номерология-числото 8

Характер и личност на хората родени под вибрация на числото 8

Числото 8 символизира материалната сила, която помага на човек да постигне целите си. Говори ни за висшата справедливост, за наградата, която очаква човек, ако я заслужи. Тази вибрация е най-мощната сред всички останали вибрации и най-ефективната в нумерологичния портрет. Хората, родени под нейно влияние, са по-енергични, амбициозни, талантливи, уравновесени и уверени в себе си. Имат силна личност. Често се отличават с крайни възгледи, импулсивен и решителен характер. Те са дръзки и се осмеляват да правят неща, за които другите дори не биха мечтали. Осмиците вярват само на себе си и решенията им се основават на реален анализ на всички плюсове и минуси на дадена ситуация.

Тези хора познават възможностите си и тъй като не се страхуват от тежка, изтощителна работа и риск, обикновено постигат целите си. Тяхната издръжливост и упоритост са несравними. Ето защо не е изненадващо, че Осмицата се свързва с власт, сила, слава и успех във всички области на живота. Сред собствениците на това число има много хора, които са постигнали успех, често започвайки от нулата, и е трябвало да се борят усилено и дълго време, преди да се издигнат до върха на социалната стълбица. За осмиците няма препятствия, които да не могат да преодолеят, всеки проблем за тях е предизвикателство. Те мислят практично, позитивно и градивно, а освен това са надарени със здрав разум и практичност. Виждат нещата такива, каквито са и не се заблуждават и не позволяват на другите да го правят.

Осмиците се отличават с екстремистки и радикални възгледи и като правило не признават компромиси. За тях всичко е или бяло, или черно, искат да имат всичко или нищо, сега или никога. Те се възхищават на тези, които имат късмет в живота, презират всяка тъпота и посредственост. Смелостта, дисциплината и способността за концентрация са основните предимства на осмиците. Всичко, което вършат (бизнес, работа, забавление), го правят с пълна отдаденост и решителност, което често изненадва по-малко ентусиазираните хора.

Осмиците са необичайно активни както физически, така и интелектуално. Те са много компетентни и изключително усърдни в работата си. Освен това се характеризират с искреност, честност, прямота и независимост. Мразят лъжата, лицемерието и интригите. Може да им се доверите напълно, тъй като те не се страхуват от отговорност за своите думи и действия. Накратко, тези хора са много искрени и абсолютно честни.

Осмиците знаят как да вземат собствени решения и са родени лидери. Имат изключителни организационни умения и обичат да ръководят и дават заповеди. Техните лични качества и многобройни предимства позволяват да се създаде ситуация, при която подчинените доброволно и уверено изпълняват техните инструкции. Хората с тази вибрация имат изключителна дарба на убеждаване и са добре запознати с човешката психология, така че лесно използват другите за постигане на собствените си цели.

Не е изненадващо, че те често стават влиятелни хора, ползващи се с авторитет и уважение в обществото. Осмиците са много ефективни, ловки и непоколебими в стремежите си. Винаги са готови за битка и са уверени в победата. Те имат големи планове и са изцяло отдадени на това, което правят. Характерната за тях вяра в тяхната кауза и усърдие в осъществяването на идеите им, могат да ги превърнат в религиозни или политически фанатици.

Нека си припомним, че осмиците по-често от другите постигат успех в живота във всяка сфера на дейност, която изберат. Наистина тяхната упоритост е една от най-важните черти, които им помагат да постигнат успех, но те трябва да имат предвид, че инатът и ожесточеността замъгляват преценката и правят човека предубеден. Увереността в абсолютната си правота, неспособността да признаят собствените си грешки и да изслушат мнението на другите, както и желанието да доминират на всяка цена, може да доведе до пълен крах и самоунищожение.

