номерология-числото 5

Характер и личност на хората родени под вибрация на числото 5

Според философията на Питагор числото 5 символизира човек, който осъзнава себе си, преизпълнен с човечност. Символизира: човек, стоящ на земята, с изправени рамене и отварени ръце, искайки да прегърне с тях всичко, което го заобикаля, а умът му е насочен към безкрайността. Притежателите на тази вибрация са надарени с изключителна интелигентност, креативност, богато въображение, както и жив, проницателен ум. Без съмнение Петиците са най-подвижните, неспокойни и променливи от всички Числа.

Тези хора се отличават с оригиналност, нетърпение и импулсивност, както в мислите, така и в действията. Винаги са готови да научат и изживеят всичко непознато, необичайно или ново, привлечени са от всичко, което носи свобода и промяна. Те никога не търсят утеха или убежище в миналото, те живеят за днес и винаги гледат към бъдещето, винаги жадни за приключения и нови преживявания. Петиците не се колебаят да изкоренят онези традиции, вярвания и норми на поведение, които според тях са остарели и пречат на развитието на цивилизацията.

Тези хора имат изключителна способност да асимилират нова информация, да хващат в движение както основната идея, така и всякакви тънкости на конкретен въпрос. В същото време те са много променливи и се интересуват от всичко на света, като вниманието им веднага се насочва към много различни неща, които често се превръщат просто в моментно хоби. Следователно те трябва да се научат да се концентрират върху едно нещо и да се възползват максимално от многото си силни страни. Ако успеят, тогава всяка цел ще бъде постижима за тях. В противен случай, ще загубят огромните възможности, които тяхната вибрация предоставя, и в резултат на това ще се провалят в живота.

Носителите на тази вибрация са много нервни и неспокойни, те реагират моментално и остро на всякакви раздразнения. Винаги бързат, искат да са навсякъде, където нещо се случва, интересуват се от всичко, искат да изпитат всичко от първа ръка. Спонтанни и стремителни, петиците са много жизнерадостни и вдъхновяват другите с примера си. Тези хора са много романтични. Изглеждат много самоуверени, но зад тази фасада често се крие доста плахост. Те са пълни с ентусиазъм и толкова много обичат живота, движението, приключенията и свободата, че когато става дума за петици, всички тези думи трябва да се пишат с главни букви.

Обикновеният, ежедневен, сив живот им изглежда като жалко съществуване, тъй като те възприемат всеки нов ден като непознато, вълнуващо приключение, което трябва да се изживее докрай, без да се планира или предвижда нищо. Тези непоправими авантюристи с радост се излагат на всякакъв риск, който би ужасил хората с по-„стабилни“ Вибрации. Петиците твърде често са лесно възбудими и прекалено възприемчиви. Техните реакции са инстинктивни и непредсказуеми. Без никаква рационална причина, разбираема за другите, те могат да направят рязък преход от най-дълбоката еуфория към най-мрачното отчаяние. Те възприемат и преживяват необичайно интензивно и могат да се насладят на един или друг нюанс на реалността, който е недостъпен за представителите на други Вибрации.

Петиците имат скитащи души и силно чувство за независимост. Те се съпротивляват на всякакви ограничения, защото се нуждаят от чувство за свобода, за да могат да отидат където и да ги отведе тяхната циганска природа. Ако хората, които имат късмета да живеят с Петици, могат да ги приемат такива, каквито са, ще успеят да ги задържат при себе си. В противен случай Петиците бързо ще разкъсат връзките, които ги задържат, тъй като няма вериги и окови, които биха могли да ограничат свободата на собствениците на тази вибрация. Петиците обичат да пътуват, да променят обстановката и да посещават далечни, екзотични места. Тази любов към промяната е неразделна част от техния мироглед, житейски планове, както и избора им на жизнен път.

 Най-често те вземат решения под влияние на внезапни импулси. Тази променливост е източникът на тяхното вътрешно безпокойство, огромно въображение и изключителна чувствителност към външни стимули. Петиците имат динамичен, креативен и възприемчив ум. Те се чувстват страхотно навсякъде, където има импулс и движение. Често живеят заобиколени от „свита“ от фенове и почитатели на таланта им. Това не е изненадващо, като се има предвид жизнената личност, която Петиците притежават.

