Китайски хороскоп Кон

Китайски хороскоп Кон

Години: 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026

Китайски хороскоп Кон

Описание на знака

Конят е седмият знак в 12-годишния цикъл на китайския зодиак. Щастливите числа на Коня са 2, 3 и 7, а цветовете на късмета са кафяво, жълто и лилаво. Високата му съвместимост е с Тигър, Коза и Заек, докато ниската е с Дракон, Куче и Маймуна. Конят притежава качества като искреност, ентусиазъм, общителност, склонност към компромиси, разговорливост, чувство за хумор, благородство, енергичност, разточителност, избухливост, наивност, безотговорност, несигурност, непостоянство, противоречивост и самолюбие.

Хората, родени в годината на Коня, са весели и общителни. Те обичат да мечтаят и планират, пълни са с ентусиазъм и често говорят много. Конят се стреми към независимост и самостоятелност, преодолявайки трудности и постигайки победи над себе си.

Конят може да направи добро впечатление от пръв поглед. Той винаги се облича с вкус, поддържан е и се грижи за физическата си форма. Представителите на този знак обичат да бъдат сред хора и посещават масови мероприятия, където се чувстват комфортно дори сред непознати.

Предимства на характера на Коня

Силната страна на Коня е неговата комуникативност. Той лесно води разговори, прави комплименти и се шегува. Проницателността и вниманието към събеседника го правят добър дипломат и политик.

Конят от ранна възраст се стреми към самостоятелност. Той иска бързо да напусне родния дом, за да създаде свой собствен живот. В семейството Конят обича да контролира и да взима важни решения. Финансовото управление му се отдава с лекота. Конят е рационален в разпределението на приходите и разходите и умее да оценява рисковете.

Работата не го плаши, но монотонността го уморява. За Коня е важно да знае как да организира почивката си.Енергичният Кон често се привлича от спортни дейности, в които може да постигне значителни успехи. Той е дисциплиниран, силен и издръжлив. В трудни ситуации може да понесе голямо натоварване и да работи усилено физически.

Недостатъци на характера на Коня

Конят е избухлив и лесно се ядосва, което може да доведе до отхвърляне на постигнатото с много усилия. Тази черта често плаши близките му. Конят трябва да се учи на самообладание. Той не обича да слуша чужди съвети и се ръководи предимно от собствените си разбирания.

В любовта Конят може да покаже слабите си страни. Емоциите му често го водят към импулсивни решения. Любовта заема първо място в живота му, дори когато връзката няма бъдеще. Конят е готов да направи жертви в името на любовта, дори да се премести в друга страна или да остави добра работа.

По пътя към целите си Конят е упорит и трудно може да бъде спрян. Сред представителите на този знак често има егоисти, които пренебрегват интересите на другите за своя собствена изгода.

Мъжът-Кон

Мъжът, роден в годината на Коня, е красноречив и откровен в изразяването на мислите си. Още от млада възраст е свикнал да взема радикални решения и да извършва смели постъпки. Стреми се да се придържа към образа на джентълмен, а външността му винаги е безупречна. Въпреки това, мъжът-Кон носи в себе си бунтарски дух, който периодично търси освобождаване чрез екстремни преживявания или рисковани мероприятия. Близките му хора знаят, че неговата сдържаност и уравновесеност всъщност са измамни.

Мъжът, роден в годината на Коня, обича физическия труд на открито и активната почивка. Спортът може да се превърне не само в негово голямо увлечение, но и в призвание за цял живот. За него спокойствието се възприема като скука, поради което го привличат приключенията.

В работата тези хора се отличават с последователност и пресметливост. Те не са свикнали да плетат интриги или да действат измамно, тъй като съвестта не им го позволява. В сфери, където се изисква хитрост и двуличие, мъжът-Кон няма да може да работи. Колегите го смятат за надежден човек. Той не дава празни обещания и думите му винаги съвпадат с действията му. На мъжа-Кон може да се разчита, макар че рядко разсъждава за съпричастност .

Представителките на нежния пол са привлечени от неговото съчетание на нежност и сила. Той, от своя страна, предпочита поддържани дами с изразителна външност. Мъжът-Кон е възхитен от стройната фигура и дългата коса на избраницата си. Той е верен и може дълго да изпитва чувства към една жена, дори ако отношенията им не се развиват. Доста е постоянен в своите привързаности, което често прави брака му стабилен. Изневярата не е типична за него.

Китайски хороскоп Кон

Китайски хороскоп Кон

Жена-Кон

Представителките на тази зодия са толкова убедена в собственото си превъзходство, че околните започват да мислят така. Жената-Кон е доста уверена в себе си и склонна да преувеличава достойнствата си. Тя се стреми към свобода във всичко, затова не обича, когато действията й са ограничавани. Жената-Кон често изпитва нужда от промени и понякога взема радикални решения. Въпреки неспокойния си характер, трудностите не могат да сломят духа й. Представителката на този знак рядко се вслушва в съвети и предпочита да действа по познатия си начин.

