Китайски хороскоп Прасе

Китайски хороскоп Прасе

Години: 1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031

Китайски хороскоп Прасе

Описание на знака Прасе

Прасето е дванадесетият знак в 12-годишния цикъл на китайския зодиак. Щастливите му числа са: 2, 5, 8, а цветовете, които му носят късмет, са жълто, сиво, кафяво и златно. Прасето има висока съвместимост с Тигъра, Заека и Козата, докато ниска съвместимост е със Змията и Петела. Основните черти на този знак са: добродушие, избухливост, вярност, честност, нежност, наивност, доверчивост и склонност към леност.

Характеристика на Прасето

Хората, родени под знака на Прасето, са изключително отзивчиви и добросърдечни. През целия си живот те вярват в добрите намерения на другите и смятат, че във всеки човек има нещо добро. Поради своята доверчивост, често изглеждат наивни, което недобросъвестните хора се опитват да използват за свои цели. Въпреки това Прасето не е толково просто, колкото изглежда на пръв поглед — то има силен и боен характер и може да се защити, ако е необходимо.

Прасето не е способно на лицемерие и лъжа. То постига всичко само, никога не се утвърждава за сметка на другите и има силен интелект и желание за постоянно самоусъвършенстване. Въпреки добродушния си вид, Прасето има голяма вътрешна сила и желязна воля. То е гордо, предвидливо и властолюбиво. Преди да вземе решение, внимателно обмисля всички последствия.

Прасето е миролюбиво и избягва конфликтите, но може да стане агресивно, ако неговите интереси са застрашени. То е изключително грижовно към своите близки и много предано. Връзките с нови хора се развиват бавно, тъй като характерът на Прасето е сложен и трудно разбираем за мнозина. Отличава се със сантименталност, чувствителност и мечтателност.

Положителни черти на Прасето

Силните страни на Прасето включват неговата доброта, великодушие, миролюбив характер и безкористност. То действа от сърце и винаги обкръжава близките си с грижа и любов. Изключително отговорно е към поетите обещания и никога не поставя другите в неприятни ситуации. Трезво оценява собствените си възможности и не поема задължения, които не може да изпълни.

Прасето е честно, но може да прибегне до малка лъжа само когато се налага да се защити. То е лоялно към недостатъците на другите, но ясно определя личното си пространство и не позволява нежелани намеси.

Недостатъци на Прасето

Слабите страни на Прасето включват наивността и прекомерната доверчивост. Тъй като то самото не е лицемерно, очаква същото и от другите. Дори когато е наясно, че е било измамено, Прасето е склонно да прощава.

Въпреки че Прасето е енергично и оптимистично, често задържа емоциите си дълбоко вътре. Когато преживява трудни моменти, рядко търси помощ, което може да доведе до проблеми в личния живот и психологически травми.

Китайски хороскоп Прасе

Китайски хороскоп Прасе

Мъж-Прасе

Мъжът, роден под знака на Прасето, се отличава с решителност и упоритост. Той е благороден и прямолинеен, като винаги постига успех чрез собствените си усилия. Мъжът- Прасе е честен и почтен, предпочита да играе с открити карти. В общуването е открит, притежава отличен хумор и жив ум, което го прави изключително приятен събеседник и внимателен слушател. Хората са впечатлени от неговата искреност и комуникативност, затова често искат да бъдат част от неговия близък кръг. Въпреки това, новите познанства го притесняват и той е предпазлив в тях, тъй като отвореността му често го въвлича в неприятни ситуации.

В отношенията с жените е уважителен и галантен, щедро изразява любовта си и внимателно се грижи за партньорките си, което го прави много желан кавалер. Някои жени обаче се опитват да се възползват от неговата щедрост, но той като максималист бързо прекратява подобни отношения. Мъжът- Прасе има силно развито чувство за чест и достойнство, както и изискан естетически вкус и богата фантазия. Притежава голяма енергия и оптимистичен поглед към живота.

