Слънчевото затъмнение свърши, но всичко тепърва започва съвпада юпитер уран в телец

Слънчевото затъмнение свърши, но всичко тепърва започва

Слънчевото затъмнение в Америка предизвика много шум и паника, много хора очакваха точно на деня да се случи нещо. Но, не се случи, тъй както никога не се е случвало нещо когато е дадено предупреждение. Нещата винаги се случват малко след това. Така че се пригответе предстоят ни много сложни месеци.

На 20 април Уран – планетата на внезапността, изненадите, бунта, революциите, промяната, но също така и на висшето знание, ще направи съвпад в знака Телец с Юпитер.

Юпитер е планета на разщирението и увеличава всичко до което се докосне. Уран в Телец е от доста време, но в този земен знак той е слаб. Ако може да се оприличи на нещо, той е като свръх мощна кола затънала в земята и буксува на едно място, като същевременно вдига страшен шум и хвърля навсякъде кал.

Когато Юпитер направи съединение с Уран енергиите на тези планети ще се обединят. Юпитер, ще даде тласък на Уран, ще го измъкне от тинята в която е затънал. Или казано по друг начин ще усили и разшири силата му. Какво ще последва? Вероятно драматични промени, със сигурност изненадващи. Може да се усилят екстремистките движения и религиозните войни. Тази конфигурация може да доведе до експлозивни, непредвидими и хаотични ситуации в много страни по света.

Последен път когато Уран и Юпитер направиха връзка един с друг през 2010 г. в знака Овен, съвпадна с Арабската пролет. Но последния път когато тези планети се съединиха в знака Телец, преди почти 83 години, през май 1941г. е времето в разгара на втората световна война. Ако трябва да сме точни, месец след съединението, Германия нападна Русия, а по късно през същата година Япония нападна САЩ. Тоест воените конфликти могат да се разраснат.

Трябва също да се отбележи, че само на няколко градуса от съединението е зловещата звезда Алгол. Последната им среща през пролетта на 1941 г., също беше близо до тази звезда, дали събитията ще се повторят? Сътресения могат да се очакват през април-май 2024 г., и да се материализират много рязко през първата половина на юли 2024 г., когато Марс се приближи до Уран.

Тъй като съединението става в земен знак, събитията вероятно ще бъдат свързани със земята. Възможни са мощни земетресения, изригване на вулкани. Знака Телец също се свързва с материалните притежания, това е другата област в която могат да станат изненадващи сътресения.

Но най-важното е че след 21 април, ще може да видим какво следва. Защото това съединение дава старт на новото което идва в живота ни. То ще проправи пътя за радикална трансформация, която ще започне по време на тази връзка и след това ще се разгърне в рамките на почти четиринадесетгодишен цикъл. Този нов етап може да се характеризира с появата на футуристична енергия, основана на нови открития, тъй като Уран е планетата на технологиите, гениалността и вдъхновението, откриваща неочаквани хоризонти.

В това съединение, също ще участва и фективната планета Селена или Бяла Луна. В астрологията е обичайно да се разглежда перигеят на Луната или точката на нейното минимално разстояние от Земята като Бяла Луна или Селена. А точката на максимално разстояние от Земята, апогеят на Луната, обикновено се счита за Черна Луна или Лилит.

В наталната астрология Селена се счита за ангел хранител, който бди над човек и не му позволява да свърши зли постъпки. Ако приемем, че действието и в глобалната астрология е сходно, то не би трябвало нищо лошо да ни застраши.

Също така съвпадът на Уран, Юпитер и Бяла луна в Телец е изключително рядко и уникално събитие – (за последен път това се е случило през 1016 г.) и да се надяваме, че това ще даде старт за положително развитие на ситуацията в света, победа на доброто над злото. Съвпадът ще влияе почти през целия месец май.

Трябва да се отбележи, че и трите планети ще се сближат на 22 градус в Телец, което е степента на екзалтация на Бялата луна и с който се свързва помощта на светлината, ангел-пазител. Интересно е че на 22 април е еврейският празник Песах посветен на изхода на евреите от Египет. Дали е възможен изход от робството за цялото човечество? Само Господ знае отговора. Но положителното влияние на Юпитер и Бялата луна, все пак ще помогнат да се гарантира, че тези промени са насочени към конструктивно развитие.

Уран в Телец ще допринесе за раждането на нови форми на икономическо взаимодействие на всички нива. Нека припомним, че предишните периоди на преминаване на Уран през Телец съвпадаха с големи световни събития – като Английската индустриална революция през 17 век, ерата на големите реформи в Русия през 19 век и възстановяването от Голямата депресия през 20 век.

Да се ​​надяваме, че 20 април ще стане важна отправна точка, когато силите на светлината най-накрая ще започнат да вземат превес и ситуацията в света ще се промени към по-добро.