Номерология-числата на вътрешната същност

Нумерология Вибрация на вътрешната същност

Вибрацията на вътрешната същност, се изчислява като сумираме числата, които съответстват на гласните (виж Нумерологичната азбука) букви, намиращи се в собственото и фамилно име на дадено лице. Тази вибрация определя вътрешните – често скрити – мотиви, стремежи и способности.

Нумерологична азбука

За да изчислите вибрацията на вътрешната същност с помощта на нумерологичната азбука трябва да изчислите сбора на всички гласни букви които се съдържат в името и фамилията.

Например: Иван Иванов ( И-9, А-1, И-9, А-1, О-6 / 9+1+9+1+6=26. 2+6=8)

По този начин вибрацията на вътрешната същност на даденото лице е 8.

номерологич-число едно

Вибрация 1

Това са независими хора, водени от разума, уверени в себе си и убедени в своята значимост, либерално настроени и свободни от предразсъдъци, зачитащи правата на другите хора. Предпочитат да се изправят пред всички превратности на съдбата и най-често постигат успех там, където други на тяхно място биха се отказали. Имат ярък ум и са пълни с оригинални идеи. Вътрешната сила на духа и оптимизъм на тези хора вдъхновява околните и ги насърчава да предприемат действия. В най-трудните ситуации те винаги знаят как да запазят спокойствие и трезвеност.

Това е много положителна вибрация. Скритият мотив за действията на представителите на тази вибрация е желанието да заемат значимо място в професионалната сфера и в обществото. Те се стремят да постигнат тази цел изключително чрез собствените си усилия, без да стават зависими от другите.

номерология-числото 2

Вибрация 2

Това са добри, благородни, деликатни, разбиращи и тактични хора. Те се опитват преди всичко да доставят радост на другите, дори и с цената на собствената си независимост и отказ от своите желания. Постоянно търсят фини, незабелязани начини да доставят радост на околните, било то с букет цветя или израз на разбиране и съчувствие към близките.

Стремят се към вътрешно съвършенство, обичат самотата и повече от всичко искат да живеят в мир. Въпреки факта, че тази вибрация е много положителна, тя не допринася за постигането на успех, както материално, така и в личния живот. Освен това тези хора често нямат самочувствие, те са плахи и страхливи. Тяхното обкръжение е принудено непрекъснато да ги насърчава и мотивира към действие, да възнаграждава усилията им и да подчертава тяхната значимост. Тези хора са много впечатлителни, уязвими и недоверчиви. Нищо не ги вади от равновесие така, както споровете и разгорещените дискусии. Понякога само една дума може да ги нарани и дори да доведе до психически срив.

номерология-числото 3

Вибрация 3

Тази вибрация е характерна за хора, които излъчват оптимизтм и добронамереност към всички. Те са преизпълнени с чувства. Не са в състояние да мислят негативно и тяхната радост и ентусиазъм имат заразителен ефект върху другите. Тези хора се отличават със способността си да усещат фино красотата. Светлината, цветовете, музиката и всичко, което излъчва красота, е източник на дълбоки емоции и вдъхновение за тях.

Тази вибрация дарява човек с брилянтен ум, красноречие, находчивост и чар. Всички тези качества улесняват пътя към успешната комуникация, предизвиквайки добронамереността и доверието на другите. Тези хора се опитват да живеят активно и тъй като постигат успех по-лесно и по-бързо от другите, често стават повърхностни и егоистични и се грижат само за задоволяване на собствените си капризи.

номерология-числото 4

Вибрация 4

Това са сериозни и отговорни хора, винаги водени от здравия разум. Те са сред тези, които се стремят да изградят по-добър и справедлив свят. Обикновено успяват да реализират плановете си благодарение на своето търпение, труд и издръжливост. Преди да направят нещо, те мислят дълго време: първо трябва внимателно да претеглят всички плюсове и минуси. Техните действия са систематични, методични и задълбочени. Тези енергични хора не си позволяват да се отдават на блянове, те възприемат само очевидното и реалното, доверявайки се преди всичко на себе си и на здравия си разум.

Ако тяхната външна изразителна вибрация предполага смелост и спокойствие, тогава вътрешната им сърцевина ще бъде много положителна. В противен случай такъв човек ще срещне в живота си препятствия, които ще пречат на неговото развитие. Вероятно ще обръща прекомерно внимание на дреболии, ще бъде предпазлив и към всичко ще се отнася с недоверие, като същевременно ще пропуска много възможности, които животът му предоставя. Хората с тази вибрация, за съжаление, са склонни към фанатизъм. Те често влизат в редиците на различни видове агитатори, екстремисти и революционери.

номерология-числото 5

Вибрация 5

Тази вибрация характеризира динамична личност, склонна към приключения, пълна с фантазия и вътрешно безпокойство. Носителите на тази вибрация мразят рутината, монотонността и посредствеността. Те са многостранни и оригинални, имат богато въображение. Имат огромна скрита вътрешна енергия, че често излиза извън контрола им и тогава стават нетърпеливи, нервни, импулсивни и склонни към необмислени действия. Липсват им издръжливост и търпение, стремят се да постигнат резултати незабавно. Затова трябва да се стремят към вътрешен баланс и да използват енергията си градивно и творчески.

Тази Вибрация е нещо като вътрешен двигател, който активира човешката дейност. Тази дейност обаче е възможна само ако нумерологичният портрет на дадено лице съдържа вибрации, които са в хармония с вибрациите на вътрешната същност. В противен случай този човек го очаква пълно разочарование и той може да стане агресивен, заядлив и неудовлетворен от всички и всичко.

