Светът

Светът

Светът

Карта „Светът“ в Таро – Завършване на цикъла

Картата „Светът“ в Таро е изключително мистериозна и символична и носи със себе си мощно послание за завършване и начало на нов цикъл. Това е последната карта от Големите аркани с номер 21 и представлява край на един цикъл от живота, пауза преди следващия голям цикъл, започващ с Глупака.Този аркан разкрива богатата си символика чрез изображението на жена, оградена от венец от лаврови листа, която държи два жезла в ръцете си.

Нека изследваме тайните на карта „Светът“ и да видим какво символизират. На картата „Светът“, централното изображение е на жена, която танцува обградена от венец от лаврови листа. Тя държи два жезла, които символизират баланса и единството на енергията. В четирите ъгли на картата се появяват символи представляващи четирите елемента: ангел (въздух), орел (вода), телец (земя) и лъв (огън).

Тази карта ни напомня, че всеки край е в същото време и начало. Жената в центъра на картата е в хармония със себе си и със света около нея. Държейки два жезла, тя представлява баланса и единството на противоположностите. Венецът от лаврови листа, който огражда жената, е символ на победа и успех. Това е време, когато усилията се оценяват и цели се постигат.

Жената е поставена в центъра на света, като символ на съединението с Вселената. Тя е част от всичко, и всичко е част от нея. Символите в четирите ъгъла на картата представляват четирите елемента – въздух, огън, земя и вода. „Светът“ е карта, която обединява всички елементи в едно цяло. В права и обратна позиция тя носи различни послания и съвети нека да ги разгледаме:

Любов:

В права позиция по отношение на любовта, „Светът“ отразява пълнота и хармонията в отношенията. Този период може да бъде време на щастие и удовлетворение в любовта. Партньорството може да бъде източник на радост и взаимноразбирателство.

В обратна позиция, „Светът“ може да предупреждава за липса на яснота и пълнота в отношенията. Може би е необходимо да анализирате внимателно и да се разбере какво липсва за постигане на хармония във вашата връзка.

Кариера:

В права позиция по отношение на кариерата, „Светът“ предвещава успешен завършек на проекти и цикли в работата ви. Този период може да бъде време за отпразнуване на професионални постижения и гордост от това, което сте постигнали.

В обратна позиция „Светът“ може да подсказва за временни затруднения или липса на яснота по отношение на вашия професионален път. Бъдете внимателни и се фокусирайте върху целите си.

Ситуация:

В права позиция за текуща ситуация, „Светът“ указва към успешно завършване и разрешаване на предизвикателствата. Този период може да бъде време на радост и изпълнение на желанията.

В обратна позиция „Светът“ в контекст за ситуация може да предупреждава за временни трудности или липса на яснота по отношение на текущите обстоятелства. Важно е да запазите спокойствие, за да се справите с предизвикателствата.

Съвет:

В права позиция като съвет, „Светът“ насърчава към цялостно разглеждане на ситуациите и вземане на решения в хармония с вашия вътрешен свят. Бъдете благосклонни към околните и се отнасяйте с разбиране към тях.

В обратна позиция като съвет, този аркан указва за нуждата от внимание към липсата на яснота и пълнота. Бъдете търпеливи и действайте с мъдрост.

Ден:

В права позиция, „Светът“ обещава ден на завършек и успех. Използвайте деня за отпразнуване на постигнатото и за отдих в хармония с околните.

В обратна позиция „Светът“ може да насърчава към по-спокойно и безметежно прекарване на деня, като се избягват напрежението и стреса. Живейте на момента.

Минало:

За миналото, „Светът“ в права позиция може да указва за успешни етапи и пълнота в изминалите периоди. Гледайте на миналото с благодарност и удовлетворение.

В обратна позиция „Светът“ по отношение на миналото може да указва на времена на неяснота или липса на завършеност. Запазете своята визия за бъдещето и се движете напред с увереност.

Бъдеще:

За бъдеще в права позиция предсказва настъпването на нови възможности. Като те могат да се отнасят както до професията, така и до личностното израстване.

За бъдеще в обратна позиция „Светът“ може да намеква за затруднения. Бъдете внимателни при приключването на проекти и избягвайте твърде бързите заключения.

„Светът“ в Таро е карта на завършека и изпълнението. Тя носи със себе си посланието на цикличността в живота и възможността за постоянно обновление и възраждане. Когато „Светът“ се появи в разклада, това е време за радост и пълнота, а също така и време за подготовка за следващия етап от пътя на живота.