Келтски животински хороскоп

Келтски животински хороскоп

Дати на раждане: 24 декември – 20 януари

Елен

Характер и качества на келтския зодиакален знак Елен: любов, грация, мир, красота, смирение, бързина на действие, креативност, духовност, изобилие, добронамереност, наблюдателност.

Според келтския хороскоп еленът се свързва със зората, Луната и източната посока.

Когато видим елен в дивата природа, дъхът ни спира – хипнотизирани сме от изящните форми и грациозните движения на тези благородни животни. Деликатната красота на тези създания не е останала незабелязана от келтите. Еленът се свързва с изкуството, особено с поезията и музиката. Келтите също вярвали, че елените са свързани с магическото кралство и командват армиите елфи. Келтите са забелязали, че елените са умни, винаги намират билки за лечение. Често ги следват, за да намерят най-добрите билки, които са полезни за лечебни цели.

Еленът в келтския хороскоп е символ на високи идеали и стремежи. Този знак благоприятства началото на нови проекти. Еленът е търпелив и упорит, благодарение на което постига победи. Когато другите отдавна са се отказали, Елен продължава работата си, защото вярва, че упоритата работа ще бъде възнаградена. Елените имат потенциал за безкрайна щедрост, сърдечният им ритъм излъчва меки вълни на доброта.

Дати на раждане: 21 януари – 17 февруари

Котка

Характеристики: проницателност, потайност, мистерия, интелигентност, интуиция, свръхестественост, наблюдателност, избирателност, независимост.

Котката има бърз ум и дори повече от това, остроумие. Този знак на келтския зодиак има безупречна интелигентност, но освен това котката умее да вижда нещата отвътре и има „шесто чувство“. Тя има нетрадиционна визия за ситуациите и много успешно действа, когато е необходимо да овладее нови перспективи. Котката е мило същество, способно да прояви добродушие и състрадание, което я прави много привлекателна. Въпреки че понякога може да изглежда отстранена, тя винаги наблюдава. А в сърцето си винаги има най-добри намерения. Според келтския хороскоп хората от този знак са креативни и трябва да се занимават с някаква форма на артистично творчество, за да изразят себе си.

Като древно символично животно, при келтите котката е пазител на отвъдния свят – мълчалива и тайнствена, тя следи за изпълнението на законите на отвъдното. Умее да пази тайни в себе си, гледа ни лукаво и се преструва, че не вижда и не разбира нищо. Самите котки са изключително изобретателни, гъвкави и адаптивни. Те също могат да бъдат малко отчуждени.

Черните котки в келтските традиции са ги смятали за вампири и са били принасяни в жертва. В западната традиция черните котки се свързват с магьосничество. Олицетворявали са мрака и опасностите на нощта, както и на трансформацията – както булото на нощта променя нашето възприятие за реалността.

Дати на раждане: 18 февруари – 17 март

Змия

Характер и качества на келтския зодиакален знак Змия: прераждане, търпение, вечност, баланс, хитрост, интуиция, осъзнатост, изцеление, интелигентност, защита, тържественост, подмладяване, трансформация, окултно знание, Ин-Ян, дуалност.

Змията изглежда хладна отвън, но е безкрайно енергична. Тя е любопитна и винаги има много въпроси за това как е устроен светът и какво правят хората наоколо. Змиите са естествено общителни и могат да бъдат изключително убедителни, ако имат желание да убедят някого. Ако са увлечени от дадена цел, те ще и се посветят напълно. Също така могат да бъдат спонтанни и непредвидими и въпреки че са доста гъвкави, те обичат целият свят да се върти около тях така, както им е изгодно.

Според келтския хороскоп Змията е символичен мост между лунната и слънчевата енергия, както и между водата и огъня. От тази гледна точка ясно се вижда двойствеността на този знак и в резултат на това търсенето на баланс.Змията е в състояние да интегрира противоположностите, да ги обедини на божествено ниво, да придаде форма на всичко, което е било фрагментирано – и да направи това с помощта на магия. Келтите вярвали, че змията има вродена дарба да балансира енергията и способността и да лекува се свързва с това. От келтска гледна точка Змията е символ на тайно знание, хитрост и трансформация. Символичното значение на трансформацията идва от факта, че змиите хвърлят кожата си, което я прави мощен символ на прераждане и обновление.

