Вибрация на рождената дата Числото 4

Вибрация на рождената дата Числото 4

Характеристика на числото 4

Вибрацията на датата на раждане се изчислява чрез сумиране на цифрите на деня, месеца и годината на раждане, докато сумата се сведе до едноцифрено число.

Например: 19.09.1983=1+9+9+1+9+8+3=40=4+0=4

Това число означава сериозност, отговорност, методичност и здрав разум, а хората с тази вибрация са надеждни и са известни със своята сдържаност и последователност. Те са много внимателни, предпазливи и консервативни, така че никога не поемат рискове или застрашават позицията си. Те вземат решение едва след като анализират всички аспекти и са убедени, че имат всички шансове за успех. Четворките са най-трудолюбивите от всички числа в нумерологичната скала.

Те се отличават с постоянство, дисциплина и издръжливост, ефективно изпълняват задълженията си, като същевременно показват силна воля и търпение, понякога преминаващо в упоритост и затова често постигат висока позиция в живота. Като търпеливи и активни хора, те никога не променят намеренията си и са способни на максимална отдаденост, благодарение на която постепенно и упорито постигат целите си. Като се има предвид, че става дума за почтени и практични хора, трябва да се каже, че целите им почти винаги са материални и конкретни.

Четворките обикновено не получават нищо безплатно. Те не се отдават на надежди и илюзии, а се придържат към реалните факти и вярват само в материалното и конкретното. Докато другите вибрации мечтаят за нещо, Четворките правят неща. Те са разумни, спокойни, уравновесени, а постоянството и здравия разум им позволяват да вървят здраво по земята. За тях човешката воля и разум нямат граници и не е изненадващо, че с далновидността на мравките трупат запаси и се осигуряват сами, тъй като към добре познатото им търпение можем да добавим самодисциплина, амбиция и способност да преодоляват себе си.

Чувството за реалност, честността и справедливостта са основните черти на техния характер. Въпреки че на пръв поглед Четворките не са толкова енергични като другите, те знаят как да спечелят уважението и признанието на околните. Грижовни и отговорни, те във всеки момент са готови не само да защитят човек от своето обкръжение, но дори да станат борци за гражданска справедливост или революционери, способни да прибягнат до насилие в борбата срещу несправедливостта, за да защитят потиснатите.

Логически и рационално мислещи, склонни към анализ, те не вярват в това, което не знаят, и подобно на Св. Тома, трябва да видят всичко сами, за да се убедят в нещо. Те са спокойни, сдържани изследователи и никога не се отклоняват от целта си. Четворките обичат ясно и категорично формулирани задачи, те говорят ясен, прост и конкретен език, въпреки че речта им може да бъде решителна и твърда. Рядко проявяват чувство за хумор, защото приемат всичко твърде сериозно. Силно се дразнят от избухливи, приказливи и несериозни хора.

Вибрация на рождената дата Числото 4

Склонността им към подреденост и систематичност понякога е прекомерна. Те са бавни и нямат толкова бърза реакция като другите вибрации, но за разлика от много други, Четворките никога не забравят това, което са били научени. Те постоянно се контролират, твърде взискателни са към себе си и са твърде сериозни. Те не знаят как да се отпуснат и обикновено крият чувствата си.

Отрицателни качества

По правило положителните черти, доведени до абсурд, се превръщат в недостатъци и в този случай задълбочеността и сдържаността на Четворките водят до факта, че тяхната упоритост замъглява умовете им. Когато започнат да отстояват идеите си, без да се вслушват в мнението на другите и без да признават собствените си грешки, сляпата арогантност и несговорчивост им вредят и затварят пътя към успеха.

Разочаровани и недоверчиви, прекалено предпазливи, страхуващи се от рискове и непредвидени ситуации, те зачеркват постиженията си и пропускат страхотните възможности, които им се предлагат. Ако други подобни вибрации влязат в действие и тежестта на собствените им амбиции стане непосилна, те могат да изпаднат в истинска мания на почва работа, поставяйки я над всичко. Могат да се превърнат в истински чудовища, без да пренебрегва никакви средства за постигане на целта си.

Четворките са твърди, взискателни и сурови хора, понякога дори безмилостни и ограничени, тяхното чувство за социална справедливост може да ги доведе до фанатизъм и откровено насилие. Сдържани са и не изразяват чувства, което ги прави студени, потънали в рутина и скучни. Потискани от представителите на други, по-могъщи вибрации, те не са в състояние да простят неуважението или предателството и се стремят да се отплатят със същото.

Автор-Гладис Лобос

Превод-galaxy-tarot.com