Келтски дървесен хороскоп

Келтски дървесен хороскоп

Дати на раждане: 22 декември – 1 януари; 25 юни – 4 юли.

Ябълка

Един от най-магнетичните знаци в келтския дървесен хороскопа е ябълката. Хората родени под този знак са естествено и невероятно искрени, лишени от егоизъм и дори най-малките навици за преструвка. Може би затова често се използвани от другите. Те могат без съмнение да дадат последната си риза и стотинка на някой, който има нужда от тях, и никога не съжаляват.

Подопечните на ябълката, живеят в днешния ден, без да мислят за утрешния ден, но постоянно размишляват за нещо. Приятелите понякога наричат ​​такива хора философи на ежедневието. Те умеят просто и в същото време интересно да обяснят и разкажат всичко, което им се случва, като го представят под формата на философска приказка. Родените под знака на ябълката често са домакини, особено в онези етапи от живота, когато семейството е най-важно за тях. Тогава те особено ценят подредения и комфортен живот.

Дати на раждане: 2 януари – 11 януари; 5 юли – 14 юли.

Ела

Елата обладава строга и хладна красота, понякога сякаш рахитична. Тези черти се отнасят повече за жените, отколкото за мъжете. Родените под този знак имат свой собствен внимателно проектиран, оригинален стил. Те са много културни и се държат интелигентно в обществото. Тяхното самочувствие заслужава внимание и уважение.

Както уверява келтския дървесен хороскоп, хората от зодия Ела обичат произведенията на изкуството и древни бижута. Имат слабост към сладки парфюми, стари къщи, опера и театър. Като правило те са доста капризни, трудни за съвместен живот, затворени в себе си и често меланхолични. Обичат да са сами. Всъщност чувството за неразбиране ги придружава почти постоянно, независимо дали всъщност са сами или са заобиколени от цяла тълпа хора.

Дати на раждане: 12 януари – 24 януари; 15 юли – 25 юли.

Бряст

Хората, родени през този период, се чувстват прекрасно в живота. Интелигентността, практичността и здравият разум им помагат в това. Въпреки че, трябва да се каже, че и красотата играе важна роля. Брястът е красив, много тънък, солиден. Той е надарен с известна харизма, но за разлика от ореха или клена, той изобщо не се интересува от имиджа си, постоянно носи разтегнати пуловери и дънки, дори след 40.

Както уверява келтския дървесен хороскоп, тези хора нямат прекомерни амбиции и изисквания, не правят от мухата слон, не обичат трудностите. Изненадват околните със своето спокойствие и баланс. Те също има и силно развито чувство за хумор, което ги спасява от житейски разочарования.

 Дати на раждане: 25 януари – 3 февруари; 26 юли – 4 август.

Кипарис

Кипарисът е дърво със силен, строен и прав силует. Хората родени под този знак са изградени изключително хармонично, имат необикновено правилни черти на лицето. Те са зрели, независими, разчитащи на себе си и самодостатъчни. Това им позволява да избягват проблеми, неудобни ситуации, които са твърде сложни за хора, стремящи се към щастие, мир и хармония.

Тяхното стоическо спокойствие е свързано с нежеланието им сами да коват собствената си съдба и да се борят с негативните обстоятелства. Според келтския дървесен хороскоп, тях напълно ги удовлетворява позицията на фаталисти, които са уверени, че дори без техните действия „всичко е записано на небето“. Живеят в своя спокоен и прост ритъм и за тях вземането на решения, които заплашват да преобърнат начина им на живот на 180 градуса, е голям риск или велико откритие.

 Дати на раждане: 4 февруари – 8 февруари; 5 август – 13 август.

Топола

Келтите много са ценили привлекателността на тополите, но сравнявайки ги с брезата и липата, твърдяха, че представителите на този знак не могат да се насладят на ежедневните радости и не оценяват красотата на живота. Тези много стройни, грациозни и красиви хора, започват да си създават проблеми от ранна възраст. Те са обсебени от идеята за крехкостта на живота и постоянно изпитват усещането (дори на 30 години), че времето им вече е отминало безвъзвратно.

Излишно е да казваме, че душите им са пълни с разни напразни страхове! Песимистичното настроение е характеристика на Тополата. Както предупреждава келтския дървесен хороскоп, трябва да се държите много, много внимателно с тополите. Защото те приемат болезнено лично и най-обикновените шеги.

Дати на раждане: 9 февруари – 18 февруари; 14 август – 23 август.