Дати на раждане: 18 март – 14 април

Лисица

Характер и качества на келтския зодиакален знак Лисица: хитрост, стратегия, бърза мисъл, адаптивност, надареност, мъдрост.

Лисицата е удивително хитра и знае как да използва тази своя вродена способност. Изпълнена с лукавство, жизнерадост и интелигентност, лисицата има неукротима сила. Тя обича приключенията и има дарба да разказва истории. Тя е състрадателна, въпреки че не показва често тази мека страна на природата си, защото е твърде заета с игри или със собствените си дела. Въпреки това, тя не се стеснява да покаже своята преданост. Ако сте приятел на Лисицата, ще имате приятел за цял живот. Енергична и смела, тя има силен дух, както и невероятно количество знания и мъдрост, които да сподели с нас, но само ако сме готови да се учим.

Хората от този знак на келтския зодиак имат способността да гледат на нещата от различна, необичайна гледна точка и да намират нестандартни подходи към различни ситуации. Oбичайно е да използват всички ресурси, когато е необходимо, за да постигнат целта си. Те са добре запозната с текущата ситуация, винаги са внимателна към действията на другите и не пропускат важни подробности. Притежават гъвкавост и способност да се приспособява към обстоятелствата – за собствена полза и полза на близките. Оранжевият цвят на Лисицата символизира Слънцето. Следователно за келтите лисицата олицетворява страст, енергия и изразителност.

Дати на раждане: 15 април – 12 май

Крава

Характер и качества на келтския зодиакален знак Крава: търпение, хранене, изобилие, плодовитост, женска сила, потенциал, възможност, спокойствие, приземеност, статус.

Силна, любяща и стабилна – това символизира Кравата келтския зодиак. Кравите и биковете са тези, на чието рамо можете да поплачете, те са готови да изразят мнението си и да дадат съвети, особено по въпроси, които засягат взаимоотношенията. Това животно има дълбока интуиция и може да разпознае лъжец от километър.

Поради тази интуитивност Кравата може да бъде погрешно разбрана – като лесно податлива на промени в настроението или твърде емоционална. Хората от тази зодия също са склонни към инат. Кравите имат отличен вкус и усет към стилни, елегантни предмети и домашен декор. Този знак на келтския хороскоп също е много надежден, те знаят как да пазят тайни.

Дати на раждане: 13 май – 9 юни

Морско конче

Характер и качества на келтския зодиакален знак Морско конче: търпение, дружелюбност, защита, устойчивост, перспектива, щедрост, споделяне, постоянство, удовлетворение.

Морските кончета понякога са трудни за разбиране, защото могат бързо да сменят навиците и приоритетите си, дори чертите на характера – това малко създание е пълно с изненади. Те са изключително гъвкави и изобретателни. Това са хора, които с удоволствие може да поканите да управляват вашите финанси или да се занимават с вашите правни въпроси. Те са безкрайно умни, ако има вратичка ще я намерят, или ще я измислят. Имат и удивителна памет – помнят бързо и дълго. Понякога са трудни за следване, защото мислят и действат толкова бързо.

Морските кончета могат да бъдат променливи, но винаги се връщат към това, което са намислили или към тези, с които имат общи интереси. Тези хора са многостранни и се адаптират изненадващо добре към всяка среда. Хората от този знак също са много привлекателни за противоположния пол. Дори повече от това, те обичат да бъдат боготворени и са готови да отвърнат на любовта.

Дати на раждане: 10 юни – 7 юли

Врабче

Характер и качества на келтския зодиакален знак Врабче: дружелюбие, грижовност, увереност, проницателност, активност, креативност, свободомислие.

Този знак се свързва със свежест и откриване на нови хоризонти. Врабчетата са много грижовни, винаги готови да помогнат и да пеят сладки песни, за да развеселят приятелите и семейството си. За тези хора не материалните неща са по-важни, а качеството на взаимоотношенията, защото те обогатяват живота. Те остават спокойни в разгара най бурното време. Това са хора, с които всеки би искал да бъде в трудни моменти. Те са изобретателни и със здрав ум дори под натиска на сурови обстоятелства.

Хората под този знак умеят да се самотивират, знаят как да получат това, което искат и работят най-добре сами. Имат също силно чувство за отговорност и високи морални ценности и търсят баланс в живота. Като лидери когато работят за обществото, често забравят за себе си. Според келтския хороскоп те като всички останали имат тайни желания. Например, биха искали да пътуват, да водят живот, подобен на този на циганите. Това обаче е против техните вярвания.

