Хороскоп- скъпоценни камъни

Хороскоп скъпоценни камъни

Овен (21 март – 20 април): Рубин

За импулсивния Овен червеното, цветът на страстта, е като втора природа. Ето защо рубинът е абсолютна препоръка за представителите на този огнен знак. Рубинът е камък на победителите, но ще донесе късмет само на онези, чиито мисли са чисти от зло. Магията на рубина ще помогне на собственика му да постигне желаната цел, щастие в любовта и да избегне сериозна опасност: казват, че когато се приближи, камъкът започва да променя цвета си.

Освен това трябва да се доверите на рубина, ако се притеснявате от тревожни сънища и душевни болки: той е естествен възстановител на загубената сила. Смята се, че рубинът е и отличен лечител: има положителен ефект при сърдечни заболявания и хипертония.

Телец (21 април – 21 май): Изумруд

Изумрудът олицетворява мъдрост и проницателност – последното често липсва на упорития Телец. Този камък балансира природата на Телеца, дава му радост от живота и развива природните таланти. Просто трябва да запомните, че благородният зелен камък си търси свой приятел. Магията на изумруда е много силна: ако попадне в ръцете на зъл човек, той моментално се превръща в негов враг.

Но за тези, които имат добра душа, обещава любов – вярва се, че цветът му става по-ярък, ако собственикът му е влюбен, а ако клетвата за вярност бъде нарушена, изумрудът може да се разцепи. „Зеленият“ камък ограничава лошите навици на Телеца и успокоява пламенния му нрав. Освен това изумрудът е камък на науката: подобрява паметта и стимулира интереса към научните изследвания.

Близнаци (22 май – 21 юни): Топаз

Такива многостранни натури като Близнаците понякога трудно намират баланс в живота. Топазът може да бъде идеален амулет за тях, основното е да намерят този, който отговаря на душата им. Наистина „вашият“ камък ще облекчи негативните мисли, ще разсее меланхолията и ще намали вероятността от опасни приключения.

Прозрачният цветен топаз има благоприятен ефект върху емоционалния фон на Близнаците и облекчава стреса. Твърди се, че лечебната сила на топаза се състои в укрепването на имунната система и ускоряването на борбата с инфекциите в организма. Топазът е камък на мислителите: развива интелектуалните способности и дава просветление. Жените Близнаци ще удвоят красотата си с този камък, мъжете ще станат по-мъдри.

Рак (22 юни – 22 юли): Лунен камък

Мистериозните Раци често играят ролята на любимци на всички в една компания, а когато са насаме със себе си, са потопени в мисли за всичко съществуващо. Те са закриляни от Луната и нейното скъпоценно късче – лунния камък. Раците, склонни към промени в настроението, ще го използват за стабилизиране на емоциите и намаляване на напрежението.

Смята се, че лунният камък потиска нервните разстройства, ефектът му се засилва особено, ако е обрамчен в сребърна рамка. Освен това е мощен любовен талисман: ако търсите любовта, неговата магическа сила ще ви помогне да форсирате появата и в живота си и като цяло, да станете по-привлекателни за противоположния пол.

Лъв (23 юли – 22 август): Диамант

Най-добрите приятели на Лъва са диамантите. Лъвът обича вниманието и диамантът, както нищо друго, може да го дари със славата, която търси. Засилва влиянието на Лъва в обществото и му дава непоклатимо самочувствие. В древни времена, на диамантите се е приписвало наистина чудотворна сила: вярвало се, че те защитават собственика си от опасност, физически щети и черна магия.

Смята се, че диамантите помагат да се контролира гнева. Диамантите са били носени като талисмани от Юлий Цезар, Луи IV и Наполеон. Днес тези камъни продължават да привличат успешни бизнес сделки и да укрепват любовните връзки.

Дева (23 август – 22 септември): Хризолит

Девата е много добър приятел, майка и съпруга, но понякога е твърде категорична. Талисманът на тази изтънчена, но напориста жена е хризолитът, който ще помогне да се избегне прекомерната несдържаност и прямота в преценката. Този красив камък с необичаен светъл изумруден оттенък е мощен амулет, който защитава собственика си от неприятности и болести.

Също така казват, че хризолитът предпазва от огън: намалява вероятността от пожар и изгаряния. Той също така внимателно пази семейното огнище, защитава любовта на съпрузите от лоши влияния и свежда до минимум вероятността от кавги. За Девите, които постоянно се стремят към нови знания, ще бъде полезен, тъй като хризолитът развива ума и улеснява усвояването на нова информация.

