Изграждане на натална карта(хороскоп)

Изграждане на натална карта(хороскоп)

Според астрологията моментът на раждането на човек определя неговия характер и съдба. И астрологът трябва да разбере как са били разположени планетите в небето в този момент. За целта трябва да се изгради хороскоп или по-професионално казано натална карта. Наталната карта е схематично изображение на небето в момента на раждането на човек.

За да изградите своята натална карта, ще ви трябва предварителна информация:

За да съставите натална карта, ще ви трябват точното време, дата и място на раждане. Колкото по-прецизни са тези данни, толкова по-точна ще бъде картата. Ако часът ви на раждане не е известен, въведете обяд (12:00).

Най-лесният начин е да използвате специализиран софтуер или онлайн калкулатор за изчисляване на наталната карта. Има много безплатни и платени опции. Просто въведете информацията за раждане и програмата ще изчисли позициите на планетите и ще генерира картата.

Може да използвате безплатен специализиран софтуер като програмата ZET 9. Може да се ориентирате по снимките, как да си направите натална карта:

Изграждане на натална карта(хороскоп)

Въвеждане на дата, час и място на раждане:

Наталната карта показва къде са разположени планетите и астрологичните знаци спрямо домовете в момента на раждане. За да я анализирате правилно, трябва да научите значенията на планетите, знаците, домовете и аспектите между тях.

Четенето на натална карта изисква доста познания по астрология. Обогатете познанията си: колкото повече изучавате астрология, толкова по-добре ще разбирате своята натална карта. Съставянето на натална карта е първата стъпка за опознаване на вашия астрологичен модел – път към по-добро себепознание и разбиране на живота.