Кулинарен хороскоп зодия Водолей

Кулинарен хороскоп зодия Водолей

Зодия Водолей и храната

Водолеите са демократични хора, що се отнася до приема на храна. Те не са привлечени от премерен график, те ядат, когато имат апетит или възможност за закуска. Те нямат голяма нужда от изящни кулинарни шедьоври, Водолеите се задоволяват с простата храна и дори могат напълно да я забравят, когато са прекалено увлечени от някоя идея.

Хората от тази зодия не се нуждаят от добре поднесени, сложни ястия, те обичат да „хапват набързо“ и могат да ядат в движение или направо на работното място. Именно за хора като тях са измислени заведенията за бързо хранене. Водолеите обикновено обичат да ядат по малко и често се стараят да имат при себе си дребни закуски. Забелязано е особеното им предпочитание към предястия и салати – Водолеите са по-склонни от другите зодии да пренебрегват традиционните ястия.

От време на време любопитството подтиква Водолея към всякакви кулинарни експерименти. Обичат да опитват екзотични неща. Те също се интересуват от контрастни комбинации, например сладко и горчиво, както и композиции от обикновено несъвместими съставки. Водолеите харесват, когато масата е оригинално подредена, ястията са сложно украсени или поднасянето е интересно.

Зодия Водолей и алкохола

Много Водолеи виждат алкохола като отличен начин да се отърват от нервното напрежение. Обикновено за това предпочитат сладки вина и шампанско. Те често се запасяват с такива напитки предварително, „за всеки случай“. Алкохолът наистина помага на Водолеите, както на никой друг, да се отпуснат, но не трябва да изпускат от поглед другата страна на монетата.

Дори най-вкусното вино, консумирано в излишък, може, напротив, да увеличи безпокойството и да посее в душата необяснима тревога. Нестабилността на нервната система на Водолея води до факта, че алкохолът има забележим ефект върху него, отслабвайки я още повече. Всичко това задължава тези хора да се ограничават от алкохола.

Зодия Водолей като домакин

В разбирането на Водолея-домакин основното предимство на трапезата е лекотата и оригиналността. Никога не знаеш какво ще ядеш, когато отидеш на гости при такъв човек. Често изненадата, която гостите наистина изпитват, далеч не е приятна, защото… Водолеите могат да сготвят нещо неядливо или твърде екзотично. Но ако Водолеят не си е поставил за цел да изненада гостите, тогава той няма да губи време в търсене или приготвяне на екзотични неща, купуване на деликатеси или организиране на великолепен празник.

По-скоро неговият дух е демократичен бюфет с леки закуски, например тарталети, ядки, чипс. Не става въпрос за скъперничество – Водолеите просто вярват, че целта на такива срещи изобщо не е храната, а възможността за общуване. И да направите това под „акомпанимента“ на леки салати и сандвичи е по-лесно, отколкото да се разсейвате от сложни ястия. Всичко това не променя факта, че Водолеите са гостоприемни и внимателни домакини, които знаят как да организират запомнящи се събития.

Зодия Водолей на гости

Родените през този период обикновено с радост приемат покана за гостуване, очаквайки добра възможност за общуване. Но помпозните, претенциозни пиршества не са за тях, те предпочитат спокойната атмосфера на приятелското парти. Не е трудно да се угоди на непретенциозния Водолей, за него са достатъчни леки предястия, например морски дарове. Основното за Водолея е атмосферата, а не съдържанието на масата. Няма да му хареса много, ако домакина дори и с най-добри намерения, от време на време усърдно го кани да опита следващото ястие.