В младостта, животът на свобода изглежда много привлекателен за момичето-Кон. Тя рано напуска родителския дом в търсене на младежки приключения. Този знак не се страхува от работа, но бързо се уморява от рутината и еднообразието. Жената-Кон е по-добре да избира дейност, свързана с конкуренция и съперничество. Дори при силна конкуренция, тя действа честно и принципно. Постиженията в кариерата са показател за самореализация, а финансовото благосъстояние – приятен бонус.

Жената-Кон се отличава с щедрост и е способна да помогне на близък човек безкористно, ако има възможност. Тя не е склонна към самохвалство.

От представителките на този знак излизат отлични ръководители. Въпреки че обичат властта, никога няма да проявят сляпа диктатура или деспотизъм. Жената-Кон уважава чуждото мнение. Често настойчивостта и целеустремеността й се бъркат с упоритост от околните.

Често представителките на този знак са талантливи. Благодарение на своето безстрашие, тщеславие и упоритост, те са способни да постигнат успех и признание.

Детето Кон

Конят се счита за символ на благородството и смелостта, затова децата, родени в тази година, проявяват тези качества от ранна възраст. Те са деца с жив ум, активни, често поемат инициативата в свои ръце. Недостатъкът на детето-Кон е, че то е твърде егоистично към другите. Не реагира на забележки и морални наставления, затова родителите трябва да се научат да решават проблемите само чрез преговори.

Конят в любовта и брака

Може да се каже, че Конете принадлежат към категорията хора, които живеят според емоциите и усещанията. Те са очарователни, сексуални и могат да изразяват себе си чрез различни методи.

Ако Конят трябва да изпита несподелена любов, това ще бъде тежко изпитание. Всяка раздяла се възприема като удар, който може да завърши с депресия. Но в отношенията могат да проявяват грижа и ласка, особено ако партньорът е водещ. Не бързат да влизат в брак, защото поставят собствената свобода на първо място. Именно поради това първият съюз често е неуспешен.

Що се отнася до секса, Конят го възприема като свещен ритуал между влюбените. Заема главната роля в леглото, както и в живота, но не се стреми към многобройни връзки и изневери дори при липса на разнообразие.

Конят в приятелството

Пристрастният характер на Коня не му пречи да бъде истински приятел. Той винаги ще помогне на близкия приятел в трудна ситуация — както морално, така и материално. Но трябва да се адаптирате към Коня, тъй като може да станете жертва на променливото му настроение.

Работа и кариера

Както истински коне, тези хора са способни да работят неуморно и да постигат успехи. Но го правят само за себе си. Основният принцип за Коня е работа без строги рамки и определено без ограничения на свободата на действията. Строгите канони могат да намалят работоспособността или дори да убият желанието за работа. Тези хора са родени, за да станат финансисти, художници, екскурзоводи, архитекти и предприемачи.

Китайски хороскоп Кон

Характер на знака по стихии

3 февруари 1930г. – 22 януари 1931г. Метален кон
22 януари 1942г. – 9 февруари 1943г. Воден кон
8 февруари 1954г. – 27 януари 1955г. Дървен кон
26 януари 1966г. – 13 февруари 1967г. Огнен кон
12 февруари 1978г. – 1 февруари 1979г. Земен кон
30 януари 1990г. – 17 февруари 1991г. Метален кон
8 февруари 2002г. – 28 януари 2003г. Воден кон
26 януари 2014г. – 13 февруари 2015г. Дървен кон
13 февруари 2026г. – 1 февруари 2027г. Огнен кон

Червен Огнен Кон

Най-активната стихия на знака, която е известна със своето непостоянство във връзките. Огненият Кон има трудности с това да запази вярност и е невъзможно да бъде задържан насила. Той се нуждае от пълна свобода, само тогава може да направи правилния избор и да създаде успешни и щастливи отношения с партньора. Обладава ярки външни данни и физическа красота. Смесва понятията страст и любов, което води до трудности във връзките.

Жълт Земен Кон

Земният Кон се отличава със спокойния си характер, лесно се разбирате с него, склонен е да се вслушва в хората и да отчита мнението на околните. Несигурността в собствените сили пречи да постигне заслужените висоти. Той е привързан към дома и семейството, което го различава от останалите представители на знака. Всички трудности с него се преодоляват по-лесно и весело, благодарение на неизменния оптимизъм и практичност на Земния Кон. Представителите на този знак трябва да почиват по-често — това е гаранция за дълголетие и здраве.

