Африкански хороскоп

Африкански хороскоп

Африканската астрология не е толкова популярна в света, колкото китайската или източната, но това не означава че е по-малко точна. Африканските племена са сред първите, които търсят съвет от звездите, което прави африканския хороскоп един от най-старите и може би най-точния. Племето догони прилагат астрологичен метод, който се използва във всички прогнози в африканската астрология.

Техният метод се опира на- звездите на небето, сезоните, ден и час на раждане, фази – новолуние, растяща луна, пълнолуние, намаляваща луна. Лунните дни също играят важна роля в африканската астрология. Може сами да се запознаете с 12-те знака на африканския зодиак и да се убедите, колко точни са те.

БАЩА: 4 януари до 3 февруари

Щастлив ден: четвъртък

Успешни месеци: от януари до май

Елемент: въздух

Дърво: върба

Цвят: зелен

Африкански хороскоп

Бащата се свързва със слънцето и светлината. Хората родени под този знак са стабилни и честни, живеещи в реалността. Те са много предпазливи и се ползват с голямо доверие от другите, които често се обръщат към тях за съвет. Знаят как да поддържат добри бизнес отношения, но често забравят приятелите. Те са щастливи, постоянни и успешни. Те работят много усилено и вярват в себе си и в своите решения.

Любов: Родените под този знак искат стабилна, постепенно задълбочаваща се връзка. Те желаят да бъдат постоянно с партньора си – започвайки от масаж до съвместен живот, те също обичат да пътуват с любимия човек. Хората от този знак, най-често са основата в семейството. Държат на помощта и подкрепата на партньорите. Те имат много приятели и всички са еднакво ценни.

Работа: Те се нуждаят от висок социален и професионален статус. Винаги получават това, което искат. Понякога са им необходими много усилия, за да изразят и споделят проектите си с екипа. Важно е хората от този знак, да усетят точно своите способности и качества.

Здраве: Хората, родени под този знак, трябва да спортуват, за да облекчат стреса. Най-подходящите спортове са тенис и плуване. Също са полезни упражнения, които включват дълбоко дишане и йога.

МАЙКА: от 4 февруари до 5 март

Щастлив ден: сряда

Успешни месеци: февруари и юни

Елемент: въздух

Дърво: кокос

Цвят: сив и син

Африкански хороскоп

Знакът Майка се свързва с луната, с илюзията на нощта, с изследване на подсъзнанието. Тези хора са спокойни, красиви и обикновено силни и мили. Много от тях имат добро чувство за хумор. Те са популярни сред приятелите си и освен това знаят как да слушат. Непознатите хора не винаги ги разбират и възприемат. По принцип хората от този знак предпочитат да слушат другите, отколкото да говорят за себе си.

Любов: В любовта, често ги заблуждават, но и те не винаги са честни. Харесват различни необичайни елементи във връзката. Те могат да организират вулгарни еротични срещи и всичко, което може да направи отношенията им по-интересни. За тях не е толкова важно да имат връзка с един човек, те вярват, че не си струва да си губят времето с един човек, когато наоколо има толкова много интересни неща.

Работа: Те са постоянно заети на работа, така че понякога често им се налага да мислят за нещата, които трябва да свършат. Дори в свободното си време те мислят за работа, за да решат всичко по-функционално. Могат да сменят работата си няколко пъти, дори драстично да променят посоката в кариерата си. Това са хора, които винаги дават добри съвети.

Здраве: Хората, родени под този знак, трябва да ядат здравословни и леки храни и да се удържат от изкушението на сладкото. Трябва да внимават с костите и белите дробове. Това са най-уязвимите места и най-често податливи на болести. Тъй като не са големи фенове на спорта, трябва да излизат по-често на чист въздух.

СЕМЕЙСТВО: от 6 март до 4 април

Щастлив ден: вторник

Успешни месеци: април до юли

Елемент: земя

Дърво: палма

Цвят: рубинен

Африкански хороскоп

Знакът Семейство се свързва със символа на кръг с точка в средата, тоест общност и солидарност между хора, които са свързани по кръвна линия или просто означава близки приятели. Родените под този знак са топли и внимателни хора, които понякога забравят за себе си, защото са по-загрижени да помагат на другите. Често участват в благотворителни и хуманитарни събития, които им помагат да избягат от рутиното ежедневие.

