Цветен хороскоп

Цветен хороскоп

Цветният хороскоп ще ви каже кое цвете отговаря на датата ви на раждане и как това се отразява на характера и съдбата ви като цяло.

 1 януари – 10 януари

Жълта тинтява

Мистериозно цвете, символизиращо топлото лято и растящо по планинските поляни. Придава на родените през този период известна мистерия, предимно външна, въпреки че всъщност това се обяснява с елементарна срамежливост, която всъщност служи като причина за тайнственост и изолация.

Хората, родени под този знак, неизменно постигат житейските си цели. Кротки по душа, но със силен характер. Алтруисти и интроверти. Смущават се от прекомерното внимание. Живеят по съвест, помагат на хората.

11 януари – 20 януари

Магарешки бодил

Хората, родени под знака на Магарешкия бодил, често изпитват нужда от внимание и признание. Понякога те се заемат с дейности, надхвърлящи възможностите им, и след като осъзнаят неосъществимостта им, могат да ги изоставят без извинение. Това поведение може да обърка околните, затруднявайки ги да разпознаят основната положителна черта на този знак – неговата доброта.

Родените под знака на Магарешкия бодил са прекрасни приятели, примерни семейни хора, ревностни трудолюбци, мистериозни и силни хора. Експлозивни и темпераментни личности. Бързи са и знаят как да благодарят за добрината. Обичат ярки дрехи и аксесоари.

 21 януари – 31 януари

Безсмъртниче

Родените под знака на Безсмъртничето рядко задържат пари в портмонето си, ако изобщо имат такова. Затова се обличат скромно, но следят за модата, имат безупречен вкус и се стараят да не изостават от тенденциите.

Тяхното елегантно излъчване често предизвиква завист у околните. Въпреки скромния си начин на живот, те притежават достатъчно способности и енергия, за да преодолеят всички трудности и недоброжелатели. Смели и упорити личности, обичат да помагат и го правят безвъзмездно.

1 февруари – 10 февруари

Имел

Мъжете, родени под този знак, са привлечени от спорта. Те го виждат като средство за постигане на добра форма, която не само ги прави по-привлекателни за жените, но им помага да запазят здравето си.

Жените, родени под този знак, са любопитни и смели. Те не се страхуват да поемат риск и това им позволява да очароват дори и най-непристъпните мъже. Като цяло са смели, любящи и романтични личности. Популярни сред феновете си. Често сменят партньорите си, но знаят как да бъдат приятели с бившите.

 11 февруари – 19 февруари

Беладона

Жените, родени под този знак, съчетават в себе си скромност и красота, както и вътрешно достойнството. Те умеят да отстояват себе си и да дават подобаващ отпор на арогантните претенции, но могат и бързо да преминат от студенина към топлина, ако се намери правилният подход към тях.

Мъжете, родени под този знак, може да не са красавци, но имат несъмненото предимство да заработват пари, съразмерно на вложените усилия и средства. Като цяло са мистериозни и мечтателни личности, избирателни в любовта, прями и знаят как да постигат целите си.

 20 февруари – 28/29 февруари

Мимоза

Родените под този знак приличат на Мимозата по своята повишена чувствителност. Те са изключително емоционални и реагират остро, когато усилията им не са оценени. Характеризират се с нежност и доброта. Страдат от самота, нуждаят се от сродна душа.

В състояние са бързо да вземат решения, тъй като имат силна интуиция. За тях е в кръвта да се отдават изцяло на задачите и да ги изпълняват по най-съвършеният начин. Затова заслужено очакват поощрение. Началниците им биха постъпили мъдро, ако го вземат предвид, защото това ще донесе взаимна полза за постигане на общата цел.

 1 март – 10 март

Мак

Красотата на родените под знака на Мака е опияняваща като опиум. Чаровни, лекомислени и капризни. Лесно е да се хванеш в мрежата им, но е изключително трудно да се измъкнеш. Животът на тези хора е осеян с препятствия. Според цветния хороскоп, те могат да постигнат успех само ако твърдо вярват в собствените си сили.

 11 март – 20 март

 Лилия

Родените под този знак са изтънчени натури, притежаващи необяснимо магьосническо очарование. Мистериозни и дълбоки по природа крият истинските си мотиви и обичат да си играят със съдбите на хората. Родени с късмет.

Лилията е цвете, обвито в мистерия, която може да бъде разгадана само под сиянието на пълнолунието. Родените под знака на Лилията обожават мистериите, разиграванията, интригите, флирта. В същото време добре знаят какво е това истинското щастие и умеят да го постигат.