Но тези, които са по-запознати с тях и са преживели внезапните им промени в настроението – а понякога, ако са провокирани, агресивност, жестокост, подигравки и упреци, които пронизват сърцето, знаят прекрасно колко трудно се живее със собствениците на тази Вибрация. Въпреки това, честно казано, трябва да се добави, че Петицата има благородна душа и не държи злоба дълго време, а атаките й по-често нараняват нея, отколкото този, който е обидила. Петиците са много възприемчиви към красотата, интелектуалните въпроси и изкуството.

Стремят се да се развиват духовно, но обикновено не се отдават напълно на нищо. Те се опитват да разберат всичко и да участват във всичко. Обаче не се ангажират емоционално с нищо и не се привързват към неща или хора. Доста студени и безразлични, те не позволяват на емоциите си да поемат надмощие над способността им да мислят рационално. Както вече казахме, петиците не се характеризират с отмъстителност, злоба или враждебност. Напротив, лесно могат да бъдат обидени или измамени, тъй като обикновено са лековерни, наивни и простодушни.

номерология-числото 5

До дълбока старост те запазват чистия и ясен ум на дете, въпреки факта, че придобитият опит ги е научил да създават впечатление на изискани, разумни и опитни хора и най-важното – да прикриват вродената си плахост. Тази плахост изглежда невъзможна при толкова смели, прогресивни и динамични хора. Тя обаче е неразделна част от техните противоречиви характери. Петиците обикновено са дружелюбни, добре възпитани, симпатични и лесно се адаптират към заобикалящата ги среда. Там, където се появят петици, има движение, активност, общ ентусиазъм и няма съмнение, че там ще се случат интересни събития. Тези хора без съмнение притежават неустоим чар и топлина, някакъв вътрешен магнетизъм, който ги прави изключително привлекателни, особено за хората от противоположния пол.

Ако усетят, че са успели да се реализират, те са щастливи. И тогава никой не може да устои на тяхното веселие, ентусиазъм и желание за действие. В същото време те имат прекрасно чувство за хумор, което се проявява в моментални и блестящи забележки. Лесно се оказват в центъра на вниманието във всеки екип и по време на всяка среща.

Хората, родени под влиянието на тази вибрация, обикновено водят живот, който е много по-интересен и вълнуващ от този на другите вибрации. Но ако не могат да използват огромната си енергия положително или ако бъдат завладени от пасивност, те ще се превърнат в създания, които са вечно недоволни от себе си, неприятни за другите и дори агресивни. Природата им не понася монотонността и рутината, които активират разрушителните сили в Петиците. Ако хората с тази вибрация нямат за какво да хабят емоциите си, те стават най-нещастните на света.

Същото се случва, когато са претоварени с различни видове отговорности и задачи, ограничаващи свободата им. В този случай те се превръщат в плахи, мълчаливи и мрачни отшелници. Петиците никога не биха се съгласили на сиво, безинтересно съществуване, защото ще мислят, че животът ги е измамил и че заслужават по-добра съдба. Петицата, която не умее да контролира собствените си импулси, няма да може да се възползва от многобройните си предимства и ще се превърне в отчаян човек, загубил собствения си живот.

Ако Петицата не намери път в живота, който отговаря на нейните стремежи, тя ще се превърне в неконтролируема, избухлива и разрушителна личност. Такъв човек ще критикува безразборно всичко и всички, като не признава собствените си грешки и не знае как да използва житейския си опит, който да послужи за неговото духовно развитие и постигане на емоционална зрялост.

Петицата, под влиянието на негативния аспект на тази вибрация, използва красноречието и уменията си да мами и да се възползвате от другите. Такъв човек, в преследване на нови емоции и впечатления, може да стане жертва на промискуитет, алкохолизъм, наркотици или хазарт. Петиците трябва да се научат да се отпускат, да се концентрират и да бъдат търпеливи. За съжаление, много хора с тази вибрация са склонни да живеят ден за ден, често жертвайки стабилността в името на приключенията и възможността да правят каквото си искат. Това води до „пропилени таланти“, които не носят полза нито на самите тях, нито на другите.

Автор-Гладис Лобос

Превод-galaxy-tarot.com

Призвание, професия, работа и бизнес на хората родени под вибрация Петица

Финанси, Любов и житейска мисия на хората родени под вибрация Петица