Кръстовете на дланта в хиромантията

Кръстовете на дланта в хиромантията

Доста често линиите на дланта на човек могат да образуват кръст. В зависимост от формата и местоположението, този знак може да бъде или предвестник на благоприятни събития или лоша поличба. В хиромантията кръстът често се смята за недобър знак, който може радикално да промени съдбата на човек.

Но ако кръстът има еднаква дължина на линиите и пресича неблагоприятен знак, тогава той може да предвещава добро бъдеще. Същото важи и за линията, на която се намира символът. Много кръстове на ръката означават противоречива натура и труден живот. Такива хора са склонни да се ограничават и не разкриват пълния потенциал на своята личност.

Кръстовете на дланта са разделени на големи и малки. Големите създават кръстосани основни линии, докато малките създават разклонени линии или отделни вдлъбнатини в кожата. Въпреки неблагоприятните поличби, кръстът е с краткосрочен характер. Лошите и добрите събития в живота, причинени от кръста на дланта, преминават бързо, според хиромантите. Този символ обаче, може да предизвика радикални промени в живота. Тълкуването на знака зависи до голяма степен от местоположението на кръста. Символът може да се формира върху:

-основата на линията на живота

-хълмовете

-други части на дланта.

Хиромантите изследват кръстовете на неработещата ръка, тоест лявата ръка за десничарите и дясната ръка за левичарите. Експертите казват, че знаците върху работещите длани не влияят на съдбата на човек.

Кръст, пресичащ основните линии на дланите, показва точката, от която няма връщане назад. Смята се, че този знак може радикално да промени съдбата на човек по средата на пътуването или да осигури труден старт.

В зависимост от това къде се намира символът:

Кръст върху линията на живота може да означава, труден живот, борба с недоброжелатели, сериозни неприятности, ако знакът е в началото. Лошо здраве, инфекциозни заболявания със сериозни последици и разстройства на нервната система, ако символът е в средата на линията. Загуба в съдебни дела, смърт от болест, ако кръстът е на мястото, където линията свършва.

Кръст, пресичащ линията на Ума, най-често означава сериозни наранявания на черепа, ако е разположен в средата. Също характеризира човек като верен и отговорен работник. Такива хора са много притеснени, ако не могат да изпълнят дадена задача навреме или не удържат на думата си.

Кръстът, който се намира под линията на ума, символизира заплаха за здравето или проблеми, свързани с работата. Същото се отнася за кръста, който се намира между нея и линията на сърцето. Ако знакът е по-близо до линията на Ума, тогава нещата са по-лесни за човек.

Кръстът на линията на сърцето обикновено се появява при хора, които нямат късмет в любовните отношения. Ако знакът докосне основната линия с ръба си, това означава романи с неуспешен край, но кръст, през центъра на който минава основната линия, предсказва смъртта на партньора. Мистичният кръст, който се намира до линията на сърцето, показва добра интуиция и висока чувствителност към енергията.

Кръст на линията на Съдбата може да означава драстични промени в живота на човек. Символът се счита за предвестник на рязка промяна във вида дейност, уволнение или всякакви събития, свързани със загубата на материални активи. Някои хироманти тълкуват кръст на линията на съдбата като възможен грабеж или загуба на важни неща.

Кръст на линията на интуицията рядко засяга съдбата на човек, но го характеризира като личност. Притежателите на този символ са склонни към нечестни сделки и лъжи. Те предпочитат да манипулират хората, за да постигнат лична изгода.

Значението на всички знаци на дланта може да се промени в зависимост от това на кой хълм се намира символът. Влиянието на главните куспиди може да промени тълкуването на символа. Понякога кръст на дланта придобива противоположно значение и се превръща в благоприятен знак.

Венера

Кръст на хълма на Венера се свързва с любовта и семейните аспекти на живота. Това местоположение на знака показва единствена любов, но за съжаление ходът на такава любов не е нито гладък, нито щастлив. Притежателят му обикновено става жертва, тъй като този кръст е знак за фаталност по въпроси, свързани с любовта. Въпреки това, ако има защитни знаци на други места по ръката, той може да бъде щастлив с единствената си любов.