Кедър

Всичко, за което мечтае човек роден под тази зодия, е удобството, но бързо се адаптира към всяка ситуация. Тези хора винаги са много уверени и динамични, въртящи се в центъра на всеобщото внимание. Те са в състояние да изненадат всеки и може да се измъкнат от всяка кризисна ситуация. Кедърът е податлив на внушения, така че лесно може да се превърне в оръжие в неподходящи ръце. Когато намери нещо, което обича, той му се отдава изцяло, с упоритост и трепет.

По правило животът на такива хора е много разнообразен, а душата им е интелигентна, възприемчива, чувствителна и сантиментална. Имат развито чувство за хумор и са големи шегаджии, но в по-голямата си част остроумията им са посветени на самите тях. Те са готови на всичко, за да привлекат вниманието, да блеснат в компанията, да изненадат хората.

Дати на раждане: 19 февруари – 28/29 февруари; 24 август – 2 септември.

Бор

Хората родени под този знак са ясно изявени рационалисти. Много е голяма тяхната нужда всичките им възгледи, решения и дори чувства да бъдат рационални. Този подход има своите предимства, но излишъкът от здрав разум понякога се изразява в прекалено консервативни, хладни, а понякога и бездушни прояви. Прекалено аналитичното мислене често се превръща в недостатък, който пречи на развитието и щастието.

Келтския дървесен хороскоп предупреждава родените под знака на дървото Бор, от прекалено настройване на обкръжението против себе си, с прекомерната си практичност или зле скрита мизантропия. В същото време трябва да се признае, че повечето от тях работят отлично върху себе си, но това изисква подходяща мотивация, вдъхновение и условия. Може би затова единствената им слабост е любовта.

Дати на раждане: 1 март – 10 март; 3 септември – 12 септември.

Ива

Пълни с илюзии и химери, понякога изненадващи дори самите себе си, хората родени под този знак изумяват приятелите си, като упорито заявяват, че е от типа самотници, които обичат огромните празни пространства и не се чувстват комфортно в пренаселен кръг. В крайна сметка тези, които ги познават по-добре, знаят, че първо ще кажат това и след това ще се потопят във водовъртежа на обществения живот за дълго време.

И ще останат там, докато не изпаднат в меланхолия и се оттеглят в своята самота. Те създават впечатление че са напълно неспособни да контролират променящото им се настроение. В своята капризност обаче, те не е шумни и не пречат особено на никого. Често твърдят, че не обичат да усложняват живота си, но точно това често правят.

Дати на раждане: 11 марта — 20 марта; 13 сентября — 22 сентября.

Липа

Липата е символ на комфорт и стабилен начин на живот. Очарователна, разпространяваща прекрасен аромат около себе си, Липата винаги е била женско божество, олицетворяващо майчинството. Жените, родени под този знак на келтския дървесен хороскоп, са под нейна закрила. Те са здрави, живеят без много стрес, уравновесени са и стават прекрасни майки.

Липите обичат стабилността и комфорта, но ако възникне нужда, те ще се чувстват страхотно дори в хижа, където развитото въображение ще им помогне да създадат домашна атмосфера. Това са тихи, спокойни, леко плахи хора, които може да създават впечатление за малко слабохарактерни. Друга характеристика на родените през този период е съчувствието, което предизвикват към себе си и желанието им за ласкателство.

Дата на раждане: есенно равноденствие – 23 септември.

Маслина

Не много забележимо, понякога на ръба на красотата и грозотата, маслиновото дърво дава плодове с изискан и тръпчив вкус. И растението, и човекът роден под този знак обичат слънцето и цъфтят красиво на топло. По природа родените под знака на Маслината са изпълнен със здрав разум и благоразумие. Избягват всякакви агресивни ситуации, не обичат грубостта. И в личния, и в професионалния си живот са много сдържани, търпеливи, чувствителни и невероятно далеч от равнодушието.

Те се тревожат много дълбоко за делата на близките си. Поведението им е разбираемо, а характерът им е спокоен. Те има много силно развито чувство за справедливост и отговорност за собственото си поведение. Те са като „психоаналитици на свободна практика“ за семейството и приятелите си. Стараят се да разберат ситуациите, в които те са се объркали. Би било добре, ако може да използват подобните си умения и да си отворят малък кабинет за психологическа подкрепа.

Дата на раждане: пролетно равноденствие – 21 март.

Дъб

Горди, смели, издръжливи, упорити. Истински идеал! Хората родени по знака на Дъбът обаче имат и някои „човешки“ черти. Те не правят компромиси, трудно е да се спори с тях. За тях е характерен ясно изразеният комплекс на мъдреца. Друго е, че в повечето случаи всъщност се оказват прави!

Подопечените на Дъба, според келтският дървесен хороскоп, са доста независими и не признават натиск под никаква форма. В екстремни ситуации, когато някой се опита да им повлияе, те става агресивни, но никога вулгарни и не се отказват от вроденото си чувство за вкус.

