Линията на съдбата на дланта: какво означава и как да я дешифрирате

Линията на съдбата на дланта: какво означава и как да я дешифрирате

Струва си да се отбележи, че не всички хора имат линията на съдбата, но нейното присъствие или отсъствие може да каже много за пътя на живота. Как да разберете какво точно говори тази линия за конкретен човек?

Най-важното за линията на съдбата

линия на съдбата

Каква точно е линията на съдбата? Това е вертикална линия, която започва в някаква точка от основата на дланта и продължава до средния пръст. За да започнете да получавате информация за живота си, внимателно разгледайте дясната си длан и обърнете внимание на наличието или отсъствието на тази линия.

Най-добрият вариант традиционно се счита за точна вертикална линия в средата на дланта, но за различните хора линията на съдбата може да бъде леко наклонена или да започва не строго от центъра на основата на дланта, а леко вдясно или ляво.

Разшифроване на линията на съдбата

След като откриете линията си на съдбата, може да започнете да дешифрирате нейното значение. Вариантите може да се окажат няколко:

Ако имате линия в много ясна и изразена форма, можем да говорим за силна и изключителна личност, която има големи шансове за успех. Хората с ясна линия на съдбата са способни да постигнат успех и могат много бързо да се придвижат нагоре по кариерната стълбица, но за това трябва постоянно да работят и да се самоусъвършенстват. В противен случай ефектът от линията няма да работи.

Определен процент от хората, работещи в областта на хиромантията, са убедени, че дори неочевидна линия на съдбата или някакъв намек за нея вече може да се счита за причина човек да има амбиции за постигане на целите си. Самата съдба е готова да помогне на такива хора по всякакъв възможен начин и да предложи инструменти, които ги предвижат напред в живота и работата.

И като цяло, хора, които имат нещо дори наподобяващо вертикална линия, са щастливи. Умът им е чист и ясен, действията и идеите са в хармония с живота, самодостатъчни са и способни да вземат мъдри решения.

Какво означава липсата на линия на съдбата?

Малко по-различни сценарии се развиват за хората, които не откриват линията в дланта си. Липсата на тази линия може да е доказателство, че човек няма житейска цел и съответно щастие. Разбира се, може да бъде креативен, да се интересува от наука, да спортува или да работи, но няма да има усещане за пълнота на битието.

Често хора без конкретни цели могат да се поддадат на изкушението и да се предадат на волята на съдбата. Ето защо хората, които нямат линия на съдбата, често стават податливи на влиянието на различни негативни зависимости. Пушене, пиене – всичко това е само малък процент от това, от което може да страда такъв човек.

Не всичко е толкова тъжно, разбира се. Има изключения от правилата и хора, които не са открили линията на съдбата си, могат лесно да постигнат успех и напредък във всяка област. Струва си да се има предвид, че съдбата просто се усмихва на такива хора и че много малък процент от хората успяват да постигнат успех благодарение на външни фактори, а не чрез постоянство или упорит труд.

Човек, който няма линия на съдбата на ръката си, може да живее интересен, богат живот, но никога няма да почувства необходимостта да постигне успех в някоя конкретна област. Такъв човек е като кораб без кормило, носен от течението първо в една посока, после в друга, после в трета. Линията на съдбата често отсъства в ръцете на престъпници, социални аутсайдери и хора, които злоупотребяват с алкохол и страдат от наркотична зависимост.

Разчитайки ръката на един богат и влиятелен бизнесмен, беше открито, че на дланта му няма линия на съдбата. Оказало се, че той прави пари, като купува и продава всичко, което може да се купи на ниска цена и след това продава с печалба. Днес той може да продава компютри, следващата седмица – дрехи и т.н. Той е постигнал успех в бизнеса си, само защото се е възползвал от всяка възможност да спечели пари, а не защото умишлено е следвал определен план.

Декодиране на позицията на линията на съдбата

Нека внимателно да проучим диаграмите с основните опции за местоположението на линията на съдбата на дланта:

Линия на съдбата започваща от линията на живота

Линия на съдбата започваща от линията на живота

С такова подреждане на линията човек има огромен натиск от роднини. Родителите на такъв човек най-вероятно контролират всяко негово действие. Човек е подложен на натиск от най-близките си и съществуването му е немислимо без външна подкрепа.

Също показва, че човек е бил силно повлиян от семейството си през детството и юношеството. За такъв човек може да се каже следното: в ранна възраст той е бил повлиян от семейството си или от някой роднина, който е имал значително влияние върху него, формирайки представата за това кое е добро и кое е лошо и тази представа продължава и до днес.

Линията на съдбата започва отделно от линията на живота

Линията на съдбата започва отделно от линията на живота

Този модел говори за независима личност. Човек с подобно разположение на линията на съдбата е свикнал да съществува сам, без да разчитате на никого или подкрепа. Мнението на мнозинството не го интересува, такъв човек цени свободата на изразяване, той не толерира условности и забрани.

Ако линията на съдбата започва по-близо до средата на дланта, това показва, че човек е независим от много ранна възраст и е вземал свои собствени решения. Също може да означава, че членовете на семейството му не са били близки един с друг или че е израснал в сиропиталище или може би е посещавал интернат. За човек с такава линия на съдбата може да се каже следното: той винаги, от раждането си, цени собствената си независимост, предпочита да прави всичко по свой начин и не толерира ограничения и контрол от други хора.

Линията на съдбата е на голямо разстояние от линията на живота

Линията на съдбата е на голямо разстояние от линията на живота

Ако линията на съдбата започва на голямо разстояние от линията на живота, по-близо до ръба на дланта, независимостта придобива още по-голямо значение. Човек с такава линия на съдбата най-вероятно ще се посвети на професия, свързана по един или друг начин със социални дейности.

Хората с това разположение на линията на съдбата са склонни към благотворителност и отдаденост. Помощ за по слабите, работата като учител или пожарникар ще бъде отлична професия, тъй като хората с този модел са предназначени да помагат на другите и да правят живота им по-добър.

Линията на съдбата започваща от китката

Линията на съдбата започваща от китката

Ако линията на съдбата започва от китката, това показва, че човек от детството самостоятелно избира какво и как ще прави и в каква посока да се движи. От много ранна възраст той решава с каква професия ще се занимава. След като завърши училище, той без колебание ще постъпи в избрания университет. Такива хора могат да се смятат за щастливи, защото има огромен брой хора, в напреднала възраст все още не успели да разберат какво е призванието им!

Линията на живота, изразена по този начин, е добър знак – човек е много независим, но в същото време обича себе си и хората около него. Той има редица добри черти и, разбира се, привлича хората към него. Успехът го очаква във всяка избрана област на дейност, а способността да печели хората го прави успешен на фронта на отношенията. Това е пълноценен човек, независим от негативизма и мненията на мнозинството, способен компетентно да изгради живота си.

Двойна линия на съдбата

Двойна линия на съдбата

Такава линия показва многозадачността на индивида. Способността да схваща всичко в движение, да организира няколко задачи наведнъж, които изискват интензивна работа и интелектуални инвестиции, което е ключът към успеха в бизнеса и домакинските задължения. Тези хора се характеризират със способността да бъдат навсякъде и винаги, те могат да покрият огромна маса от пространство и области на дейност.