Жена-Прасе

Жената, родена в годината на Прасето, посвещава живота си на семейството и близките си. Тя е доброжелателна, миролюбива, великодушна и благородна. В дома си създава уютна и благоприятна атмосфера, като отлична домакиня. В отношенията си с партньора се стреми към честност и доверие. Тя се отличава с кротък нрав, скромност, ерудираност и искреност, което я прави желана гостенка във всяка компания, тъй като може да поддържа разговор по всякакви теми, макар че рядко разкрива подробности за личния си живот.

Подобно на мъжете-Прасе, жените също разчитат на собствените си сили. Те изпълняват задълженията си съвестно и смело посрещат житейските предизвикателства. Благодарение на своята отговорност и изпълнителност, жената- Прасе бързо напредва в кариерата, а в творческите дейности може да постигне значителен успех.

Дете, родено в годината на Прасето

Детето, родено в годината на Прасето, носи радост и щастие в семейството. То е честно, послушно и доверчиво, винаги проявява съчувствие и грижа към другите. Още от най-ранна възраст детето- Прасе се отличава с добро здраве и енергия, което му позволява да постига успехи в спорта. То е жизнерадостно, но не винаги може да контролира емоциите си. По време на спорове или конфликти може да бъде импулсивно, което често води до неприятности през тийнейджърските години. Доверчивостта и страстта към удоволствията могат да го вкарат в лоша компания, затова е важно родителите да изградят доверителни отношения и да следят с кого се обгражда.

Прасето в любовта и брака

Прасето обича удоволствията, а любовта заема важно място в живота му. То се привлича от страстни и емоционални отношения, в които се стреми към хармония и искреност. Прасето не се нуждае от много партньори; то търси нежен и искрен човек, с когото е готово да изгради дълготрайна връзка и да създаде семейство, особено ако е удовлетворено от финансовата стабилност. В брака Прасето е напълно отдадено на благополучието на партньора и децата. Въпреки това, ако чувствата между съпрузите угаснат, Прасето може да търси нови емоции и удоволствия извън връзката.

Прасето в приятелството

Прасето е надежден и верен приятел, винаги готов да помогне. То е искрено и отзивчиво, винаги държи на думата си и не съди другите. Някои хора обаче могат да злоупотребяват с неговата доброта и готовност да прощава. В крайна сметка, търпението на Прасето може да се изчерпа, и то ще прекрати отношенията с тези, които го нараняват.

Въпреки привързаността си към семейството, Прасето обича активния отдих, пътешествията и веселите събирания с приятели. То е винаги готово за приключения и обича шумните компании.

Прасето в работата и кариерата

Прасето е упорито и трудолюбиво, което му помага постепенно да постигне целите си. То не е склонно да „стъпва върху другите“ или да постига успех на всяка цена, предпочитайки честни и благородни начини, дори ако отнемат повече време. В работата Прасето обръща внимание на детайлите, затова успява в професии, където успехът зависи от неговите усилия и таланти, а не от съревнование с другите. Прасето може да се реализира в творчески професии като писател, режисьор или художник. Ако творчеството не го интересува, може да намери успех в медицината, бизнеса или финансите.

Китайски хороскоп Прасе

Характерът на знака според елемента

8 февруари 1935г. – 27 януари 1936г. Дървено Прасе
26 януари 1947г. – 13 февруари 1948г. Огнено Прасе
12 февруари 1959г. – 1 февруари 1960г. Земно Прасе
31 януари 1971г. – 18 февруари 1972г. Метално Прасе
17 февруари 1983г. – 5 февруари 1984г. Водно Прасе
5 февруари 1995г. – 24 януари 1996г. Дървено Прасе
13 февруари 2007г. – 1 февруари 2008г. Огнено Прасе
1 февруари 2019г. – 19 февруари 2020г. Земно Прасе
17 февруари 2031г. – 5 февруари 2032г. Метално Прасе

Червеното Огнено Прасе

Изразът „обичаш – не обичаш“ напълно описва Огненото Прасе. Въпреки всичко, Огненото Прасе винаги излиза победител, успява да преодолее препятствията и намира радост дори в трудни моменти. То е по-малко зависимо от капризите на съдбата, умее да намира полза навсякъде и е оптимист с ярък темперамент. Този знак не е склонен към дълбок анализ на ситуациите, но интуитивно избира най-доброто.

