Китайски хороскоп Куче

Китайски хороскоп Куче

Години: 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030

Китайски хороскоп Куче

Описание на знака

Кучето е единадесетият знак в 12-годишния цикъл на китайския зодиак. Щастливите му числа са 3, 4, 9, а цветовете – зелен, червен и лилав. Висока съвместимост има със Заека, а ниска – с Дракона, Плъха и Петела. Представителите на този знак в китайския хороскоп се отличават със следните черти: доблестни, верни, отговорни, умни, чувствителни, консервативни, упорити, емоционални, смели и живи.

Хората, родени в годината на Кучето, се характеризират с неспокойствие, суетене, тревожност и способност да развият бурна дейност по всеки повод. Те имат желанието да решат проблемите на момента, което понякога води до объркване. Кучето само се изморява от своята вечна бързина, което често води до безсъние, нервни сривове и умора. Това естествено се отразява на поведението му, превръщайки го в тиранин.

Кучетата не са много любезни, но проявяват доброжелателност към хората, към които не се отнасят с недоверие. Можете да говорите с тях открито и да споделите личните си притеснения, но разговорите ще бъдат по-лични, а не в голяма група. Представителите на този знак не харесват пиещи алкохол хора, затова не обичат и дългите събирания.

Често Кучето се замисля за своето предназначение в живота, смятайки, че не е достатъчно полезно на света, което понякога води до чувство на вина. Поради тази причина Кучето е свикнало да работи до изнемога, без да щади време и усилия. Никога не остава безразлично към проблемите на другите. Това е верен приятел, готов да помогне във всяка ситуация. Кучето е склонно към саможертва и е готово да даде всичко за благополучието на другите. Жизнената му позиция е: „Нека има мир в целия свят“.

Представителите на този знак изпитват страх от новите неща. Те често се вкопчват в миналото и не са готови за радикални промени в живота си. Предпочитат стабилността и избягват рисковете.

Хората, родени през тази година, имат изострено чувство за справедливост. Всяко проявление на нечестност ги възмущава и ако знаят истината, ще я разкрият. Благодарение на тези качества Кучето се радва на уважение и е ценено в обществото.

Предимства на характера на Кучето

Силната страна на този знак, според астролозите, е отговорността. Кучето довежда до край всяко начинание, с което се захване. Работи качествено, обръща внимание на детайлите и отчита всички подробности. Към себе си е самокритично, което често води до неувереност. Тези хора търсят перфектни решения и се стремят към съвършенство.

Представителите на този знак са надеждни и не дават фалшиви обещания. Кучето винаги ще помогне, ако близък човек изпадне в трудна ситуация. Ще даде всичко, което има, включително и своето внимание. Такъв човек не е способен на предателство, не интригантства за сметка на другите. Кучето ясно формулира своята позиция и действа справедливо.

То е изключително проницателно и наблюдава дълго време, преди да допусне някого в своя живот. Интуицията му рядко го подвежда и понякога подозренията му към даден човек се оказват основателни с времето. Макар да изглежда песимистично настроено, това качество често му помага да избегне конфликти и разочарования.

Недостатъци на характера на Кучето

Кучето често е неуверено в себе си и прекалено самокритично. Фокусира се върху незначителни детайли, които не заслужават внимание. Всеки свой ход анализира и търси грешки, които може дори да не съществуват. Когато не успее да постигне нещо в работата, Кучето силно се разочарова, което може да го доведе до депресивни състояния. Тези негативни емоции затрудняват концентрацията и решаването на проблемите. Времето минава неефективно, когато Кучето се разочарова, вместо да го използва продуктивно. Много хора го виждат като силна личност, но зад тази маска често се крие патологична неувереност.

Хората, родени в тази година, имат рядката способност да търсят проблеми там, където те не съществуват. Те са прекалено подозрителни и вечно нащрек, което може да доведе до недоразумения в отношенията с близките им.\

Китайски хороскоп Куче

Китайски хороскоп Куче

Мъжът Куче

Мъжът, роден в годината на Кучето, гледа на живота си с мрачен поглед. Той е твърде песимистичен, а стандартното му изражение на лицето често е съпроводено с унил поглед. Мъжът-Куче се страхува да започне новия ден заради неизвестността, а всяко ново събитие го кара да анализира потенциалните заплахи.

Такъв партньор става верен и предан съпруг. Мъжът-Куче подхожда отговорно към работата си, но не проявява никакви амбиции. Ако до него няма човек, който да го подтиква към постижения и да го мотивира, той няма да постигне успех в кариерата си. Той предпочита сигурното, вместо да гони големи мечти. Когато мъжът-Куче има стабилност в професионалната сфера, той е напълно удовлетворен от ситуацията.