Дати на раждане: 22 март – 31 март; 24 септември – 3 октомври.

Лешник

Плодовете на лешника се използват в много ритуали като символ на плодородието. Смятало се също, че клоните му имат магическа сила. Лешника е невзрачен, сякаш превит от тежестта на плодовете си – точно такова впечатление правят на пръв поглед хората родени под този знак. Но в същото време, те имат някакъв невероятен магически чар, който привлича другите като магнит. Те може да изглеждат слаби и незабележими на пръв поглед, но всъщност са очарователни и излъчват оригиналност на ума.

Те са едни от малкото хора, които може да се задоволяват с малко, а също и да се адаптират към всякакви условия на живот, и в същото време да са мили, мъдри и търпеливи, сдържани и скромни, но винаги забележими. С такъв човек съвместимостта е труден проблем за разрешаване, тъй като неговият изтънчен гняв често се превръща в препъни камък.

Дати на раждане:1 април – 10 април; 4 октомври – 13 октомври.

Офика

Не се заблуждавайте от нейното нежно излъчване, лека походка и невероятен чар. Устойчивост на стрес, смелост – това е огромният потенциал на хората родени под този знак. Дори не може да си представите колко самообладание и воля се крият зад тяхната вечна ведра усмивка и оптимистично поведение! Смехът през сълзи е техният трик. Подопечните на дървото Офика ценят динамиката на живота: безпокойството, движението, емоционалните бури.

Представителите на този знак на келтския дървесен хороскоп имат отличен вкус, знаят как да подчертаят своите предимства, да се обличат добре и винаги перфектно допълват външния си вид с аксесоари. Това са много чувствителни, достойни, любящи, честни хора, на които винаги може да разчитате за подкрепа.

Дати на раждане: 11 април – 20 април; 14 октомври – 23 октомври.

Клен

Дървото не е много впечатляващо на височина, но иска на всяка цена да се открои от другите, да подчертае собствената си изключителност и уникалност. Облечени в дрехи от водещи дизайнери, добре поддържани, малко кокетни, хората родени под този знак често са редовни посетители на модните клубове и ресторанти, на най-интересните театрални премиери и популярни филмови прожекции. В същото време няма специално позиране: тези хора знаят отлично кои са и не искат да се преструват на някой друг, дори ако това би им било от полза.

Е, може би просто за забавление – тогава да, разбира се! Подопечните на дървото Клен са подчертани индивидуалисти. Срамежливи и стеснителни по природа, те остава такива само в личния си живот. Те винаги имат много идеи, понякога необичайни и дори екстравагантни. Обичат новите неща и изненадите. Запалени авангардисти във всяка област.

Дати на раждане: 21 април – 30 април; 24 октомври – 2 ноември.

Орех

Природата е дарила хората родени под зодия Орех със странен, сложен и пълен с контрасти характер. Създават впечатление на спокойни, уравновесени, владеещи се хора, който контролират обстоятелствата. Но ако някой имаше възможност да надникне в душата им, щеше да намери там много съмнения и противоречия.

Подопечните на дървото Орех, често са егоистични, безмилостни и агресивни, но в същото време справедливи и благородни. Естествеността не е тяхна добродетел. Те работят, за да се „представят“ по възможно най-добрия начин. Освен че създават впечатлението за обезпечени хора, те държат на изискания стил и обноски. Всъщност това може да се дължи на обикновена срамежливост.

Дати на раждане: 1 май – 14 май; 3 ноември – 11 ноември.

Жасмин

Шумни, изпълнени с жажда за живот и общуване, свободни, владеещи перфектно трудното изкуство на общуването, хората родени под знака на Жасмина често става обект на всеобщ интерес, макар и много рядко самите те съзнателно да се стремят към това. Хората, които ги познават повърхностно, ги възприемат като уравновесени, весели, необременени с проблеми и очакват от общуването с тях прекрасно настроение, внасящо разнообразие.

Малцина са тези, които ги познават като приятел и са ги опознали по-добре. Това е единственият начин да разберете какви хора са те. Само приятелите им знаят колко чувствителни са всъщност, колко често съмненията и разочарованията се заселват в душата им. Оказва се, че те са прикрити песимисти, често недоволни от себе си и света около тях.

Дати на раждане: 15 май – 24 май; 12 ноември – 21 ноември.

Кестен

Ясно скроени, представителни, родените под знака Кестен създават впечатление на хора, който сякаш не разбират, че с тези си качества привличат вниманието на другите. При по-внимателно разглеждане стават още по-привлекателни. Едва тогава се вижда колко оригинална и необичайна е тяхната красотата. Междувременно, покровителстваните от дървото Кестен са много сложни от психологическа гледна точка.