 21 март – 31 март

Напръстник

За разлика от бледожълтия и незабележим на външен вид напръстник, родените под този знак се отличават с решителност и способност да намират правилния изход от всяка, дори най-обърканата житейска ситуация.

Те постигат това благодарение на яснотата на мисленето си, желязната логика и системния подход, с който разглеждат всяко явление или проблем. Решителни, безкомпромисни и уверени лидери. Обичат спорта и същевременно са романтични.

 1 април – 10 април

Магнолия

Неудържимата амбиция и желанието винаги да е на преден план са неразделна част от личността на родените под знака на Магнолията. Позицията им в обществото често е крехка, поради нежеланието им да се вслушват и следват чужди съвети.

Те разчитат единствено на собственото си разбиране и сила. Имат ефектен външен вид и обичат да впечатляват. Мили и състрадателни личности, но имат силна воля и знаят как да манипулират скрито.

 11 април – 20 април

Хортензия

Великодушието и щедростта са сред основните качества на този знак. Хората родени под знака на Хортензията с удоволствие се забавляват в топла компания, без значение за чия сметка. Тази широта на тяхната душа често дразни близките им, които очакват от тях не само емоционална подкрепа, но и конкретна помощ. Ярки екстроверти, доверчиви, но самотни в душата, тъй като спазват дистанция. Отговорни и смели.

21 април – 30 април

Далия

Многостранни личности. Характеризират се с преданост и непреклонност. Честни, скромни, обичат комфорта. Прекрасни приятели и партньори. Родените под този знак трябва да се стараят да се придържат към златната среда, защото присъщият им максимализъм може да се превърне в пречка за постигане на целите.

Също така трябва да изчисляват силите си по-внимателно от останалите, без да разчитат изцяло на негово величество късмета. Това важи както за личния, така и за всички други сфери на живота за родените през последната десетдневка на април.

1 – 10 май

Момина сълза

Щедрото и отворено сърце на хората родени под знака на Момината сълза е причината, често да бъдат откъсвани от безмилостната ръка на колекционер на хербарии или просто на любител на финия й аромат. Жените от този знак се нуждаят от надежден защитник, който да насочи енергията им в правилната посока.

Прекомерното усърдие на родените през първите десет дни на май понякога не се приема добре от началниците им. Като цяло те са мечтателни, самодостатъчни, умни и дълбоки личности. Има жажда за екстремни забавления.

 11 май – 21 май

Калдъръмче

Хората родени под знака на Калдъръмчето, често са предпазливи, недоверчиви, винаги чакащи някаква нечестност, дори от любимия човек. Контактът с тях винаги е труден, както в стените на дома, така и в работния екип, и още повече в любовните отношения.

Поради уязвимостта на тяхният характер, такива хора трябва да бъдат третирани със специални грижи. Силни, издръжливи, песимистични и емоционални. Винаги удрят първи и не се страхуват от нищо.

 22 май – 31 май

Лайка

Свенлива натура, за която смелостта е непозната територия. Всестранно развити, интелигентни и образовани. Те са очарователни, мили, лесни за общуване. Земна личност, сива мишка, тиха и незабележима, наблюдава всичко, което се случва от уединения си ъгъл.

Домошарка до мозъка на костите си. Седем пъти мери, преди да отреже. Не е против да посплетничи в кръга на себеподобните. Подмолно, с тихи стъпки, но постига своето в живота.

 1 юни – 11 юни

Камбанка

Хората от тази зодия са типични консерватори, които се плашат и потапя в отчаяние от всяка промяна. Тяхното спасение и защита, е надеждното семейство, домът-крепост. Признават само сухопътните транспортни средства, от които дават предимство на железопътния транспорт.

В самолет, дори и най-безопасния, не можеш да ги вкараш по никакъв начин. Ярки и упорити, цял живот работят и живеят на едно място, обичат един партньор.

 12 юни – 21 юни

Маргаритка

С хората родени под знака на Маргаритката винаги трябва да гадаете: обича ме или не ме обича… Ту ще ви привлече, ту ще ви отблъсне, без да знае какво иска. Въпреки атрактивния си външен вид, Маргаритката е интригантка – не само от личен интерес, но и от спортен.

Тя не осъзнава, че копаейки дупка за някого, може самата да се озове в нея. Скромни и прости външно, имат много силен характер. Дружелюбни и любезни. Не обичат лъжците и егоистите, защитават слабите.

22 юни – 1 юли

Лале

Мъжете, родени под този знак, са невероятни късметлии. През цялата си младост те лудуват и изкушават съдбата, но в зряла възраст се женят успешно. Прекрасни приятели. Жените, като правило, имат високо самочувствие. За да спечелите тяхната любов и признание, просто не им се пречкайте.

