Характер и способности нумерология

Характер и способности според нумерологията

Познаването на природата на вибрациите, които всеки от нас получава в момента на раждането ни позволява да анализираме личността и манталитета на всеки човек. Това знание обаче не е достатъчно, за да се определи призванието и предназначението на даден човек.

Нека напомним още веднъж, че анализът на който и да е аспект на нумерологичния портрет никога не дава категоричен и изчерпателен отговор на въпроса за структурата на психиката, тъй като всеки от компонентите на нумерологичния портрет определя само един характерна личностна черта и само пълен анализ на нумерограмата ни позволява да възпроизведем напълно структурата на характера на конкретен човек.

В тази статия ще разгледаме седем числови блока. Първо трябва да видите кой определени числа се появяват в името и фамилията на дадено лице. Качествата, които доминират в характера на даден човек, зависят от това коя от числовите групи е най-запълнена. Ако си представим, например, че всички тези групи са балансирани по отношение на броя на присъстващите в тях числа, това означава, че имаме работа с човек, който е надарен с многобройни и разнообразни способности и таланти.

Информацията, която получаваме благодарение на този метод, се оказва много важна при избора на бъдеща професия или място на обучение, тъй като няма най-малкото съмнение, че е много по-лесно да постигнем успех и да получим удовлетворение от работата, ако тя отговаря на нашите способности и призвание.

Блок 1

Ментални числа: 1-7-8-9

Тези числа се свързват с ясен, възприемчив ум, интелектуално любопитство, преценка, амбиция, търпение, решителност и ентусиазъм. Всички тези качества допринасят за реализирането на най-смелите, дръзки проекти и идеи. Ярка индивидуалност, независимост и оригиналност. Способност да водят другите. Желание да се откроят, да направят изявление.

Хората, чийто нумерологичен портрет е доминиран от ментални числа, имат отличен потенциал да се изявят като адвокати, директори на големи предприятия, политици, модни дизайнери, хирурзи, банкери, изобретатели, учени, както и индустриалци, полицаи, детективи, геолози, географи, учители , журналисти и писатели.

Блок 2

Емоционални числа: 2-3-6-9

Тези числа изразяват дълбоки чувства, благородство, безкористност и желание да служат на другите. Те показват чар, добри обноски, както и безобиден и спокоен нрав. Те означават любов, разбиране, чувствителност и преданост.

Тези числа благоприятстват професии като педиатрия, гинекология, диететика, психология, педагогика, медицински сестри, както и различни социални и благотворителни дейности, хотелиерство, интериорен дизайн и приложни изкуства. Освен това тези числа предразполагат към професии, които имат отношение към изкуството.

Блок 3

Интуитивни числа: 2-7-9

Тези числа предполагат способности като интуиция, ясновидство, телепатия и предсказване на бъдещето. Голямо интелектуално любопитство, желание за задълбочаване на знанията и за мъдрост. Нивото на духовно развитие е благоприятно за вътрешно самоусъвършенстване и търсене на Истината.

Тези числа предразполагат към дейности като психиатрия, психология, теология, философия, религиозна дейност, лечение и целителство. Тези хора могат да станат и изключителни хипнотизатори, ясновидци, гадатели, графолози, астролози и нумеролози.

Характер и способности нумерология

Блок 4

Физически числа: 4-5-8

Символизират здраве и физическа сила, синоним са на жизненост, стабилност и неизчерпаема енергия. Физическите числа също се свързват с такива качества като издръжливост, неизтощимост и ефективност в действията. Те означават способност за изцеление чрез полагане на ръцете или мануална терапия.

Такива хора се характеризират с: оптимизъм, смелост, способност за управление на ситуациите и самоконтрол, както и любов към приключенията. Затова те могат да се реализират като пътешественици, репортери, географи, моряци, археолози, пилоти и катерачи, миньори, както и като треньори, спортисти (особено джудо и карате), учители по физическо възпитание, масажисти, ловци и пилоти-изпитатели.

Блок 5

Художествени числа: 3-6-9

Както подсказва самото име, тези числа покровителстват хората на изкуството. Те предразполагат към дълбока чувствителност към прекрасното, към цвета, формата и пропорцията, и в допълнение към красотата на природата.

Те насърчават всякакъв вид творчество: визуални изкуства, актьорско майсторство, скулптура, музика, поезия и танци. Тези хора могат да станат и добри дизайнери, моделиери, преподаватели в художествени академии и институти, архитекти и бижутери.

Блок 6

Научни числа: 1-4-5-7-8-9

Тези числа са характерни за хора с изключителна интелигентност, ясен, възприемчив ум и вътрешна самодисциплина. Отличават се с интерес към заобикалящия ги свят и постоянство в желанието да разкрият тайните му. Това са хора, които са отворени към всичко ново и непознато.

Те са отдадени на прогреса и се стремят да водят интересен, изпълнен с приключения живот. Не се страхуват от рисковете и не се поддават на препятствия и временни трудности. С една дума, тези числа допринасят за успех в научните и изследователски дейности.

Блок 7

Търговски числа: 2-4-8

Тези числа даряват хората със способности, които са полезни в света на бизнеса, а именно търговски дух, бизнес изобретателност, амбиция, здрав разум и, в допълнение, решителност, постоянство и динамика. Те показват качества като бързо и точно оценяне на ситуациите, смелост и способност за предприемане на рискови действия, когато ситуацията го изисква. Те също така символизират пестеливост, способност за концентрация, самодисциплина и умение да ръководят голям брой хора.

Всички тези качества осигуряват безценна помощ в области като търговия, икономика или банково дело. Такива хора се проявяват като брокери, собственици на промишлени предприятия, недвижими имоти или верига магазини и като цяло винаги са там, където са големите пари.