Независими индивидуалисти, който изненадват хората със своето противоречиво поведение, преценки и идеи. Но те искат всичко да е добро, никога не нараняват съзнателно никого, не правят зло и имат много идеалистични възгледи за справедливостта, морала и любовта. Но идеалистите, както знаете, винаги имат много труден живот.

Дати на раждане: 25 май – 3 юни; 22 ноември – 1 декември.

Ясен

Ясенът е силно, красиво дърво. Привлича окото със своята здравина, но същевременно с пропорционално сложен силует, свобода и елегантност на движенията. Хората родени под знака на дървото Ясен, удивляват дори представителите на своя пол. Техният чар изглежда универсален и защото те може да се впишат в каноните на красотата на различни епохи, включително тези, които са далеч една от друга. Те са били харесвани и вероятно винаги ще бъдат харесвани от другите.

Трябва да се признае, че по-интересните представители на този знак са мъжете. Въпреки това, за да не попаднете в прекомерна идеализация, трябва незабавно да поставите точка на всичко. Мъжете Ясени са с много сложни характери и животът с тях никак не е лесен. Искат на всяка цена да бъдат в центъра на вниманието на близките си. Те са много независими по природа, но изискват пълна отдаденост от втората си половинка и приятелите. Най-важният човек в живота им, са самите те.

Дати на раждане: 4 юни – 13 юни; 2 декември – 11 декември.

Габър

Хората родени под знака на дървото Габър са естети, които се интересуват от формата, а не от съдържанието на явленията. Те практикуват същия подход към хората, особено към представителите на противоположния пол. Със сигурност сте забелязали, че когато говорите с човек-Габър, той дори не се опитва да се преструва, че се интересува от вашият разговор.

В същото време погледът му може да се плъзне по тоалета ви или да остане фокусиран върху вашите обувки. Това е характерно за тези родени под този знак. В хората които среща по пътя си, той се интересува най-много от външната красота. Може би защото духовно и интелектуално той се интересува преди всичко от „полирането“ на собственото си съвършенство.

Дати на раждане: 14 юни – 23 юни; 12 декември – 20 декември.

Смокиня

Изключително впечатлителни, чувствителни, притежаващи фина психика, малко комплексирани, хората родени под знака на Смокинята, не се чувстват навсякъде комфортно. Обидчиви реалисти, те са доста снизходителни към другите и същевременно са принудени да се борят с мързела през целия си живот. Както уверява келтският дървесен хороскоп Смокинята, се нуждае от пространство, топлина, благоприятна атмосфера.

При неприятни условия отслабва и изсъхва и не е особено устойчива на неблагоприятна атмосфера. Така и хората при добри условия буквално излъчват топлина и доброта. Процъфтяват, когато останалите проявяват интерес към тях, давайки им топлина, те отвръщат със същото – с доброта и умение да изслушват.

Дата на раждане: лятно слънцестоене – 24 юни.

Бреза

Брезата е най-оригиналното и ефектно дърво, изключително тънко, нежно и елегантно. Хората от този знак са същите. Те разпространяват около себе си аура на спокойствие, самодоволство и „лъчезарно“ щастие. Те са много хармонични личности. Не създават проблеми в ежедневието, те са много добри, дружелюбни и изпитват симпатия към другите, към животните и към целия свят.

Такива хора са напълно лишени от агресия, завист и ревност. Те са много практични, внимателни и толерантни, никога не налагат вкусовете и предпочитанията си на никого и не се опитват да принуждават близките и приятелите си да правят нещо което не искат. Обикновено са доста доволни от себе си, въпреки че е трудно да ги наречем самовлюбени егоисти. Тяхната позиция е съвсем логична: те обичат живота, хората, целия свят – и следователно себе си като част от него.

Дати на раждане: зимно слънцестоене – 21/22 декември.

Бук

Строен, с красив ръст, букът живее до дълбока старост, като същевременно запазва много от качествата, присъщи му в младостта. На родените под този знак е гарантирано дълголетие без загуба на гъвкавост и сръчност. До дълбока старост техните спътници се явяват доброто настроение и кокетството. Както предупреждава келтският дървесен хороскоп, човекът Бук е доста сложен тип.

От една страна, той е суетен, силно загрижен за безупречността на своя образ, пестелив до алчност, понякога критичен до гняв и не крие своето (често противоречиво) мнение по различни въпроси. От друга страна, като цяло е приятелски настроен към хората, отличен организатор, интересен събеседник и душата на компанията.