Този мъж е много загрижен за глобалните проблеми в света. Той приема всичко лошо, което се случва на планетата, твърде лично, но сам не е готов да работи за доброто на обществото. Това го превръща в добър събеседник, с когото могат да се обсъждат философски теми. Той се страхува от риска и трудно напуска зоната си на комфорт, често отказвайки изгодни предложения.

Мъжът-Куче може да бъде благодарен и доброжелателен приятел. Ако е привързан към някого, той внимателно следи да не го обиди случайно или да не го разочарова. Във всякакви взаимоотношения той дава много повече, отколкото получава.

Жената Куче

Жените, родени в годината на Кучето, се отличават със скромност и сдържаност, държат се тихо и не обичат да се набиват на очи. Те се чувстват комфортно в самота и обичат да си почиват в тишина. Представителките на този знак са невероятно взискателни към себе си. Те не се поддават на мимолетни емоции и винаги действат обмислено и планирано. Въпреки това хората често се привличат към тях, защото умеят да бъдат добри приятели.

Жената-Куче е внимателна към детайлите и разсъдлива. Тя не поема неоправдани рискове, предпочитайки спокоен и уравновесен живот.

Някои хора може да я възприемат като скучна заради това. Жената-Куче често търси подкрепа и поради това има нужда от по-силен партньор до себе си. В живота тя е склонна към песимизъм, а прекаленото ѝ доверие в хората често води до разочарования. Понякога хората злоупотребяват с нейната доброта, затова тя има нужда от защита.

Жената-Куче посвещава цялото си свободно време на това, което обича да прави. Тя обича, когато работата ѝ е полезна за света, и подхожда към този въпрос със самоотверженост. Тя е голям поддръжник на благотворителността и е готова да даде всичко за тези, които се нуждаят.

Детето Куче

Дори ако семейството не е свикнало да живее по определен режим, с раждането на дете-Куче това ще трябва да се промени. За детето-Куче родителите трябва да бъдат лидери, иначе с всеки изминал ден то ще става все по-неспокойно.

Детето-Куче винаги е послушно и спазва правилата. Но ако усети несправедливост, може да започне истински бунт. То усеща всяка измама отдалеч. Въпреки това не е препоръчително критичните забележки да се отправят директно, тъй като това може да доведе до депресия, загуба на самообладание и още по-голяма неувереност. За да възприема критиката адекватно и да не се отказва от опитите за самосъвършенстване, тя трябва да бъде поднесена обмислено и деликатно.

Кучето в любовта и брака

Шумните компании не са за Кучето. То предпочита малък, сплотен кръг от приятели, с които може да споделя душевни разговори и преданост. Именно с такива приятели то ще бъде щастливо.

Що се отнася до романтичните взаимоотношения, Кучето се стреми с цялата си душа към тях и търси подходящия партньор. Не е способно да изненадва и радва половинката си с необичайни жестове или ухажвания, но е много сантиментално. В сексуалните отношения също е простичко, но не е нито сковано, нито студено. Необходима му е определена нагласа и отпуснатост.

Семейството е най-важното за Кучето. То се отнася към родителите и децата си с нежност и грижа. Най-голямата награда за него е верността. Кучето не е ревниво, но често се тревожи по този въпрос. И ако изневярата на партньора се потвърди, цялата радост от живота ще изчезне, а вътрешният свят на Кучето ще бъде разрушен.

Кучето в приятелството

От всички знаци, Кучето е най-верният приятел, който ще помогне във всяка ситуация, по всяко време на деня и нощта. Може да му се довери тайна, без да се притеснява, че някой ще я разбере. Но ако веднъж измамите приятел-Куче, възстановяването на предишните отношения и доверието вече е невъзможно. Кучето се отдава напълно в приятелството и в замяна иска само честност, като никога не прощава измамата.

Работа и кариера

В работата Кучето проявява най-висока степен на отговорност, трудолюбие и активност. То ясно си поставя целта и упорито се стреми към нея. Благодарение на логиката и известен скептицизъм, Кучето елиминира ненужното и намира пътя към положителния резултат.

Развитите му организаторски способности му помагат постепенно да заема високи постове. На всяка длъжност Кучето е справедлив ръководител, но за мързел и саботаж строго наказва подчинените си. Често от Кучетата стават добри юристи, тъй като имат вродено чувство за справедливост.