номерология-числото 6

Вибрация 6

Това число символизира висок морал, искрена доброта, както и красота, хармония и любов. Хората с тази вибрация са уравновесени, честни и полезни. Отнасят се към работата си отговорно и сериозно. Въпреки факта, че дълбоко в себе си те са плахи и неуверени в себе си, те знаят как да скрият това под прикритието на въображаема смелост и решителност. Те обаче обръщат твърде много внимание на дребните неща и в ситуации, които изискват решителни и бързи действия, се оказват под властта на неоснователни страхове и съмнения.

Ако нумерологичният портрет на такъв човек съдържа вибрации, които показват умствена слабост, тогава можем да сме сигурни, че имаме работа с човек, склонен към депресия, фобии или мании. По правило тези хора се отличават със своята щедрост, човечност и чувствителност, особено към близките си. Готови са да им дадат всичко, но прекалената им грижа понякога носи повече вреда, отколкото полза, както на самите тях, така и на близките им. Тази вибрация е изключително полезна, когато се комбинира с мека и хармонична вибрация на външното изразяване и, напротив, е напълно отрицателна, когато се комбинира с екстремни вибрации.

номерология-числото 7

Вибрация 7

Това са дълбоки, интроспективни натури, обичащи мъдростта и знанието. Те се нуждаят от уединение и спокойствие, за да могат да размишляват, медитират и работят върху собственото си духовно и интелектуално развитие. Имат развита интуиция, понякога граничеща с ясновидство. Хората, надарени с тази Вибрация, са необичайни, необикновени, има нещо тайнствено в тях. Често изглежда, че мислите им витаят някъде далеч, в друг, непознат свят. В зависимост от другите вибрации, които съставляват нумерологичния портрет, ще имаме работа или с истински мъдрец и ясновидец, или с духовен водач, който е загубил всякакъв контакт с реалността.

Освен това тези хора се характеризират с интелектуален и аналитичен подход към всичко, което ги заобикаля, както и с възприемчивост и стремеж към идеала. Като правило те избягват компанията на хора, съмнителни места или ситуации, предпочитайки неща, които са фини, духовни и изискани. Случва се околните да не ги разбират и често ги упрекват в гордост, арогантност и безчувственост. Факт е, че тези хора не са много общителни и се опитват да не показват чувствата си, въпреки че имат нужда от подкрепа, любов и разбиране. Самотата и постоянните душевни съмнения са основната причина за честите депресии, които измъчват хората от тази вибрация. Тази вибрация може да бъде полезна или вредна, в зависимост от наличието на други вибрации.

номерология-числото 8

Вибрация 8

Тази вибрация означава, че нейният носител има бистър ум и е склонен да анализира реалността около себе си!. Тези хора са изключителни организатори и имат голямо количество вътрешна енергия и жизнен оптимизъм. Те се отличават със смелост и способност за постигане на целите. Освен това те са решителни и могат успешно да управляват големи предприятия и много хора. Животът им е доминиран от огромна амбиция и желание за материално богатство. Освен това се отличават с изключителна способност за търговска дейност.

Тази вибрация показва непоклатима воля, огромна вътрешна сила и способност за концентрация. Хората с тази вибрация упорито и решително реализират целите си. Те са уравновесени личности, които уважават справедливостта и благоприличието. Те излъчват вътрешен магнетизъм, сила и самочувствие. Тази вибрация е много положителна за тези, които се стремят да постигнат материален успех и високо положение в обществото. Трябва да се отбележи, че тяхната амбиция може да надхвърли разумните граници.

номерология числото 9

Вибрация 9

Тези хора винаги се чувстват свободни и спокойни. Тяхната любов към свободата, приключенията и „циганския” ексцентричен живот е толкова голяма, колкото и благородството на душите им. Това са непоправими романтици и мечтатели, единствената им най-дълбока страст е възможността да пътуват свободно без никакви ограничения или отговорности. Те са алтруисти, хуманисти и тяхната доброта и любов се разпростират не само към най-близкото им обкръжение, но и към целия свят.

Тези хора имат удивителна интуиция. Те често са преследвани от пророчески сънища и видения за това, което предстои да се случи. Трябва да слушат повече своя инстинкт и да му се доверяват. Ако имат благоприятна вибрация на външното изразяване, те също са белязани от необичайни психически сили, които трябва да развият. Енергията на тази вибрация се увеличава или намалява в зависимост от наличието на други числа, съставляващи нумерологичния портрет на даден човек.

Перфектните числа 11 и 33

Целта на тези хора е да служат за пример на другите, защото имат вдъхновение, духовност и изключителна интуиция. Те лесно се отличават от другите, защото техните цели и идеали далеч надхвърлят стремежите на останалите хора. Основният им стремеж е да служат на своите ближни и да им оказват морална и материална помощ.

Освен с благородството на душата и дълбоката интуиция, граничеща с ясновидство, тази вибрации са дарили хората под тяхно влияние с висок интелект, развито въображение, постоянство, креативност и лидерски талант. Просто казано, това им позволява да постигнат успех и признание във всяка сфера на дейност. Но, за да се случи това, тази вибрация трябва да бъде придружена от свързани вибрации на външно изразяване и раждане.

Перфектните числа 22 и 44

Силата на волята, възвишените идеали и необикновените способности, както и почти магическата дарба за правене на пари, водят до факта, че хората с тази вибрация стават могъщи хора на този свят – духовни водачи, създатели на нови идеологии и основатели на империи, хора, които използват тяхната сила, богатство и чест за доброто на другите.

Тази вибрация символизира материалната сила, която е предназначена да служи на по-висши идеали. Но ако такъв човек позволи на неговите амбиции и желания да надделеят над собствените му идеали, благотворното влияние на Съвършените вибрации моментално ще изчезне.

Автор-Гладис Лобос

Превод-galaxy-tarot.com