Любов: Приятелите, семейството и децата, са най-важните за родените под този знак. За да бъдат щастливи, те трябва да бъдат заобиколени от тези, които ги обичат. Партньорът трябва да приеме, техният начин на живот. Те знаят как да покажат своя чар и да излъжат някого, но често се провалят, когато се опитват да го направят. Тези хора никога не скучаят, защото винаги има нещо ново което да открият.

Работа: Най-добре, могат да се изразят в образованието. Те винаги искат да споделят знанията си. Чувствителни са и знаят как да слушат. Това, което чуват от другите, знаят как изкусно да предадат на останалите. Богатството от емоции, им помага да развият своя творчески потенциал.

Здраве: Добре е да практикуват йога и бойни изкуства. Трябва да се отпуснат и да се грижат за себе си, с помощта на масажи с етерично масло и да прекарват повече време в тишина.

СИН: от 4 април до 5 май

Щастлив ден: събота

Успешни месеци: от април до август

Елемент: земя

Дърво: акация

Цвят: зелен

Африкански хороскоп

Родените под знака Син, са хора на които другите винаги могат да разчитат. Те са лоялни и винаги спазват обещанията си. Организирани и енергични и изцяло отдадени на работата, понякога за сметка на собственото си здраве. Много е полезно да бъдете заобиколени от такива мъдри и миролюбиви хора и да слушате съветите им. Те обичат и искат да бъдат в компания. Но понякога, трябва да се научат да казват „не“ на другите, за да не се чувстват уморени без всякаква причина.

Любов: Хората родени под този знак, винаги търсят истинската любов. Те искат силна, страстна връзка, любов за цял живот. Но понякога именно тези изисквания, могат да станат причина за раздяла. Често им се струва, че са прекалено придирчиви. Привличат партньори с чувство за отдаденост и въображение. Имат либерално схващане за любовта и са готови да направят всичко, от което се нуждае партньорът. Едно от най-важните неща за тях, са отношенията във връзката.

Работа: От време на време, в работа могат да имат проблеми. Често сменят работата си, защото не намират общ език с шефа. Те са по-успешни, когато работят в тандем с колега или над един проект.

Здраве: Те обичат всякакви спортове: колоездене, туризъм, планинарство, дейности на открито. Но тъй като те са доста активни, се нуждаят от повече сън, за да се възстановят.

ДЪЩЕРЯ: от 5 май до 4 юни

Щастлив ден: неделя

Успешни месеци: май и септември

Елемент: огън

Дърво: ябълково дърво

Цвят: кафяв

Африкански хороскоп

Знакът Дъщеря, се свързва със символа на петолъчната звезда. Хората родени под този знак, са щедри и оптимисти, но често хабят енергията си за ненужни неща. Това не води до никъде и често съсипва живота им. Трябва да видят светлата страна на нещата и да се научат да се доверяват на другите. Най-големият им актив е яркият им, жизнерадостен дух. Тяхната радост им позволява, да се заобиколят с добри приятели.

Любов: Те са много силни и страстни в любовта. Мотото им е „Всичко или нищо“, в един момент те могат да си тръгнат и напълно неочаквано да се върнат при своя партньор. Те имат идеал за това каква трябва да бъде любовта и следователно могат да разрушат много сърца, въпреки че по своята същност те не искат да наранят никой. Те са много придирчиви, защото винаги слушат сърцето си. Нуждаят от силна страст и най-важното от нови усещания.

Работа: На работа приятелите са тези, които им дават идеи и помощ. Те са пълни с иновации и ентусиазъм, но винаги им липсва издръжливост. Най-подходящите професии, са свързани с комуникациите и връзките с обществеността. Талантът им се проявява, когато работят под напрежение.

Здраве: Отборните спортове са най-полезни за тях. Специално внимание трябва да обърнат на мускулите и кръвообращението. Рибата и морските дарове, са полезни за кожата и нервната система.

ЧИЧО: от 5 юни до 4 юли

Щастлив ден: понеделник

Успешни месеци: юни и октомври

Елемент: вода

Дърво: топола

цвят: жълт

Африкански хороскоп

Знакът Чичо символизира сила и мощ, които се проявяват най-добре при хората, родени през този период. Тези хора са упорити и затова често е много трудно да ги убедите в нещо. Те винаги изглеждат авторитетно, което често ги прави в очите на другите недостъпни. Но в същото време тези хора имат много добро чувство за хумор, дори по отношение на себе си те могат да си позволят ирония. По правило хората от този знак стават лидери. Роднините им трябва да бъдат търпеливи и да разбират, че те не винаги мислят по начина, по който те.