За хората с тази вибрация излишната амбиция може да бъде много негативна. Осмиците често придават твърде голямо значение на парите, успеха, социалния статус и материалните притежания. Случва се да не могат да се задоволят с това, което имат, и искат още и още. Работят усилено, за да реализират целите си, а когато ги постигнат, „пробват“ нещо ново, поставят си нов връх, който трябва да бъде покорен…

Тази „безкрайна история“ ги кара да не се чувстват удовлетворени и винаги да са недоволни от всичко на света. Тъй като са активни и неспокойни (понякога извън границите), те непрекъснато преправят нещо, което води до отслабване на тяхната активност и лесно превръщат успеха в провал. Много често Осмиците са известни като авторитарни и прекалено взискателни хора. Те вярват, че всеки трябва да бъде толкова страстен за работата си, колкото и те.

Тази вибрация дава огромна сила, така че хората, родени под нейното влияние, могат да издържат на много и да контролират собствените си емоции. Но ако някой ги провокира, те могат неочаквано да „избухнат“. В такива случаи те напълно губят контрол над себе си и реагират агресивно и импулсивно, без да мислят за последствията от подобно поведение. Трябва обаче да се признае, че причината за подобно поведение трябва да е наистина сериозна.

Тъй като вибрацията на число 8 е вибрация на крайностите, тук ще открием два типа темпераменти. От една страна, това ще бъдат хора с много развита способност за самоконтрол, а от друга – Осмици, които не могат да се справят с променливите си настроения и експлозивен темперамент. Затова една от най-важните задачи в живота им ще бъде да работят върху обуздаването на темперамента си, който най-често се превръща в техен основен противник.

Както вече казахме, хората с тази вибрация са едни от най-смелите сред всички числа на нумерологичната скала. Тяхната сила на духа е безспорна и винаги издържа изпитанията в ситуации на повишена опасност. Осмиците не познават страх и когато другите губят разума си, те действат спокойно, напълно контролирайки ситуацията. Затова не е изненадващо, че в такива случаи околните се подчиняват безусловно, изпълнявайки всичките им заповеди.

Осмиците винаги могат да превърнат хаоса в ред и да предотвратят възможни нещастия. Освен това тези хора се характеризират и с изострено чувство за справедливост и висок морал. Както в преценките, така и в действията си се стараят да бъдат безпристрастни, обективни и честни. Те високо ценят такива човешки качества като чест и достойнство, затова търсят приятелството на хора, уважавани от всички и известни с безупречната си репутация. Мнозина обаче смятат, че осмиците са коварни и способни на измяна.

Причината е, че някои представители на това число могат да бъдат много твърди и враждебни към тези, които не им харесват или пречат на изпълнението на техните планове. В същото време те могат да бъдат щедри, приятелски настроени и учтиви към тези, които уважават и харесват. Въпреки всичките си таланти, сила на въображението, енергия и други качества, които ги улесняват да напреднат към успеха, Осмиците трябва да помнят, че ще могат да го постигнат само когато донякъде умерят своите амбиции, буен темперамент и прекомерна привързаност към материалното богатство.

Негативният аспект на тази вибрация се проявява, в това, че хората под нейното влияние са егоистични, отмъстителни, изключително недоверчиви, алчни, а понякога дори коварни и отмъстителни. Това са груби материалисти, които не пренебрегват никакви средства за постигане на целта си. Те се присмиват на моралните принципи и злоупотребяват с властта, те са безмилостни и зли, не познават съжаление и съчувствие, студени са, егоцентрични и пресметливи. Хората с тази вибрация трябва да следят, техният силен характер и непоколебимост да не станат причина за злоупотреба, което на свой ред води до крах и поражение. Тук също трябва да се добави, че тази вибрация се свързва с крайностите, така че можем да срещнем много осмици, които се характеризират с напълно противоположни черти – страхливост, плахост и нерешителност.

Автор-Гладис Лобос

Превод-galaxy-tarot.com

Призвание, професия, работа и бизнес на хората родени под вибрация Осмица

Финанси, Любов и житейска мисия на хората родени под вибрация Осмица