Врабчето е активна птица и затова неговото символично значение според келтите включва активност, динамика, внимание и ефективност. Рядко се остава да лежи на лаврите си. Врабчето е доста общително. То ни напомня, че трябва да пазим щастието в сърцата си и да бъдем добри към другите. Възхитителното пеене на тази птица е вдъхновила много бардове за стихове и песни. За това на Врабчето е даден висок статут на символ на музикалната поезия.

Дати на раждане: 8 юли – 4 август

Кон

Характер и качества на келтския зодиакален знак Кон: сила, мощ, доблест, красота, благородство, стабилност, свобода.

В келтския хороскоп Коня е див, широк и мощен. Тези хора умеят и обичат да работят, също да побеждават конкуренцията в битка. Те имат много таланти и достатъчно увереност, за да се ориентират в живота, особено по бизнес въпроси. Конят има шесто чувство, когато става въпрос за стратегия, също има невероятен вътрешен компас. Те са горди и чаровни, дори кокетливи. Те знаят как да направят страхотно впечатление и да се държат със стил. Те са добри на ръководни позиции, но също така са щастливи да бъдат помощници, при условие че получат подходящо признание за своите таланти и постижения. Конят е потенциално упорит, но и храбър в трудни моменти.

Енергията като един от символите на Коня, е широко разпространена в повечето култури и се свързва с жизнената сила на животното. Като келтски символ, конят се свързва с войната. В резултат на войните идват победи, завоевания, нови територии и военна плячка. Всички тези аспекти на храбростта се свързват с коня в келтската животинска символика. Келтите вярвали, че Конят е свързан със слънчевата енергия.

Дати на раждане: 5 август – 1 септември

Сьомга

Характер и качества на келтския зодиакален знак Сьомга: вечност, творчество, женственост, късмет, щастие, знание, плодородие, трансформация.

Сьомгата плува дълбоко във водите на подсъзнанието, черпейки там идеи за вдъхновение, ярки видения и прозрения. Хората под този знак има естествена интуиция, но не й придава голямо значение. Също така имат уникален поглед към света, което ги прави едни от най-добрите художници, поети и музиканти. Понякога изпитват нужда да се оттеглят от света, да живеят известно време в изолация, за да се опитат чрез интроспекция да разберат себе си и след известно време, връщайки се отново в света, да го удивят с нови творчески постижения.

В келтския хороскоп сьомгата се счита за символ на мъдрост, вдъхновение и пророчество. Древните келти вярвали, че сьомгата получава мъдрост от водите на кладенеца на знанието. Според тях яденето на тази риба означава придобиване на мъдрост. Сьомгата е била широко почитана заради способността си да плува по целия път нагоре по течението, до местата за хвърляне на хайвер.

Дати на раждане: 2 септември – 29 септември

Лебед

Характер и качества на келтския зодиакален знак Лебед: любов, грация, чистота, красота, баланс, елегантност, партньорство, трансформация.

Лебедът е духовно развит и се изразява красноречиво. Хората от тази зодия имат високи стандарти, претенциозен вкус и набито око за красотата, дори когато другите не я виждат. Много изискан и благороден, Лебедът понякога погрешно се смята за индивидуалист. Обаче не е така. Той се стреми към партньорство и може да се окаже, че иска много страстна връзка. Видимата прохлада в отношенията идва от странното разбиране на Лебеда за принципа на самоконтрола, тъй като те са аристократи по природа. Те могат да бъдат взискателни към детайлите и да имат собствени идеи за това как трябва да се правят нещата. Ако ви е нужен някой, който е проницателен, организиран и има добър вкус, обърнете внимание на Лебеда.

В келтския хороскоп символът Лебед се свързва със слънчевата енергия, представляваща растежа и славата на новия ден, както и сбогуването със стария ден и залязващото слънце. Символиката на Лебеда включва талант за елегантно изразяване в писмена форма, за композиране на поезия и песни. Тази птица изразява концепцията за партньорството, любовта и взаимоотношенията, доколкото те съхраняват свойте съюзи в продължение на много години. Напомня ни за ползите, които ни носят взаимоотношенията.

Освен това Лебедът изразява баланс, тъй като живее хармонично между три от четирите стихии: на земята, на голяма надморска височина във въздуха и сред водите.