Любов: В любовта имат постоянни възходи и падения. Тъй като рядко правят компромис, е трудно да намерят подходящия партньор. Но когато решат да започнат връзка, обикновено това е за дълъг период от време. Те са постоянно заобиколени от хора, които им се възхищават. Най-важното е, да не се опитвате да промените тези хора, по-добре е да ги приемете такива, каквито са.

Работа: Що се отнася до отговорностите, те винаги чувстват, че поемат отговорност за всички и поради това често възникват конфликти с колегите. Трябва да се научат да бъдат независими. Тяхната енергия е нужно да се насочи към лични проблеми в кариерата, вместо да се опитват да впечатлят другите.

Здраве: Тези хора имат огромен енергиен потенциал. Затова е добре да се занимават със спортове, като бягане, което ще им помогне да изхабят излишната си енергия, колоезденето, скачането и тенисът, също са много полезни.

ВЕЩИЦА: 5 юли до 4 август

Щастлив ден: вторник

Успешни месеци: юли и ноември

Елемент: огън

Дърво: кедър

цвят: оранжев

Африкански хороскоп

Знакът на Вещицата, не означава нещо ужасно или опасно. Този знак всъщност е свързан с равностранният триъгълник и символизира престиж и възхищение. Хората от този знак обичат точните цифри. Те са много далновидни и винаги разчитат на себе си. Щедри са, но нетърпеливи. Не зациклят на миналото. Имат много силна интуиция и дарба за гадаене. За тях е лесно да разберат какво мислят другите.

Любов: На такива личности, хората винаги обръщат внимание. Често представляват интерес за противоположния пол и приятели. С партньорите се развиват силни и интензивни взаимоотношения въз основа на партньорство и необичайна физическа близост. Те са склонни да се влюбват от пръв поглед. Но също така, обичат често да сменят партньорите си.

Работа: Те са амбициозни в работата си и имат особен усет към бизнеса. Имат успех при работа в малки компании и проекти, които им харесват. Тъй като винаги чувстват дали даден проект ще бъде печеливш или не, им подхожда индивидуалната дейност, която обикновено им носи добри резултати.

Здраве: Въпреки че са елегантни и красиви, родените под този знак трябва постоянно да следят за здравето си и да се поддържат във форма. От спортовете най-подходящи са, плуването и обикновеният туризъм.

ЛЪВ: от 5 август – 3 септември

Щастлив ден: сряда

Успешни месеци: август и декември

Елемент: земя

Дърво: дъб

цвят: черен

Африкански хороскоп

Знакът Лъв се свързва с младият, енергичен и щастлив човек, който обича живота. Тези хора имат положително отношение към различни ситуации и са в състояние, бързо да простят на тези, които са ги наранили. Родените под този знак, гледат на нещата с отворени очи и казват, на бялото- бяло, на черното – черно, но другите не винаги харесват това. Имат шесто чувство и силно развит инстинкт. Не харесват рутината и често сменят работното си място, дома или партньора, след като са постигнали целта си и са изпълнили определена задача.

Любов: Любовният им живот е пълен с промени. Могат да си позволят дълго съжителство в името на любовта, но споровете също са част от връзката им. Независимо от това представителите на този знак гледат обективно на отношенията си с партньора. Когато са влюбени, умът и сърцето им са балансирани и гледат на връзката си разумно, без никакви обрати.

Работа: Бързо се уморяват от работата и често я сменят. Те не трябва да се доверяват, на собствената си интуиция. Родените в този знак не се страхуват да рискуват. Най-подходящата професия за тях е тази, която ще стимулира креативността им.

Здраве: За родените под този знак е полезна всякаква физическа активност, дори ако това е просто спорт на плажа. Те правят най-често различни упражнения, но трябва да знаят как да извлекат максимума от всяка активност.

АНТИЛОПА: от 4 септември – 3 октомври

Щастлив ден: четвъртък

Успешни месеци: септември и януари

Елемент: въздух

Дърво: клен

Цвят: бледорозов

Африкански хороскоп

Този знак се свързва с изключителна стабилност и смесица от дисбаланс. Това е двоен знак с два отделни острова; страх и надежда, заминаване и завръщане. Антилопите, се намират в два различни свята. Родените под този знак са страстни, знаят как да обичат, имат ясни изисквания и вземат твърди решения. Всичко, което искат, желаят да го получат веднага. Трябва да се научат да мислят по-спокойно и да вземат предвид мнението на другите.