Везни (23 септември – 22 октомври): Опал

Променливите Везни се нуждаят от камък, който да постави двете им „везни“ на едно ниво. Баланс ще им осигури опалът – „камък на дъгата“, съответстващ на палитрата от чувства и емоции, които изпитва всеки представител на този въздушен знак. Опалът неутрализира проявите на мързел и пасивност, помага да станете по-решителни и твърди, облекчава подозрителността и депресивните мисли.

Той трансформира всяка отрицателна енергия в творческа, а също така помага за борба с лошите навици. Опалът прави Везните необичайно успешни във всяка област, но неговата магическа сила все пак има едно „но“ – собственикът на камъка трябва самостоятелно да се отърве от всички лоши мисли и намерения, преди да го носи, в противен случай ефектът от него ще бъде диаметрално противоположен.

Скорпион (23 октомври – 21 ноември): Гранат

Гранатът, камъкът-талисман на Скорпиона, има толкова разновидности, колкото са аспектите на характера на представителите на този знак. Цветът на този полускъпоценен камък варира от бордо до жълт, а Скорпионът е поканен да избере „своя“ камък. Гранатът засилва естествената харизма на Скорпиона и привлича към него хора, които могат да бъдат полезни на този знак за изпълнение на неговите планове.

Това е камък на „чистите намерения“: той укрепва връзките на любовта и приятелството, ако чувствата на собственика са искрени. Гранатът е изключително благосклонен към влюбените. Според древните вярвания червеният камък лекува мигрена, понижава температурата и лекува болки в гърлото. С постоянно „приятелство“ с граната, Скорпионът усеща прилив на сила и винаги е в страхотно настроение.

Стрелец (22 ноември – 20 декември): Тюркоаз

Тюркоазът е един от най-мощните талисмани за Стрелеца. Древните персийци са го наричали „камък на щастието. Вярвали са, че тюркоазът носи невероятен успех в бизнеса и добър паричен поток. Амбициозният Стрелец трябва да помни, че ще трябва да разчита на собствените си сили, но бижутата с тюркоаз ще „помогнат“ да подредят всичко така, че обстоятелствата да бъдат в негова полза.

Силен енергийно, камъкът тюркоаз изгражда надеждна защита около притежателя си, предпазвайки го от негативни събития. За Стрелеца е полезно да гледа своя камък-талисман: смята се, че това го „зарежда“ с положителна енергия. Влюбените Стрелци удвояват чара си с помощта на тюркоаза.

Козирог (22 декември – 19 януари): Оникс

Астролозите съветват волевите Козирози да се вгледат по-отблизо в оникса, който величаят като „камъкът на лидерите“. Магическите способности на оникса превръщат Козирога в хитър стратег, чиято предвидливост ще му бъде от полза по бизнес въпроси. Казват, че такъв магически камък прави Козирозите практически непобедими, а противниците им, напротив, стават по-уязвими: Козирогът, „въоръжен“ с оникс, може да предвиди бъдещите им ходове.

Талисманът с този камък предпазва собственика си от нещастия и „неприятни изненади“ на Съдбата, има благоприятен ефект върху сърдечната система и подобрява съня. Освен това ониксът помага на Козирога за щастлив личен живот и успешна женитба.

Водолей (20 януари – 17 февруари): Аметист

Водолеите са необикновени хора и имат нужда от подходящ талисман. Избирайки аметист – красив камък с цяла плеяда магически свойства, ще придаде на неспокойния Водолей внимание, проницателност и решителност. В ролята на лечител прогонва безсънието и възстановява енергията, изразходвана през работния ден. Интересното е, че според общоприетото вярване аметистът е един от най-мощните „противоотрови“ срещу черна магия.

Аметистът има една абсолютно невероятна способност: той елиминира упадъка на сила и „изправя на крака“ след загуби, принуждавайки Водолея да се бори до пълна победа. Казват, че ако поставите аметист на челото си, това ще помогне за облекчаване на главоболието. Този удивителен камък-талисман също така стимулира креативността и намалява нервността.

Риби (18 февруари – 20 март): Перли

Когато избират талисман, мечтателните Риби е препоръчително да погледнат по-отблизо снежнобелите перли – истинско съкровище на природата. Бижутата с перли дават на собственика си вярност в любовта и щастие в семейния живот, защото този камък отдавна се смята за покровител на влюбените. Знаещи хора казват, че пръстенът с перла може да защити Рибите от разбойници и нечестни хора.

Ако перлите потъмняват, това предупреждава, че трябва да сте по-внимателни към здравето си. Ако буквално „светят“, Рибите ги очаква благоденствие и просперитет. Перлата има силата да увеличава добротата и просперитета в живота на представителите на този воден знак, както и да развива интуицията им, което позволява на Рибите да дават най-правилните съвети на близките си.