Кулинарен хороскоп зодия Риби

Кулинарен хороскоп зодия Риби

Зодия Риби и храната

Рибите, се отличават с противоречив характер и непостоянство. Що се отнася до храната, те могат да се държат различно по този въпрос. Често са много придирчиви, не са против да се насладят на деликатеси, а понякога се справят с много малко количество храна. Много от тях избират пътя на вегетарианството.

За тях не е типично да поддържат определен режим на хранене. От време на време тези хора напълно забравят за храната, задоволявайки жаждата и глада си едновременно с чаша сок или чай. Роднините трябва да помнят тази особеност на Рибите и да им напомнят да спазват диетата си. Хората от тази зодия имат особена слабост към меките храни, пасираните ястия, обичат зърнени храни, желета, кремове, всякакви мусове и др.

По правило те не придават голямо значение на подредбата на масата в ежедневието, но винаги ще забележат, например, оригинално устройство за подправки, красива чиния с плодове и др. Тези романтични хора обичат спокойното хранене в подходяща обстановка, на свещи, с тиха, приятна музика и с цветя на масата. Рибите обичат да готвят, особено нещо необичайно, като ястия от различни народи. Имат особена слабост към китайската и тайландската национална кухня. Комбинациите, които използват в готвенето, могат да бъдат много необичайни и смели, но със сигурност са вкусни.

Зодия Риби и алкохола

Рибите могат да развият специална, понякога твърде близка връзка с алкохола. Много бързо привикват, опиянението настъпва също толкова бързо, а махмурлукът се превръща в истински кошмар. Силният алкохол може да причини отравяне, тъй като храносмилателната им система е твърде слаба. За Рибите са много актуални известните правила за пиене на алкохол – пийте напитки с увеличаване на градуса, а не смесвайте бели и червени вина. Ако Рибите имат нужда да пият нещо, нека е сухо вино в много умерени количества.

Зодия Риби като домакини

Когато готвят за гости, Рибите си позволяват да експериментират както с продуктите, така и с подправките, не се придържат към чужди и дори свои рецепти „от началото до края“. За тях завършеността е важна при приготвянето на ястията, така че трябва да отделят много време не само за готвене, но и за декориране на ястията и често имат времеви натиск преди пристигането на гостите.

Ако Рибите очакват посетители (и техният брой няма значение), тогава те определено ще създадат романтична атмосфера, ще украсят интериора със свещници и ще пуснат релаксираща, приятна музика – дори и да не е вечеря за двама, а парти за колеги. Сред лакомствата задължително ще има рибни ястия и при всички случаи всичко ще бъде много вкусно и красиво декорирано.

Зодия Риби на гости

Рибите обикновено нямат нищо против да отидат на гости, особено ако не е шумно пиршество с голям брой гости или претенциозна вечеря. Те предпочитат малка компания, приятелска вечеря в уютна атмосфера. Обичат да вечерят в романтична атмосфера, харесват здрача и приятния музикален фон. Обаче ако попаднат в прекалено многолюдно и шумно общество, може дори да загубят апетит.

Ако представителите на зодия Риби се гощават с ястия, които не харесват, те не изразяват открито недоволството си. Освен ако зле скритото, болезнено изражение на лицето им не подскаже, че нещо не е наред. Като цяло те са много мили, дружелюбни и непретенциозни гости, които не пестят похвали за домакинята. Може да ги зарадвате, като изберете рибно ястие като основно и включите нещо от ориенталската кухня в менюто.

Зодия Риби в ресторант

Рибите не обичат големи заведения с голям брой посетители. Те обичат малки ресторанти и кафенета, където могат да си говорят тихо и няма прекалено ярка светлина или оглушително силна музика. Когато сервитьорът донесе сметката, Рибите могат мислено да се втурнат в непознати далечини и да се правят на отсъстващи, тайничко надявайки се, че други ще платят за обяда или вечерята.