Любов: Предпочитат да имат няколко близки приятели, отколкото много обикновени познати. Същото се отнася и за техните партньори. Искат силна и интензивна връзка и винаги намират партньори, които им подхождат според техните изисквания. Само с тях те чувстват свободата, от която се нуждаят. Партньорът трябва да уважава тяхната тайнствена страна. Приятелите, родителите и семейството са много важни за тях.

Работа: Често работят под натиск, но до известна степен постоянно са ограничени в работата. Творческата работа или хобито, разнообразява ежедневието им. Те са много добри в управлението на финансови ресурси и могат да се ориентират добре на фондовия пазар.

Здраве: Хората от този знак постоянно страдат от силна умора, тъй като хабят твърде много енергия. Те трябва да спят много и да закусват правилно, за да поддържат силите си. Имат чести промени в настроението.

СЛОН: от 4 октомври – 3 ноември

Щастлив ден: петък

Успешни месеци: октомври и февруари

Елемент: вода

Дърво: лиственица

цвят: бял

Африкански хороскоп

Знакът Слон символизира и демонстрира мъдростта на предците. Те са топли и внимателни хора. Емоционални, винаги мислят, преди да предприемат действия и често променят мнението си. Сутрин те мислят едно, но до вечерта мнението им може да се промени коренно. Тяхното настроение също се мени според времето. Много добре се разбират с другите хора. Голямото им предимство е, че са силно приспособими. Те инстинктивно усещат как околните им оказват положително влияние.

Любов: Те са щастливи само когато са влюбени. Знаят своята стойност. Колкото и да са заети с различни неща, те никога не забравят, че ги чакат у дома. Нежни и романтични, обичат да пътуват.

Работа: Тези хора притежават креативност, въображение, интуиция, умение да рисуват, необходимо за изразяване на вътрешната им красота. За тях е много полезно да работят с деца.

Здраве: Те имат неограничена енергия, поради което често заемат първите места в спорта. Това е полезно за здравето им, но трябва да слушат повече собственото си тяло. Нуждаят се от повече сън.

ЛЕЛЯ: от 4 ноември – 3 декември

Щастлив ден: събота

Успешни месеци: ноември до март

Елемент: огън

Дърво: евкалипт

Цвят: бежов

Африкански хороскоп

Знакът Леля е свързан с дървена пръчка, което означава естествен авторитет. Родените под този знак са щедри и простодушни. Винаги позитивни, с успокояваща енергия, която обикновено привлича хората. Щастливи и интуитивни, тези хора непрекъснато подобряват материалното и духовното си състояние. Те виждат доброто в другите и затова с тях лесно се общува. Те добре разбират кое е добро и лошо за тях.

Любов: С тези хора винаги е интересно. Желаят стабилна и страстна връзка. Такива хора обикновено са много отговорни. Добрият секс, любов и грижи са от съществено значение, за да бъдат напълно щастливи.

Работа: Не винаги знаят каква работа им е нужна, така че често се намират в търсене на нова работа. Способността им да се адаптират бързо, им помага да се приспособят лесно към всяка ситуация. Само така, те могат да се развиват.

Здраве: Хората от този знак имат отлично здраве. Често спортуват и обичат да се намират на открито.

ИЗОБИЛИЕ: от 4 декември – 3 януари

Щастлив ден: вторник

Успешни месеци: декември до април

Елемент: вода

Дърво: туя

Цвят: златен

Африкански хороскоп

Този знак се асоциира с водопад и е свързан с възможност за богатство и изобилие във всеки сегмент от живота. Родените под този знак са щастливи и живеят лек живот, но понякога не мислят за другите. Те са много придирчиви в избора на своя кръг на общуване. Доверяват се най-вече на интуицията си.

Любов: Често те не могат да решат, от какво се нуждаят в любовната връзка. Ако имат партньор, той трябва напълно да отговаря на критериите им и със сигурност не трябва да бъде примитивен и ограничен. Те обичат лукса и неочакваните изненади. Партньорът винаги трябва да се бори, за да поддържа връзката им жива.

Работа: В работата винаги може да разчитат на късмета. Необходимо е да подобрят уменията си и да натрупат повече опит. Със сигурност не трябва да смесват любовта с работата.

Здраве: Те се нуждаят от по-чести почивки, за да се продължат. За тези хора са подходящи индивидуалните спортове, които им помагат да се концентрират, като голф или конна езда. Трябва да се грижат повече за себе си.