Те са енергични до крайност, в семейството са шефове. Обичат свободата и са против всякаква зависимости. Открити и честни, те казват това, което мислят. Женят се късно. Вярват, че първо трябва да имат кариера и едва след това – семейство. Когато са млади, искат да изпитат всичко. Смели и активни, те лесно постигат целите си.

 2 юли – 12 юли

Водна лилия

Родените под този знак са многостранни личности, способни да се адаптират към всякакви условия. Чувстват се еднакво добре и у дома и в напълно различна среда. В състояние са да изпълнят успешно всяка задача, която им поверят.

Умело управляват всяко производство, съоръжение, екип или индустрия, преодолявайки с лекота незначителните препятствия, които съдбата им е подготвила. Нежни и мили, но потайни и мистериозни. Лесно отпускат миналото и не таят злоба. Безкористни и състрадателни.

13 юли – 23 юли

Теменужка

Хората родени под този знак привличат вниманието на всички. Скромни по природа, те умеят да се трансформират в решителни и целеустремени бойци, когато е необходимо. Не пропускат това, което смятат за свое по право, и са готови да се борят за него с всички сили. Чаровни, талантливи и артистични личности. Самоуверени, честни и принципни.

 24 юли – 2 август

Шипка

Родените под този знак са бодливи личности, чиито бодли са начин за защита срещу атаки срещу тяхната независимост и свобода. Човек, роден по това време на годината, има затруднения в общуването, тъй като е див по природа, но с умело боравене шипката може да даде полезни плодове и то в изобилие.

Умни, красиви, горди. Упорити отвън и меки отвътре. Имат уязвима, чувствителна душа. Стремят се към мир и свобода. С близките хора са грижовни и гъвкави.

 3 август – 12 август

Слънчоглед

Хората от този знак държат главата си високо при всякакви житейски обстоятелства, не се ласкаят твърде много от успехите и изобщо не се обезсърчават от неуспехите. Ярки личности, които са абсорбирали енергията на Слънцето и здраво пуснали корени в земята. Родени лидери, надарени с критично мислене. Те не губят самообладание в критични ситуации, но понякога се нуждаят от похвала.

 13 август – 23 август

Роза

Царицата на цветята, Розата предизвиква разбираема завист сред другите. Хората родени под този знак са артистични, чувствени, изтънчени. Имат много добродетели и са благородни. Срещу тях често плетат интриги, искат да ги изгонят от екипа и да ги лишат от бонус, но не е толкова лесно. За хората от този знак е доста трудно постоянно да бъдат на висотата на своето положение, понякога просто трябва да се отпуснат, за да избегнат силната умора.

 24 август – 2 септември

Делфиниум

Хората родени под този знак са непоклатими, непоколебими по природа, умни и талантливи, но мързеливи. Аскетични, непретенциозни към себе си, но взискателни в общуването с другите, което понякога води до нежелани последици за тях. Най-често те се оказват изкупителната жертва, неспособна да намери сили да отблъсне клеветите на недоброжелателите.

3 септември – 11 септември

Карамфил

Хората родени под този знак са меки и нежни. Честни, коректни, отговорни. Стремят се да намерят хармоничен партньор, който да се грижи за тях. Човек с директен характер като този на Карамфила е рядкост.

Тази откровеност не винаги се харесва на околните, но е невъзможно да го накараш да се откаже от мнението си, когато е убеден в правотата си. Дори и силата да е явно не на негова страна, той ще отстоява позициите си докрай.

 12 септември – 22 септември

Астра

Хората родени под този знак са нежни, чувствителни, внимателни към проблемите на другите. Ярки и харизматични личности с естествено чувство за хумор. Лесно се отървавават от токсични хора.Точно както звездите пропъждат мрака на нощта, така астрите озаряват есенната тъга с нежната си красота.

Представетелите на този знак носят веселие и прогонват унинието, където и да се появят. Това е тяхното призвание, стил на живот, дар от природата. За това качество са ценени и обичани от всички близки и познати.

 23 септември – 3 октомври

Хедър

Хората, родени по това време са умни, ерудирани, стремят се към ред във всичко. Идеални служители, отличават се с изтънченост и финес. Това са незаменими работници, майстори на всички занаяти. Щастливи са тези, които имат такъв човек за приятел или другар, защото е надежден, точен, пунктуален и твърдо държи на думата си, независимо от препятствията.

