8 изключително необичайни събития, които ще се случат през месец април

8 изключително необичайни събития, които ще се случат през месец април

discernreport.com: Кога за последен път имаше толкова много шум около един месец? С навлизането в април във въздуха витае толкова много очакване и това не е само заради Голямото американско затъмнение на 8 април. През последните дни чух от толкова много хора, че смятат, че нещо наистина голямо ще се случи. И аз го усещам. Сякаш всички затаяваме дъх, докато чакаме следващата буря.

Хаосът заплашва да изригне по цялото земно кълбо, а междувременно знаците в небесата буквално ни крещят да обърнем внимание. Следват 8 изключително необичайни събития, които ще се случат през месец април…

1. През месец април, „Дяволската комета“ става видима с просто око в северното полукълбо …

Кометата 12P/Понс-Брукс – известна още като „дяволската комета“ и кометата „Майката на драконите“ – в момента се вижда в нощното небе на северното полукълбо, предоставяйки уникално зрелище както за любителите астрономи, така и за професионалните.

8 изключително необичайни събития, които ще се случат през месец април

Тази комета от халеев тип, която обикаля около Слънцето на всеки 71 години и има ядро ​​с диаметър около 30 километра, е известна с впечатляващите си изблици на газ и прах по време на своите пътувания през вътрешната слънчева система.

Това е първият път, когато успяхме да видим тази комета с невъоръжено око от 71 години и тя ще продължи да бъде видима за тези от нас, живеещи в северното полукълбо, през следващите седмици.

2. На 4 април ще настъпи изключително подреждане на 4 планети само 4 дни преди Голямото американско затъмнение през 2024 г….

8 изключително необичайни събития, които ще се случат през месец април

Следващото планетно подреждане ще се състои на 4 април 2024 г. То ще включва четири планети – Венера, Нептун, Сатурн и Марс. Планетите ще се подредят в сутрешното небе. Венера, Сатурн и Марс ще се виждат с невъоръжено око, но ще ви трябва телескоп или мощен бинокъл, за да видите Нептун.

3. На 8 април седемте други планети в нашата слънчева система заедно със слънцето и луната ще изглеждат като образуващи права линия в небето, когато се гледа от Ерусалим на изток. Това беше открито от моя приятелка на име Рейчъл Бакстър и следното е графика на тази „линия в небето“, която тя ми изпрати…

Рейчъл помоли ChatGPT да й каже колко рядко е да има права линия като тази и й беше казано, че това се случва само веднъж на всеки 32 милиона години.

4. Също на 8 април ЦЕРН планира да пусне Големия адронен колайдер …

Най-големият и най-мощен ускорител на частици в света ще разбива протони на 8 април, за да търси невидими частици, тайно захранващи нашата вселена.

Теориите предполагат, че има 17 различни групи частици и Европейската организация за ядрени изследвания, по-известна като CERN, потвърди съществуването на една, използваща своя голям адронен колайдер (LHC) през 2012 г.

Сега екипът рестартира LHC с надеждата да разкрие още мистерии на Вселената – по-специално тъмната материя.

Защо ЦЕРН би избрал да направи това на 8 април?

Казват ни, че планират да изстрелят частици „надолу по тунел с дължина 17 мили с почти скоростта на светлината, за да пресъздадат условия секунда след Големия взрив“.

Това не звучи точно като добра идея. Да се ​​надяваме, че нищо няма да се обърка.

5. Най-очакваното събитие през април е Голямото американско затъмнение през 2024 г. USA Today го нарича „астрономическото събитие на десетилетието“ …

8 изключително необичайни събития, които ще се случат през месец април

Остават ни по-малко от седмица до астрономическото събитие на десетилетието: пълното слънчево затъмнение, което ще украси небето от Тексас до Мейн следобед в понеделник, 8 април.

Очаква се милиони хора да пътуват, за да видят спектакъла, който също ще привлече учени от цялата страна, за да проучат уникалните му ефекти върху Земята и нейната атмосфера.

6. Докато затъмнението минава над Америка на 8 април, НАСА ще изстреля три ракети „в сянката на луната“ …

НАСА обяви, че ще изстреля три научноизследователски ракети в сянката на луната в понеделник, 8 април, по време на слънчевото затъмнение в Северна Америка.

Това, ще бъде пълно слънчево затъмнение с ширина 115 мили през части от Мексико, 15 американски щата и Канада и частично слънчево затъмнение за цяла Америка, събитието ще доведе до внезапен спад на слънчевата светлина.

По някаква странна причина НАСА избра да кръсти този проект на змийско божество, популярно в древен Египет …

Проектът на космическата агенция, Atmospheric Perturbations Around The Eclipse Path, ще проучи как този спад в слънчевата светлина и температурата засяга горната атмосфера на Земята. APEP е кръстен на змийското божество от древноегипетската митология, враг на слънчевото божество Ра, според НАСА.

За египтяните слънчевото затъмнение означава борбата между Ра и Апофис. Тоест НАСА няма просто да проведе древен езически ритуал. А реално физическо въздействие.

7. Плащещо е, че на 8 април Голямото американско затъмнение от 2024 г. ще направи гигантски „X“ над разломната зона на Ню Мадрид, съчетано с Голямото американско затъмнение от 2017 г. Чувствам толкова силно, че това е много важно предупреждение за Америка.

8. През месец април идва „цикадапокалипсисът“. Тази година , за първи път, откакто Томас Джеферсън беше президент, милиарди 13-годишни и 17-годишни цикади ще излязат от земята едновременно …

цикадапокалипсисът

„Милиарди, дори трилиони цикади ще се появят по едно и също време в 17 щата“, каза Крис Саймън, професор в катедрата по екология и еволюционна биология на UConn, пред Live Science.

Brood XIII и XIX живеят под земята съответно 17 и 13 години. Скоро те ще се появят по едно и също време за първи път от 221 години. Шокиращо, появата на тези две групи ще се припокрие в централен Илинойс …

Нещо повече, тазгодишните групи цикади, известни като Brood XIII и Brood XIX, се случиха да направят домовете си съседни един до друг, с тясно припокриване в централен Илинойс.

Досега повечето от вас вече знаят, че пътят на Голямото американско затъмнение от 2024 г. се припокрива с пътя на Голямото американско затъмнение от 2017 г. в Илинойс.

Някой опитва ли се да ни каже нещо?

В допълнение трябва да се каже, че конспирологическите форуми са пълни с различни стряскащи предсказания от три дни тъмнина, до зомби апокалипсис, така че продължаваме да следим за събитията.