Финикийски хороскоп

Финикийски Хороскоп

Финикийският хороскоп е хороскоп по дните от седмицата. Финикийците придавали голямо значение на деня от седмицата, в който човек е роден, предполагайки, че всеки ден от седмицата допринася за определено предназначение и набор от събития и действия, които попадат върху съдбата на човека в момента на неговото раждане. Като цяло финикийците идентифицирали седем знака, съответстващи на броя на дните от седмицата.

Илуит (родени в понеделник)

Това са хора, които никога не се стремят да запазят старото, те са създадени за промяна, за новото. Където и да са се родили, те няма да станат роб на традиции и предразсъдъци. Те вярват, че наистина грандиозните, необходими и полезни неща могат да бъдат изградени само с модерни знания и технологии, без да се обръща назад към старото. Още от детството родители, учители, а след това и началници се опитват да замъглят съзнанието на тези хора, налагайки фалшиви насоки и чувство за зависимост. Но усилията им често са напразни. Преминали множество тестове, тези хора придобиват свобода и обективен поглед върху света.

Човек, роден в понеделник, знае какво и как трябва да направи, за да успее. Такъв човек никога не изучава биографиите на изключителни исторически личности, той не иска да повтори съдбата на някой друг, а иска да изгради своя собствена. В живота му няма авторитети и идоли, има само една цел.

Желязната воля и самоувереността са отлични качества на тези хора. Но често те само им пречат да постигнат успех. Вместо да изучава опита на своите предшественици, да вземе най-доброто от него и да отсее най-лошото, такъв човек прави всичко по свой начин, повтаря стотици често срещани грешки и губи много енергия и време.

Илату (родени във вторник)

Тези хора са в състояние да подобрят това, което някой друг е създал. Но не могат да започнат да правят нещо от нулата. Но ако вече имат готов материал, с радост ще го излъскат, трансформират и доведат до идеалния му вид. Хората от тази зодия може да вдъхнат нов дъх на всичко старо, забравено и безполезно.

Те са умни и опитни, наясно са с всички научни открития, знаят (понякога приблизително, понякога точно) как работи това или онова устройство. Родени са учени. Обичат да изчисляват всичко, да създават теории и след това да ги тестват на практика. Животът им може да не е свързан с науката, но те никога няма да погребат блестящите си таланти в земята. Ще бъдат заети със семейни сметки, изграждане на собствен дом или намиране на други приложения за своя ум.

Те не толерират хора които изневеряват на своите възгледи или дори когато променят мнението си за нещо съвсем дребно. Някои може да ги нарекат ортодоксални, но те се смятат за верни и принципни. Хората родени в този ден са твърде упорити, затова имат малко приятели. Понякога изпадат в състояние на апатия и се затварят в себе си.

Рахмают (родени в сряда)

Те не се опитват да намерят свещения Граал и да спасяват хората от бедност и болести. Постъпките на известни и достойни за историческите книги хора, не са за тях. Те знаят, че повечето хора живеят целия си живот в свой собствен малък свят, заобиколени от семейството и колеги и те се съгласява с това. Те не се интересуват от глобалния свят с неговите мащабни проблеми и радости.

Често такива хора стават строители, военни и служители в храм. Те винаги са част от най-малко активната част на обществото, едни от тези, които създават основата на държавата. Хората родени в сряда не обичат много властта и законите, но и не ги и мразят. Те се чувстват много по-уверени на държавна служба, отколкото на страната на вечно недоволната опозиция или в свободна професия. Те обичат реда, харесват, когато хората правят това, което трябва, а не това, което искат.

Финикийците вярвали, че родените в сряда никога няма да предадат, никога няма да подведат. Във всеки спор, във всяка ситуация те ще защитават тези принципи, онези идеи, които са възприели от своите родители и учители. Нито преместването в друга страна, нито голямото богатство (или, обратно, бедността) няма да ги променят. Те ще останат себе си навсякъде: трудолюбиви, ефективни и много консервативни.

Арцаят (родени в четвъртък)

 Родените в четвъртък са винаги позитивни и мили хора. Те са романтични, идеалисти и мечтатели, способни да виждат красотата във всичко около себе си и да вярват, че живеят в най-добрия от всички възможни светове. Такива хора имат невероятно въображение и често свързват живота си с творческа професия. Със своята музика, картини, книги и други произведения на изкуството те правят света малко по-добър, разкривайки най-яркото и най-доброто, което е в него. Нищо няма да наруши или дори да разклати оптимизма на хората родени в четвъртък.