 4 октомври – 13 октомври

Камелия

Хората, родени под знака на Камелията, са силни и романтични натури. Смели, с богато въображение, те са артистични и авантюристични. Обичат реда, комфорта и естетиката. Като правило, имат приятна външност, донякъде изтънчена, но не бива да се заблуждаваме – по природа те са мъжествени и неустрашими личности. Макар и по един или друг начин, артистичността, граничеща с детска спонтанност, да се усеща в поведението им.

 14 октомври – 23 октомври

Люляк

Родените по това време запазват за дълго неувяхващ аромат на свежест и младост. Може би това се дължи на факта, че винаги са готови да окажат безкористна подкрепа на другите, без да се тревожат за собствения си късмет. Усърдието и решителността им просто не им позволяват да потънат в завист към чуждите успехи.

Лекомислени и инфантилни, те често сменят феновете си. Гледат на живота през очите на дете, затова са непринудени, общителни, дружелюбни и оптимистични.

 24 октомври – 2 ноември

Фрезия

Упоритостта и безстрашието се съчетават в тези хора с целеустременост, което им помага да реализират първите две качества. Родените под този знак не са дипломатични и са склонни да вървят напред, независимо от препятствията.

Често постигат значителни успехи в кариерата си, защото са симпатични личности и вдъхват доверие на началниците с професионалните си качества и голямата си работоспособност. Паралелно с това са агресивни и целенасочени манипулатори, които винаги постигат това, което искат. Скриват истинските си чувства и доминират в приятелските отношения.

 3 ноември – 12 ноември

Орхидея

Тези хора се отличават с рядък тип характер, съчетан с мистериозност на техния вътрешен свят и мотиви. Трудно е да се общува с тях, те често страдат от неразбиране и подценяване от страна на околните и началниците.

Въпреки това, те упорито вървят към своята цел, приближавайки успеха в живота с търпение и постоянство. Не уважават авторитетите и предпочитат да правят нещата по свой начин. Мисленето им е мистично, но в бизнеса разчитат на логиката и здравия разум.

 13 ноември – 22 ноември

Божур

Хората, родени на тези дати, са ярки и многостранни личности. Те са верни, искрени и честни приятели. Привличат много почитатели и се радват на добро здраве. Ако за някого може да се каже, че е „издръжлив“, то това е човек от знака Божур.

Тези хора са способни да работят на две или повече работни места, стига да не се претоварват и да не излизат извън рамките на разумното. Важно е да се научат да бъдат по-сдържани и да не говорят прекалено много за плановете си, следвайки старата поговорка: „Езикът ми е мой враг.“

23 ноември – 1 декември

Гладиол

Тези хора са директни личности, трудолюбиви и старателни. Те притежават завидна работоспособност и усърдие. Макар че това не може да се нарече талант, при липса на други предимства те използват даденото им от природата с пълна отдаденост. Под умело ръководство те са способни да постигнат значителни успехи.

 2 декември – 12 декември

Глухарче

Тези хора са упорити, но нежни, мили и привързващи се личности. Весели и общителни, те обичат да са център на внимание. Заредени с топлота и светлина, те сякаш като никой друг се нуждаят от чуждо внимание, нови запознанства, излизания и публично признание.

В стремежа си към внимание понякога прекаляват с екстравагантно, предизвикателно поведение, надхвърлящо всякакви граници на позволеното. По официални въпроси обаче предпочитат да играят на сигурно, за да не си навлекат критики или гнева на началниците си.

 13 декември – 22 декември

Лотос

Тези хора притежават силна воля и кодекс на честта. Не се забъркват в проблеми и се отличават с безупречен вкус и обноски. Самовглъбени личности, те са потопени във вътрешния си свят, пълен със сюрреалистични видения и неземни фантасмагории.

Оригиналността на мисленето и поведението им, като отражение на тяхното вътрешно Аз, предизвиква у околните както любопитство и интерес, така и отчуждение и отхвърляне. Затова е важно да отворят очите си и да насочат ушите си към външния свят, за да установят по-близки контакти с другите.

 23 декември – 31 декември

Еделвайс

Тези хора са упорити и непоклатими. Свободолюбиви оптимисти, те са умни рационалисти, които планират живота си грамотно и мразят рутината и глупостта. Както е известно, Еделвайсът е цвете, което расте високо в планините, и това оставя своя отпечатък върху хората, родени под този знак.

Външно крехки и нежни по душа, те стават по-сурови в житейските изпитания, укрепвайки характера си и придобивайки различни качества. На първо място, те са добри приятели, надеждни и ефективни работници, които не пренебрегват никаква работа и не губят присъствие на духа при никакви обстоятелства.