Предсказанието на Равин Леви Саадия Нахмани от 1994 г.

Предсказанието на Равин Леви Саадия Нахмани от 1994 г.

През 1994 г., около месец преди смъртта си известният израелски кабалист Леви Саади Нахамани, неочаквано предупреди, че от всички заплахи за Израел, Северна Корея представлява най-голямата опасност. „Нито Сирия, нито Персия (Иран), нито Вавилон (Ирак), нито Кадафи (Либия). Корея ще дойде тук!“, каза равинът на удивените си слушатели:

Преди това Нахамани точно предсказа Шестдневната война от 1967 г. и войната Йом Кипур през 1973 г., така че думите на равина не могат да бъдат пренебрегнати.

Освен това в интервю за Брекинг Израел Нюз един от учениците на равина разказа и обясни подробно някои от думите му за бъдещите събития:

„Равин Нахамани директно ни посочи, че ще започне ядрена война между Северна и Южна Корея. Северна Корея ще атакува Сеул, столицата на Южна Корея, както се потвърждава от мистицизма на Сефер ха-Зоар. Там се казва, че страна „от края на земята“ ще води война срещу Рим в продължение на три месеца. Земното кълбо е кръгло, няма ръбове и краища. Международната линия за начало на датата обаче минава през Северна Корея. Тази конвенционална линия всъщност е истинската разделителна линия на планетата, нейното начало и край.”

(Международната линия за датата „технически“ минава на 90 градуса източно от Ерусалим, където времето е шест часа по-късно. Тази линия е на 125,2°E и минава през Австралия, Филипините, Китай, Северна Корея и Русия)

Нахамани обърна специално внимание на думата Сеул – тоест името на столицата на Южна Корея. По странен начин тя е в съзвучие с думата She’ol (Sheol) – тоест ад(бездна). На иврит שְׁאוֹל шеол звучи като סיאול Сеул. Тоест това е пророчество за разрушаването на Сеул.

Защото огънят беше запален от Моя гняв и ще гори до дълбините на бездната (שְׁאוֹל), ще погълне земята с нейната реколта и ще изгори основите на планините. (Второзаконие 32, 22)

Преди 2000-години Йонатан бен Узиел в своя трактат споменава сила/ангел, който ще извърши Последната война. Името му е Кирис Атимис. Две хиляди години коментаторите на Тора не можеха да разберат за какво става въпрос. И едва в днешно време става ясно, че „Кирис Атимис“ е модифицирано от „Kure Atomi / כור אטומי“ – ядрен реактор. Йонатан бен Узиел описва Кирис Атимис като нещо, което се издига в небето и пада под формата на гъба.

Трябва също да се отбележи че през 1994 г. Корейската народно демократична република не разполагаше с нормална ракетна техника, още по-малко с атомна бомба. Но сега след 30 години всичко изглежда много по-различно, така както е предсказвал равин Нахамани. Друго интересно е гематрията на Северна Корея = 588 = Войната на Гог и Магог ( מצפון קוריאה = 588 = מלחמת גוג ומגוג)

Израел и Северна Корея са два антипода, които са основани почти в един и същи ден
На 10 май 1948 г. – в Република Корея се провеждат избори под егидата на ООН. Еврейската държава е провъзгласена на 14 май 1948 г. в сградата на музея на булевард Ротшилд в Тел Авив, един ден преди края на британския мандат за Палестина. Особено интересно е това как знамената на двете държави са „диаметрално еднакви“ едно с друго.

Това е един интересен сън:

„Преди много години имах сън, в него се разхождах с човек и го разпитвах за бъдещето на света. Той ми разказваше всичко. За жалост когато се събудих сякаш някой бе изтрил всичко от съзнанието ми. Все пак останаха някой късчета. Попитах, ще има ли война между Русия и САЩ, отговорът беше “Не, но Америка ще води война с друга по-малка страна…” Името на страната не мога да се сетя колкото и да напрягах мозъка си, но когато той изричаше името и, виждах глобуса на земята и той се завъртя и спря над източна Азия, там където е източната част на Русия, Китай и Северна Корея.“

Незнаем дали Северна Корея ще нападне директно Израел, но в днешно време тази страна снабдява с оръжие терористите от Хамас, също така твърде е вероятно да спомогне на Иран за създаване на атомна бомба. При всички положения, това ще е страна включена в последната война, а тези събития могат да се развият в следващите няколко години. Но каквото и да се случи, всичко е в ръцете на Бог, той ръководи нещата и искрено вярвам, те ще са за добро!