Предсказанията на Нострадамус за 2024 год

Предсказанията на Нострадамус за 2024 год

Голяма война

Едно от пророчествата говори за „голяма война“, която ще започне и че след седем месеца след началото й, хората ще умрат поради техните злонамерени действия. Споменава се, че някои градове като Руан и Еврьо, ще се измъкнат от ръцете на краля.

Една забележителна прогноза също се отнася до международен конфликт, който може да продължи няколко месеца. Нострадамус споменава „червен противник“, заплашващ „великия океан“, намек, който може да се тълкува като препратка към нарастващото напрежение със страни като Русия или Китай.

За тази война говорят много съвременни екстрасенси. Освен това нещо подобно е описано в свещените еврейски текстове.

Глобално затопляне

Нострадамус прогнозира непрекъснато повишаване на температурите и че морските нива ще достигнат неочаквано равнище. Той също така споменава странни събития като сварена риба в Черно море и градове като Родос и Генуа, които преживяват периоди на глад.

Според Нострадамус изменението на климата, което вече засяга планетата, ще се засили значително през 2023 г. и ще се превърне в екстремно и необратимо явление през 2024 г.

Според стиховете на френския прорицател ще станем свидетели на чудодейни промени, които ще останат в памета на човечеството хиляди години. Този век е необикновен и объркващ и не знаем какво ще се случи рано или късно.

Според службата на Европейския съюз за изменението на климата „Коперник“ 2023 г. е била най-горещата в историята на планетата. 2024 г., започна с ненормално време, с големи температурни амплитуди. Колкото до сварената риба в Черно Море има едно еврейско пророчество което също намеква за подобно събитие само че в световен мащаб:

„Машиах бен Довид няма да пристигне, докато някой не потърси риба за болен човек и не може да я намери.“ Талмуд Синедрион 98а

Вероятно заради глобалното затопляне рибата може да започне да измира. Разбира се това е буквално, може пророчеството да се отнася за нещо съвсем друго.

Земетресение

Нострадамус също прогнозира силно земетресение в Калифорния, което ще причини големи щети и хиляди смъртни случаи. Стихът, посочващ тази голяма катастрофа, гласи: „На двадесетия ден от Телец слънцето ще разтърси земята / Големият претъпкан театър ще се срине / Въздухът, небето и земята ще потъмнеят и ще станат облачни / Когато фалшивият бог и светиите ще бъдат взети.“

Тълкуването предполага, че „20-ият ден на Телец“ се отнася за 20 май, когато слънцето навлиза в зодиакалния знак на Телец и че „големият театър“ може да бъде Холивуд или Лос Анджелис.

След Слънчеви затъмнения много често следват земетресения. А на 8.04.24г., ще има странно затъмнение над територията на Америка, което наложено със Слънчевото затъмнение от 14.10.23г., образува кръст над тази страна.

Размирици във Франция

Пророчеството говори за ужасни бунтове, избухнали в градовете Лион, Марсилия и Гренобъл, с искания за повече права, идващи от имигранти, създавайки етническо разделение в обществото.

Във Франция има много имигранти и бунтовете там са почти ежедневие, всеки може да види това в новините. Вероятно през следващите години, те ще нараснат и ще стигнат ужасяващи размери.

Нов папа

Нострадамус прогнозира пристигането на нов папа, който да наследи Франциск, и че това ще доведе до катаклизми. Позоваването на „младежа с тъмна кожа“ в стиха предполага, че бъдещият папа ще бъде кардинал от африкански или азиатски произход Ето текстовете, които се отнасят до това предсказание „След смъртта на един много стар понтифекс / ще бъде избран римлянин в зряла възраст / ще се каже за него, че той отслабва своето място / но той ще остане и седи и води резка дейност за дълго време“

На 28.02.24г. – имаше съобщение че Папа Франциск е приет в болница в Рим. До какво ще доведе всичко това предстои да разберем.

Възходът на Китай

Китай ще бъде предопределен да стане основната световна икономическа сила през 21 век, но след това ще изчезне.

За никого не е тайна, че Китай премина през небивал икономически бум. Дали сме в началото на неговият залез?

Убийство на световен лидер

Според Нострадамус важен световен лидер ще бъде убит през 2025 г., слагайки край на войната и проправяйки път за мира.

Големи природни бедствия и глад

Нострадамус предсказа, че голямо природно бедствие ще връхлети Европа през 2027 г., предизвиквайки страх дори сред „кралете“. Нострадамус предрича мащабни природни бедствия, като цунами и наводнения, за 2024 г., които ще доведат до голям глад. Тези събития, според него, са неизбежни и се случват периодично. „Сухата земя ще стане по-суха / когато го видим ще има големи наводнения,“, пише Нострадамус.

В ютуб всеки ден се качват хиляди клипове, с предупреждение от екстрасенси, ясновидци, чувствителни хора, получили подобни видения или сънища.

Откриване на нов източник на енергия

Нов източник на енергия за производство на енергия, без да замърсява околната среда, ще бъде открит през 2031 г.

За това са говорили много ясновиди, така че със сигурност ще се случи. Въпросът е кога. Наскоро излезе интересна новина, че физици са открили нов тип магнетизъм. Кой знае може би сме в зората на безплатната енергия…

Пристигане на велик лидер

Твърди се, че Нострадамус е предсказал пристигането на велик лидер през 2043 г., който ще обедини света и ще донесе мир и просперитет.

Тук вероятно става дума за Месията. Кога ще пристигне, обаче никой не знае, така че годината която е посочена е само предположение, все пак Нострадамус не е датирал четиристишията си. Това може да стане много по-рано.

Падане на крал и смяна на режима в Обединеното кралство

Последното предсказание се отнася до Обединеното кралство, където Нострадамус предвижда свалянето на „островния крал“ със сила. Също така, че краля ще царува за кратко. Тази прогноза предполага потенциално изгнание на Чарлз III и голяма промяна на политическия режим в Обединеното кралство.

Освен това се казва, че този владетел ще бъде свален от „човек, който няма знаците на крал“. Като се има предвид, че настоящият наследник е принц Уилям, това може да означава, че принц Хари може да стане бъдещият крал на Великобритания. В предвид последните новини, че Крал Чарлз III е болен от рак, много е вероятно такова разитие.

Предсказание на Нострадамус, в последното четиристишие на неговата книга

Последното предсказание на Нострадамус, което се появява в последното четиристишие, говори за „голям съд“ и често се тълкува като препратка към апокалиптично събитие или голяма промяна в света.

Няма съмнение че тук става дума за Страшният съд, описан в Библията.