препили, Девите могат лесно да получат стомашно разстройство или да страдат от проблеми с черния дроб. За тях най-добрият избор би било леко, сухо вино, но в никакъв случай кисело или прекалено тръпчиво.

Зодия Дева като домакин

Девите се опитват да наложат представата си за храна на всички около тях. Дори празничната трапеза няма да бъде изключение: ястията на масата й ще бъдат не само вкусни, но и със сигурност здравословни. Празникът, организиран от Девата, никога няма да свърши с това, да ви е тежко след ставане от масата.

Девите ще приготвят разнообразни, но в същото време сравнително леки ястия, които ще ви позволят да се чувствате доста весели дори и след засищане. Освен това Девата определено ще обърне голямо внимание на забавленията, ще ви разкаже нещо интересно, няма да пропусне да покаже своята ерудиция и ще организира хумористично състезание за гостите.

Зодия Дева на гости

Да зарадваш хората от тази зодия, които идват на гости, е едновременно просто и трудно. Девата е много внимателна към всякакви малки неща, така че въпреки цялата си учтивост може да не успее да скрие недоволството си, ако нещо не й хареса. От друга страна, гост Дева ще бъде доста доволен от просто лакомство, например бързо приготвена салата от пресни зеленчуци, билки и плодове, основното е, всичко това да не е вредно за здравето.

За основно ястие Девите могат да се насладят например на задушено месо с ориз като гарнитура. Те абсолютно не се нуждаят нито от царски размах, нито от шик. Освен това Девата няма нужда от гастрономически изненади, тя ще яде нещо познато с голямо удоволствие. Но дизайнът на ястията и подредбата на масата трябва да радва окото, това е важно.

Зодия Дева в ресторант

Девите не са от хората, които са готови да дадат солидна сума за сметка в ресторант и без гримаса на лицето си, да платят щедър бакшиш. Въпреки факта, че Девата не поръчва най-луксозните ястия, тя може да изчака с напрежение момента на представяне на сметката, а „часът на разплатата” да развали цялото й впечатление от празника.