Жълтото Земно Прасе

Това съчетание на знака и елемента често води до ленивост и инертност. Пасивността е опасна за Земното Прасе, тъй като отличните възможности могат да останат неизползвани. Въпреки това, то е отличен домакин, който се грижи за продължаването на традициите и е готов на всичко за близките си. Миролюбиво и добросърдечно, Земното Прасе често избягва конфликти, което може да го постави в зависими и манипулативни ситуации. То е по-недоверчиво от всички елементи на този знак и изисква гаранции в личния живот.

Бялото Метално Прасе

Металното Прасе носи в себе си загадка и богат вътрешен свят. То е най-безкористното сред елементите на този знак и е готово на саможертва. Винаги живее наситен духовен живот и не е склонно към материализъм, въпреки че се справя добре финансово. Успехът и кариерата му идват по-лесно от останалите. То е по-взискателно към домашните условия, обича лукса и комфорта, умее да печели и цени своите постижения. Изразява силно емоциите си, целенасочено и всеотдайно.

Черното (синьо) Прасе

Водното Прасе е добро и доверчиво, неговите емоции и чувства са на първо място, и то е готово да се жертва за любовта. Тази комбинация от качества го прави уязвимо към манипулатори. Ако средата е враждебна,Водното Прасе умее да прикрива чувствата си, пази тайни и избягва скандали и спорове. Често прави грешки при избора на партньори, които не съответстват на неговото ниво на развитие. То се нуждае от защита. Обикновено има ярък външен вид и приятни обноски. Много е сексуално, независимо и не понася живот в ограничения.

Зеленото Дървено Прасе

Дървеното Прасе е много уравновесено и подхожда рационално към проблемите на другите, предлагайки практическа помощ както на близки, така и на непознати хора. То се грижи за бездомни животни и участва в благотворителност. Често не изпитва нужда от средства, защото умее да работи в екип, като е добър партньор и съпруг. Предпочита компромиси и отстоява интересите си както в спорове, така и в кариерата. Обича активния начин на живот, пътуванията и споделянето на топлината на душата си. То е малко непредсказуемо, което добавя към неговата привлекателност и увеличава броя на почитателите му.

Китайски хороскоп Прасе

Прасето според западният зодиак

За да се състави пълна характеристика на Прасето, е необходимо да се добавят основните черти на знака към характеристиките на зодиака.

Прасе-Овен

Това е най-наивното и честно Прасе.

Прасе-Телец

Ако говорим за Прасе-Телец, то се отличава с бавност и мечтателност.

Прасе-Близнаци

В сравнение с другите представители на знака, Прасе-Близнаци се отличава с неспокойна и любопитна натура.

Прасе-Рак

Под влиянието на Рака, Прасето става по-малко решително, но в същото време по-състрадателно.

Прасе-Лъв

Величието на Прасе-Лъв се допълва от глобално мислене. Благодарение на смелостта и отзивчивостта си, то може да промени света.

Прасе-Дева

Прасе-Дева избира пътя на самоусъвършенстването. В същото време финансовият успех също е от голямо значение за него.

Прасе-Везни

То е в постоянно търсене на правилния житейски път. Във всяка ситуация може да заведе полезни познанства.

Прасе-Скорпион

Най-опасното съчетание е Прасе-Скорпион. Човекът е избухлив и не може да се контролира в гнева.

Прасе-Стрелец

Съчетанието Прасе-Стрелец е доста оптимистично. Но в характера се добавя упоритост и липса на съжаление за собствените грешки.

Прасе-Козерог

Най-упоритото е Прасе-Козерог. Благодарение на тази черта и безпрекословния авторитет, то може да постигне всяка цел.

Прасе-Водолей

Здравият разум на Прасето и идеализмът на Водолея правят натурата хармонична и уравновесена.

Прасе-Риби

Съчетанието Прасе-Риби се счита за най-творческото.