Юпитер

Кръст на хълма на Юпитер е индикатор за добър брак. Символът в основата на показалеца говори за безпроблемен семеен живот. Отстранява евентуални предателства или недоразумения между партньорите. Ако в навечерието на сватбата се появи кръст в областта на показалеца, тогава сватбата ще бъде успешна.

Сатурн

Кръст в зоната на влияние на Сатурн има лошо значение за човек.Символът в основата на средния пръст предупреждава за предстоящи проблеми или болести. Ако символът е голям, ясен и видим дори на снимка, това може да означава сериозно нараняване или неизбежна смърт. Хиромантите също свързват кръстовете в областта на хълма на средния пръст с трудна бременност или неуспешни опити за зачеване.

Слънце

Кръст на хълма на Аполон е свързан с решителността на собственика. Ако знакът е разположен в основата на безименния пръст, тогава личността се характеризира със сила на волята и постоянство. Символът, разположен директно върху хълма, дарява човек с такива качества като неувереност в себе си, загуба на индивидуалност и неспособност да защитава своята гледна точка. Хълмът на Аполон също се свързва с материалното богатство и успеха. Такова разположение на кръста може да доведе до бедност и бездомност.

Меркурий

Кръстовете на хълма на Меркурий влияят върху развитието на човек като личност. Обикновено този знак се появява при хора, склонни към измама и кражба.

 Символът, разположен в основата на малкия пръст, е знак за нечестен път при постигане на целите и склонност към манипулиране. Знак близо до хълма на Марс предсказва предстоящ конфликт и физическо насилие за собственика. Кръст може да се появи на дясната длан на тези, които обичат битките или провокациите.

Луна

Кръст на хълма на Луната показва предимно лошо здраве. Собствениците на този знак могат да страдат от болки в ставите или ревматизъм. В допълнение, функционирането на репродуктивните органи и стомашно-чревния тракт може да бъде нарушено.

Хора с такъв знак в областта на Луният хълм са склонни към религиозност, те умишлено водят аскетичен начин на живот, ограничавайки се само до необходимото. Трябва да се внимава и с водата, ако в тази област се появи кръст. Знак като този може да означава смърт от удавяне.

Уран

Кръст на хълма на Уран се свързва с темперамента на характера. Притежателите на този символ лесно губят самообладание и си го изкарват върху околните. Такъв модел може да бъде и предвестник на нервни заболявания.

Кръст между линията на Ума и Сърцето. Мистичен, отчетлив кръст показва способността на собственика му за гадаене и магия. Обикновено тези хора усещат, че енергията тече добре и имат силна интуиция. Мистичният, подчертан кръст на лявата длан се счита за добър знак и е високо ценен сред специалистите по хиромантия.

Кръст в Големия триъгълник

Понякога местоположението на кръста не пресича зоната на хълмовете или главните линии. В този случай трябва да очертаете геометрична фигура, в която се намира символът. Ако кръстът е в Големия триъгълник, тогава той се тълкува в зависимост от близкия ъгъл.

Големият триъгълник се образува от три върха – хълмът на Венера, хълмът на Меркурий и хълмът на Юпитер. Всички те влияят върху значението на символа, но ако е по-близо до Сатурн, тогава това може да означава висока оценка на работата в бъдеще.

Кръст в областта на хълмовете на Меркурий, Юпитер и Нептун

Човек с кръст близо до китката или на хълма на Нептун най-често развива прагматизъм. Тези хора не са склонни към мечти или приключения, предпочитат материалните ценности пред духовното богатство.

Знак разположен близо до Меркурий показва съдебно дело. Кръст, който е близо до Юпитер, ще стане символ за силен брак.

„Има и квадрати на дланта на човек, които образуват основните линии и хълмове. Така кръст в квадрата на Сатурн показва дълголетие, друга интерпретация говори за голям късмет в живота.“

Кръст в областта на квадрата на Юпитер може да означава висока духовност. Такива хора често стават почитатели на окултното. Ако символът е на върха, тогава човекът има силно развита интуиция.

Кръст върху горната фаланга на палеца може да характеризира собственика като човек с ниски морални качества. Тези хора са склонни към разпуснат начин на живот и честа смяна на партньорите.