Често успяват да предадат част от положителната си енергия на другите. Карат мързеливите да работят, мрачните да се усмихват, а нещастните убеждават, че животът дава втори шанс на всеки.

Тези хора са единствените представители на финикийския хороскоп, които предизвикват уважение от родените в понеделник. Новаторите (хората родени в понеделник) ценят оригиналните им възгледи за живота.

Непрактичността на хората родени в четвъртък привлича други хора към тях, но не може да им помогне да си изкарват достатъчно за приличен живот. Дори тези хора да са доволни от живота си на странстващи философи и художници, те не могат да намерят любим човек, който да се съгласи да сподели такъв живот с тях.

Астарит (родени в петък)

Тези хора постоянно се противопоставят на съществуващия ред. Те не оценяват това, което ги заобикаля и което им е помогнало да израснат и да придобият независимост. Хората родени в петък вярват повече на хаоса и анархията, отколкото на държава с най-строгите закони и идеален ред. Правилата, дисциплината, законите предизвикват негодавание у тях.

Тези хора са силни поддръжници на хаоса. Те винаги се отличават с развитата си интелигентност и естествен магнетизъм. Умеят отлично да изразяват идеите си, да карат другите да вярват в тях и да се борят с всичко, което им противоречи. Природата дава на тези хора не само качествата на лидери, но ги възнаграждава с талант, който им позволява да създават лоялни армии от напълно непознати. Всички представители на този знак са добри в ораторството, много от тях са в състояние да хипнотизират масите.

Често дейностите на тези хора водят до неочаквани резултати. Те се опитват да покажат на всички какви грешки са направили управляващите в държавата, какви недостатъци има в социалната структура. И длъжностните лица и управляващите вземат предвид всичките им коментари и премахват основните недостатъци. Финикийците вярвали, че само благодарение на тези хора е възможно да се създаде идеално общество.

Котаруит (родени в събота)

Тези хора се чувстват най-добре, когато създават материално богатство. Те не са родени за изкуство, не строят храмове и дворци, които по-късно да се превърнат в архитектурни паметници. Не композират музика и поезия, не пишат книги, които променят мирогледа на милиони. Но в същото време правят това, от което всеки има нужда. Създаденият от тях продукт е необходим във всяка страна и във всеки дом.

Тези хора успяват, когато станат лидери в сектори на услугите, храните и потребителските стоки. Те вярват, че духовният глад не съществува, но гладът, който тласка хората да извършват ужасни престъпления, е съвсем реален. Те са сигурни, че философите и поетите са паразити. Според родените в събота всеки човек трябва да създаде нещо, което може да се пипне и види, нещо, което е необходимо за поддържане на живота и за задоволяване на физическите нужди.

Те са практични, винаги знаят от какво се нуждае обществото и се възползват от знанията си. Те се тревожат дали всички около тях са нахранени и щастливи. Може да изглежда, че родените в събота са прекалено меркантилни, но не подценявайте тяхната интуиция, трудолюбие и наблюдателност.

Рашапуит (родени в неделя)

Тези хора никога не се стремят да променят другите около себе си, те са нетърпеливи да ги изучават и разбират. Хората родени в неделя се интересуват не само от психологическите характеристики на останалите, но и се опитват да проучат задълбочено структурата на тялото. Те се нуждаят от това знание, за да лекуват хората (техните физически и духовни компоненти).

Родените в неделя са тези, които учат и наставляват другите. Те могат да лекуват и коригират последствията от лош избор на начин на живот и неправилни решения. Но те предпочитат да разкажат на човек за особеностите на неговото здраве и душевно състояние, да посочат кои цели трябва да бъдат постигнати и кои да се избягват. По такъв начин тези хора са нещо като учители, които ни учат да живеем в хармония с външния свят и себе си.

Родените в неделя са умни и благородни. Те съветват хората само това, което самите те са преживели и в което са напълно уверени. Тяхната доброта, грижа и щедрост изпълват света с енергия и доброта. На тези хора им липсва амбиция и честолюбие. За много други славата, популярността и властта само пречат, но за тях тя е необходима. Родените в неделя лекуват само близките си хора, въпреки че биха могли с помощта на своите знания и енергия да лекуват градове, държави и целия свят.