номерология-числото 5

Вибрация на рождената дата Числото 5

Характеристика на числото 5

Вибрацията на датата на раждане се изчислява чрез сумиране на цифрите на деня, месеца и годината на раждане, докато сумата се сведе до едноцифрено число.

Например: 20.09.1983=2+9+1+9+8+3=50=5+0=5

Числото 5, представлява най-неспокойните, енергични и променливи хора в цялата нумерологична скала. Изключително нетърпеливи, бързи и импулсивни, те мигновено реагират на всяко предизвикателство, обстоятелство или дразнител. Петиците не понасят рутината и монотонността. Жизнелюбиви и активни до краен предел, те „цъфтят“ там, където има действие, движение, живот. Те не живеят със спомени, те се посвещават изцяло на това, което носи днес, и обръщат поглед към утрешния ден, в постоянно търсене на приключения и впечатления.

Те са отворени, спонтанни и вдъхновяващи за другите, винаги готови за нови преживявания и рискове, не се страхуват да пожертват всичко, ако тяхната независимост или автономия е застрашена. Изключително любопитни, Петиците се интересуват от всичко, което ги заобикаля, и не наблюдават събитията отстрани, а винаги стават участници в приключението, наречено Живот. Те са храбри и смели, привлича ги непознатото и всичко, което обещава свобода и промяна.

Притежавайки брилянтен, остър ум и оригинално мислене, те се отличават с огромни творчески способности и изключителна изобретателност. Умът им поема в един миг всички детайли и веднага ги интерпретира. Те са пълни с идеи, базирани на интуиция и вдъхновение. Петиците са индивидуалисти, абсолютно независими, действията им се ръководят от голямата любов към свободата. Те отхвърлят всякакви връзки и ограничения, остро се съпротивляват на всеки диктат както от близките, така и от обществото.

Тъй като те винаги са готови да защитят свободата си, те трябва да бъдат водени интелигентно и дипломатично, в противен случай без колебание ще прекъснат всяка връзка. Петиците са много нервни, неспокойни, стремителни, често екзалтирани и лесно се ядосват. Моментално реагират на всеки външен стимул, постоянно променят плановете си и се държат като ветропоказател на вятъра. Това безпокойство, непостоянство и очакване на промяна се дължат на факта, че техните нерви са в постоянно напрежение.

номерология-числото 5

Те веднага „улавят“ всички детайли на ситуация или поведение, така че незабавните им реакции са просто зашеметяващи, а действията им изглеждат непредвидими. Всеки ден се събуждат в ново настроение, което варира от меланхолия до еуфория, от плахост до агресивност. Понякога тези промени се случват за няколко минути. Затова е напълно разбираемо, че те водят живот, който е по-разнообразен и активен от останалите. Те се интересуват от всичко и, разбира се, участват активно във всичко, въпреки че не са напълно въвлечени в нищо.

Петиците подхождат студено към идеи, хора и ситуации, изследвайки ги интелектуално и почти никога не позволяват на чувствата им да замъглят тяхната преценка или да повлияят на действията им. Въпреки факта, че те често са силни, динамични и енергични и поради това могат да изглеждат на другите хора от световна класа, необичайно сложни и т.н., но по същество те си остават наивни и простодушни, като деца. В тяхната плахост има толкова много простота, че това ги прави приятни и привлекателни. Тези хора са интелигентни, чаровни, с голяма интуиция и духовно развити, изпитващи постоянна нужда от еволюция и вътрешен прогрес.

Отрицателни качества

В границите на тази вибрация най-често се срещат пропилени таланти, недоволни и разочаровани хора, тъй като отрицателните черти на тази вибрация могат завинаги да блокират пътя им към успеха и себереализацията. Те трябва постоянно да се борят с прекомерното нетърпение, което не им позволява да покажат сдържаност в подходящия момент. Също така тенденцията към раздразнителност, която им създава проблеми в общуването с хората и предизвиква отхвърляне сред другите, с прибързаните реакции без обмисляне на последствията и с прекомерното желание за свобода, което ги превръща в бунтари и неконформисти.

Променливите настроения, бурните реакции и нараняващите или обидни атаки могат да разрушат отношенията им с другите хора. Ако Петиците не се променят и не се вслушват в съветите, не се ограничат и не се учат от предишния опит, тогава те ще се провалят, ще станат разочаровани и непотребни хора.

Петиците, които успеят да променят себе си, които се научат да се отпускат, да се концентрират и постоянно и систематично да управляват себе си, въпреки че това им струва много повече работа, отколкото на спокоен и предпазлив човек, има всички шансове да станат изключителни личности.

Автор-Гладис Лобос

Превод-galaxy-tarot.com