Китайски хороскоп Куче

Характер на знака според стихиите

19 февруари 1934г. – 7 февруари 1935 г. Дървено Куче
6 февруари 1946г. – 25 януари 1947г. Огнено Куче
24 януари 1958г. – 11 февруари 1959г. Земно Куче
11 февруари 1970г. – 30 януари 1971г. Метално Куче
29 януари 1982г. – 16 февруари 1983г. Водно Куче
15 февруари 1994г. – 4 февруари 1995г. Дървено Куче
25 януари 2006г. – 12 февруари 2007г. Огнено Куче
11 февруари 2018г. – 31 януари 2019г. Земно Куче
30 януари 2030г. – 16 февруари 2031г. Метално Куче

Червено Огнено Куче

Огненото Куче се отличава със силен характер и воля. Неговите разнообразни интереси и ерудиция му помагат да постигне желаното в общуването, бизнеса и любовта. Развитото въображение позволява на Кучето от огнената стихия успешно да се реализира в творчеството. Ако попадне в по-нискоразвита среда, може да деградира заедно с обкръжението си. В същото време, благодарение на успешното партньорство и близкия кръг, може да преодолее своите недостатъци и да надмине себе си. Надежден знак с предимство в инициативата.

Жълто Земно Куче

Земното Куче се отличава с особена чувствителност и любов към човечеството. Неговата инфантилност, наивност и склонността да вижда света в черно и бяло могат да доведат до трудности в отношенията с партньора и в семейния живот. Земното Куче е готово да отстъпи лидерските позиции в съюза, не се стреми към ръководни постове и може да бъде възприето като домошар, но осигурява високи доходи на семейството. Живот, посветен на семейството, е отличен вариант за съюз с по-неспокоен знак.

Бяло Метално Куче

Най-добрият дипломат, Металното Куче е популярно в обществото, заобиколено от приятели и умее да се справя както с работата, така и с развлеченията. В любовта цени както чувствеността, така и страстта, като също така се стреми към духовно сливане с партньора. Придава голямо значение на чувствената страна на връзките, обича парадоксите и може да доведе всяка ситуация до абсурд за забавление. Металното Куче добре разбира истинските нужди на другите и може да ги използва, но никога за зло – този знак е твърде великодушен. Може да бъде раздразнителен без видима причина, най-вече поради умора.

Черно (синьо) Водно Куче

Обаяние, чар, откритост и загадъчност са ярките черти на Водното Куче. То има сложен характер, но е готово да се жертва, като често остава неразбрано от партньора. Природният магнетизъм, силната интуиция и склонността към мистицизма придават на Водното Куче специален чар в общуването. То постоянно попада в нестандартни ситуации и постига успех във всяко начинание благодарение на уникалните си качества – искреност, дързост и упоритост. Способно е на дълбока привързаност към близките си хора.

Зелено Дървено Куче

Активното, любознателно и общително Дървеното Куче е незаменим партньор в живота. Ще имате късмет, ако е ваш приятел. Дървеното Куче не крие чувствата си, когато е влюбено, и е щедро на топли думи за подкрепа и комплименти. Понякога другите се възползват от него и не го оценяват подобаващо. Но Дървеното Куче лесно прави жертви и не притежава чувство за собствена важност, като се грижи повече за благото на околните. Понякога самото то също търси подкрепа и разбиране.

Китайски хороскоп Куче

Кучето според западният зодиак

Куче-Овен
Знакът Овен добавя на Кучето увереност в собствените му сили, лидерски качества и откритост в общуването.

Куче-Телец
Най-верното от всички е Кучето-Телец. Отличава се с търпение и внимание към детайлите.

Куче-Близнаци
Кучето-Близнаци има безграничен чар. Готово е да даде и последното за добър приятел.

Куче-Рак
В Кучето-Рак се съчетават преданост към дома и семейството с голяма емоционалност.

Куче-Лъв
Кучето-Лъв не се срамува да изразява себе си и остава личност. То притежава най-добрите организационни способности в сравнение с другите представители на тази година.

Куче-Дева
За своето близко обкръжение, Кучето-Дева е най-милото и добро същество, но двойно повече не понася несправедливостта.

Куче-Везни
В характера на Кучето-Везни се проявяват аристократизъм, интелигентност и отзивчивост. Много цени приятелството.

Куче-Скорпион
Кучето-Скорпион е много подозрително към околните, но проявява грижа към близките си.

Куче-Стрелец
Кучето-Стрелец е най-позитивното и оптимистично от всички. То е активно и общително.

Куче-Козирог
Кучето-Козирог е също толкова вярно, отговорно и реалистично, но малко по-състрадателно.

Куче-Водолей
Кучето-Водолей неуморно се стреми към идеалите. С този дух се бори за справедливост докрай.

Куче-Риби
Тази комбинация дарява Кучето-Риби с развита интуиция. Винаги вярва, че грижата за другите е по-важна.