Дати на раждане: 30 септември – 27 октомври

Пеперуда

Характер и качества на келтския зодиакален знак Пеперуда: възкресение, трансформация, празник, лекота, време, душа.

Този знак в келтския зодиак изразява лекота и радост. Пърхайки от един приятел на друг, Пеперудата е винаги във връзка с любимите си хора. Тя има нежна душа, не може да бъде обвързана с нещо за дълго време. Хората от този знак обичат да мечтаят, да изразяват нови идеи и да говорят за възвишени въпроси с приятели. Това са хора, които озаряват мрачните ни дни с яркостта си. Те са чувствителни същества и никога не биха наранили умишлено някого. По-скоро искат да повдигнат духа на другите. Пеперудите носят усещане за чудо, красота и радост в нашия свят. Дръжте хора като тях в кръга си и те винаги ще ви напомнят колко наистина добър може да бъде животът.

В повечето митове и истории пеперудата е символ на трансформацията, заради впечатляващия си процес на метаморфоза. Това е най-дълбокият символичен урок на това създание. Тя ни напомня да сме готови да приемем промените в живота. Тази непоколебима готовност за прегръщане на промяната също е символ на вяра. Тук Пеперудата ни насърчава да поддържаме вярата си, докато преминаваме към нов живот или придобиваме нови качества. Тя знае, че нашата съпротива е безсилна срещу закона за метаморфозата, който съществува в природата, и ни призовава да приемем това.

Дати на раждане: 28 октомври – 24 ноември

Вълк

Характер и качества на келтския зодиакален знак Вълк: интелигентност, смелост, безстрашие, хитрост, общителност, дружелюбност, лоялност, щедрост.

Вълкът има чувство за цел и ще положи много усилия, за да я постигне. Този келтски знак е безстрашен и смел и рядко прави компромиси. Това е герой, който ще покаже най-добрите си качества в разгара на битката. Вълкът не се оттегля и не се задоволява с малко, той се нуждае от всичко наведнъж. Вътрешната му сила заслужава възхищение. Откъде намира толкова много енергия? Вълкът отговаря на предизвикателствата, това му дава издръжливост. Той има безупречен характер, думата „чест“ означава много за него.

Притежавайки силна воля, хората от този знак на келтския зодиак понякога живеят като вълци единаци. Все пак трябва да разчитате на тяхната подкрепа в трудна ситуация, но само ако имате общи цели. За да разберете човек от този знак, първо трябва да проучите сърцето му, да усетите дълбочината на страстта на това благородно създание. Това отнема време, така че понякога възникват фалшиви стереотипи и погрешни схващания по отношение на Вълка. Въпреки жестокостта, която му се приписва, Вълкът е лоялен и надежден. Друго погрешно схващане е, че мнозина смятат Вълка за самотник. Напротив, той е дружелюбен и общителен с близките си, способен е дълбоко да ги разбере.

Като келтски символ, Вълкът е свързан с лунната енергия. Келтските предания казват, че вълците преследват слънцето цял ден и привечер го поглъщат, за да дадат сила на луната.

Дати на раждане: 25 ноември – 23 декември

Сокол

Характер и качества на келтския зодиакален знак Сокол: превъзходство, духовност, способност за пророчество, желание за свобода, бързина, интензивност.

Соколът има рядката способност да се фокусира напълно върху целта. Ако иска да получи нещо, той ще вложи всичките си сили, за да постигне това, към което се стреми, и знае как да разработи правилната стратегия за действие. Той знае, че е необходимо да се обръща внимание на желанията и целите и знае как да направи всичко необходимо, за да сбъдне желанията си. Въпреки това, ако Соколът не се интересува от даден проекта, той просто ще отлети към други перспективи, които са по-интересни за него.

Соколите са мъдри и желаят да споделят знанията си с другите. Те могат да бъдат много щедри. Хората от тази зодия имат особено чувство за баланс, те вървят през живота с вътрешен компас, което им дава удивителна почтеност. Имат ум, който е отворен към всичко ново и обичат философията. Според келтския хороскоп те има собствено мнение за всичко. Но това не означава, че хората от тази зодия не могат да бъдат убеден. Той може да помогне на хората около него, когато се нуждаят от по-висока визия при решаването на текущи проблеми в живота.

За келтите соколът е символ на успех, победа и способност да се издигнеш над ситуацията.