Бял Метален Кон

Металният Кон винаги знае къде е най-добре да се забавлява. Винаги е поканен на най-добрите партита, постоянно търси любов и живее активен и наситен живот. Стихията на метала позволява да се съчетаят развлеченията и бизнес кариерата благодарение на удивителната самодисциплина на този знак. Обича нови места, интересни хора и културни събития.

Черен (син) Воден Кон

Природен психолог, Водният Кон е надарен с дарба да лекува душите и да помага на хората в търсенето на себе си. Независим и самостоятелен, Конят от стихията на водата се нуждае от пълна свобода за изразяване на чувствата си. Той е приятен и учтив в общуването, но не може да се похвали с постоянство в любовта. Но ако намери отговор на своите чувства и стремежи у партньора, може да направи свободен избор в полза на връзката. Животът с Водния Кон е изпълнен с мистериозни съвпадения, комфортна и емоционална атмосфера у дома.

Зелен Дървен Кон

Стихията на дървото надарява Коня с интелектуално превосходство, съчетано с желание за равенство във връзките. Дървеният Кон умее да чуе истинските нужди на партньора, да намери общи точки и да предостави подкрепа в трудни моменти. Конят от стихията на дървото няма да бъде прекалено настойчив, за да постигне желаното. Неговият ум ще позволи да създаде бъдещето така, че да постигне целите си, но възможно и чрез чужди усилия в други обстоятелства. С него никога не е скучно. Той е също толкова непостоянен, колкото и всички представители на този знак.

Китайски хороскоп Кон

Конят според западният зодиак

На характера на Коня влияе не само годината на раждане, но и месецът, а конкретно знакът на зодиака.

Кон-Овен

Под влиянието на огъня, Конят става по-силен и способностите му се усилват. Но освен това, Кон-Овен става упорит, агресивен и пренебрегва приятелите си. За да не жертва свободата си, ще се държи на разстояние дори от любимите и близките си хора.

Кон-Телец

Родените в годината на Коня Телци са трудолюбиви, разсъдливи и упорити. Благодарение на тази комбинация лесно постигат успех. Те са естествени лидери, които няма да се подчинят на партньорите си и винаги ще стоят на своето.

Кон-Близнаци

Невъзможно е да се предвиди настроението и стремежите на такъв човек. Кон-Близнаци постоянно ще се движи в избраната посока, като тя може да се променя от работа до лични отношения и самоусъвършенстване.

Кон-Рак

Най-успешната комбинация се счита за Рак-Кон. Такъв човек се отличава с чувствителност, уязвимост и мечтателност, но същевременно запазва активността и решителността на Коня. В отношенията може да отстоява мнението си, но същевременно ще обърне внимание на желанията на партньора.

Кон-Лъв

Лъв, роден в годината на Коня, има бунтарски характер, изпълнен с жизнена енергия и сила. Както в личния живот, така и в другите сфери на дейност, той взема предвид само собственото си мнение и приоритети.

Кон-Дева

Ако говорим за Кон-Дева, той се отличава с енергичен характер и чувствителен нрав. Но често преминава от крайност в крайност. В крайна сметка, благодарение на разсъдливостта на Девата, решава проблемите с практичен и здрав разум.

Кон-Везни

Много трудно е да се даде характеристика на Кон-Везни. Защото в него се съчетават две крайности: лек нрав и разпуснатост се допълват от смткаджийство и висок интелект. Такъв човек цени свободата и предпочита да бъде в комфортна обстановка.

Кон-Скорпион

Такъв човек умее стратегически да мисли, обича да съперничи и винаги проявява ентусиазъм в това. Кон-Скорпион ще може да постигне успех благодарение на упоритостта и мъдрите решения. За да напредне в кариерата няма да стъпи на главите на другите, но понякога постига целите си с нечестни методи.

Кон-Стрелец

Според хороскопа, Кон-Стрелец ще има труден път. В живота му възходите ще се сменят с падения, а тези промени са свързани с непостоянството на човека. Поради постоянните колебания, смяна на жизнените приоритети и ценности, ще има много препятствия, но с успех ще ги преодолее.

Кон-Козирог

Сред всички представители на знака, Кон-Козирог е най-разбираемата личност, в живота на която присъства стабилност. Кон-Козирог ще взема решения въз основа на гласа на разума. Но същевременно има и взривен характер и повишена емоционалност.

Кон-Водолей

В отношенията с околните, Кон-Водолей е склонен към самодоволство, има много приятели, но не може да изгради сериозни отношения. Страда от постоянни промени в настроението, което му пречи да постигне успех и не може да организира нормално собственият си живот.

Кон-Риби

Както и другите представители, Кон-Риби цени собствените си интереси, намира начини за самореализация и постигане на целите. Но същевременно се отличава с доброта и проявява разбиране към приятелите и близките си.