лъв

Любовен хороскоп зодия Лъв

Характеристика на зодия Лъв в любовта

лъв

След общуването с представител на зодия Лъв може да останете с впечатлението, че те приемат любовта лекомислено. В действителност това чувство означава много за тях; те никога не смятат романите си за скучни или незначителни – всичките им връзки са изпълнени със страст и драма.

Хората от тази зодия искат да имат до себе си постоянен партньор в живота и са готови да го търсят с цялата им присъща енергия. Лъвовете са щастливи, когато суетата им е напълно задоволена, но самото чувство на любов може да им донесе още повече радост. Те се предават на това чувство с чистото си сърце, но любовният им живот далеч не е идеална картина: връзките често не се развиват по най-добрия начин.

За много хора е трудно да разберат и приемат негативните аспекти или просто черти на характера на Лъвовете, по-специално тяхното нежелание и неспособност да вземат предвид волята на другите, стремежът към всичко най-добро, гордостта, ярко изразената ревност и др. Но ако Лъвът намери в половинката си любящ, чувствителен и разбиращ партньор, който е готов да му се посвети изцяло, тогава любовта има всички шансове да бъде дълга и щастлива.

Обикновено Лъвът изключително се гордее с любимия човек (иначе не би го избрал), така че не вижда смисъл да съжалява за решението си и да търси друг без особена причина.

Любовен хороскоп: мъж Лъв

Повечето Лъвове са непоправими романтици по душа, те са страстни и сантиментални, а като партньори са щедри и великодушни. По отношение на избраницата си, мъжете формират много високи стандарти от ранна възраст и наистина успяват да намерят такива жени, тъй като обикновено харесват по-слабия пол и имат голям избор. Лъвовете трудно приемат мисълта, че една жена може да не иска да има връзка с него.

Отличителна черта на мъжете от тази зодия е любовта им към комплиментите и похвалите. Използвайки това лекарство, може доста лесно да завоювате любовта на мъж Лъв, но поддържането на чувствата не винаги е лесно. Ако мъжът от тази зодия започне да изпитва липса на внимание, грижи и любов с течение на времето, той ще сметне избора си за грешен, което веднага ще се отрази на бъдещата съдба на връзката.

Поведението на мъжа Лъв в любовния съюз зависи от степента на задоволяване на неговите амбиции в бизнеса и професионалната сфера. Ако кариерата му върви добре, тогава той ще бъде грижовен и гъвкав партньор, понякога дори снизходителен като позволи на жената до себе си да седне на трона до него. В същото време неговият партньор трябва напълно да споделя стремежите му за по-висок социален статус, а ако не, тогава никаква романтична любов няма да помогне – най-вероятно ще се реши на раздяла. Ако не се случи това, тогава жената ще страда много поради неговата грубост, горещ нрав, ревност, както и постоянни обвинения за собствените му неуспехи.

Любовен хороскоп: жена Лъв

Жените от тази зодия търпеливо чакат в живота им да се появи мъж, готов да ги издигне на заслужен пиедестал. Често търсенето на такъв спътник в живота се забавя или е неуспешно. Жената Лъв е егоистично същество, тя се стреми с цялото си сърце към успешна себереализация, включително в любовта. Тя обича страстно (въпреки че това чувство понякога се оказва доста повърхностно) и се надява на същата страст от страна на своя избраник.

Жената Лъв едва ли ще се влюби в мъж, който не е успешен и който не е в състояние да й осигури комфортен материален живот. Често има случаи, в които жените от тази зодия се омъжват само за удобство, от което страда психическото и физическото им здраве и възниква усещането, за нещастие. Такива жени биха се чувствали много по-добре, ако умерят собствените си амбиции и се вслушват повече в гласа на сърцето си.

В любовта жената Лъв наистина разцъфтява, но труден живот очаква нейния спътник. Чувствайки се като кралица, тази дама понякога се държи деспотично. Тя иска в живота и да присъства дълбоко, силно чувство и може да се превърне в придирчив човек, който да се гневи, ако партньорът не й достави необходимите усещания. От друга страна, ако получи достатъчно възхищение и любов, тогава най-добрите черти на нейната природа ще се разкрият в любовта.