Китайски хороскоп-Бик

Китайски хороскоп Бик

Години: 1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

Китайски хороскоп Бик

Описание на знака:

Китайски хороскоп-Бик

Бик – вторият знак в 12-годишния цикъл на китайския зодиак. Щастливите числа са 1 и 9. Щастливите цветове са лилав, син и червен. Най-добрата съвместимост е със Змия, Петел и Плъх, докато има ниска съвместимост е с Коза, Дракон, Тигър и Кон.

Човек, роден в годината на Бика, е упорита и уравновесена личност, чието спокойствие и благодушие често прикриват волевия му характер. Тези хора не са толкова многословни, колкото изглеждат, и се стремят да проявяват търпение. Ритъмът на живота им обикновено е бавен и равномерен. Биковете не се отличават с високи интелектуални способности, но в близки до тях области могат да постигнат значителни висоти. В характера им присъстват черти като порядъчност, сдържаност и готовност да помагат.

Биковете не обичат противоречията, те са консервативни и упорити, а започнатото дело с тяхно участие винаги се довършва. Личностите, родени под този знак, нямат широк мироглед и им е много трудно да реагират бързо на нова информация. Биковете по природа са педантични и последователни. Ако пред тях има някаква цел, те упорито ще я постигнат, тъй като им е важен крайният резултат. Разчетливите личности не отстъпват пред възникнали трудности.

Хората, родени в годината на Бика, могат да бъдат замислени и флегматични, често прекарват много време в философски размисли. Има и друг тип личности – общителни и енергични, които предпочитат да се веселят в големи компании и да привличат вниманието към себе си.
Още от детството Биковете се стремят да бъдат самостоятелни и разумни, проявявайки своите амбиции. Представителите на този знак са привърженици на консервативни възгледи и винаги настояват на своето мнение. Биковете мечтаят за семейство и комфортни условия на живот. Моралните ценности са от огромно значение за тях.

Предимства на характера на Бика

Най-силните черти на характера на Бика са огромната сила на волята и вродената издръжливост. Увереността в правилността на собствените избори и твърдото убеждение което никога не позволява на представителя на този знак да се отклони от зададения път. Той не е склонен да променя решенията си, а никога няма да съжалява за извършените действия, дори ако резултатите са неуспешни.

Според китайският хороскоп хората, родени в годината на Бика, често са много практични и реалистични, без да си поставят неосъществими цели. В партньора такъв човек цени стабилността и практичността, тъй като тези черти на характера съществуват и в него самия. Биковете могат да бъдат приятни за общуване, умеят да слушат събеседника и да изразяват своето мнение. По природа представителите на този знак притежават добра издръжливост.

Недостатъци на характера на Бика

Въпреки вроденото си равновесие и спокойствие, Биковете понякога могат да се разгневят. В гняв тези хора стават много страшни. В този момент в представителя на знака се събужда агресивност. В неадекватно състояние Биковете са способни да извършат най-непредсказуемите действия.
Хората, родени в годината на Бика, често са прекалено изискващи. Те винаги са уверени в извършената работа и създават поведенчески шаблони, на които останалите трябва да се подчиняват. Завишените изисквания Биковете отправят само към най-близките хора, докато към останалите проявяват безразличие. Роднините им могат постоянно да страдат от оказаният върху тях психологически натиск.

Слабата страна на Бика се проявява в остарелите му възгледи за живота. Консерватизмът на представителя на този знак води до затруднения в много сфери. Трудно е за него да приема новото и прогресивното.

Китайски хороскоп Бик

Китайски хороскоп - Бик

Мъжът-Бик

Мъжът, роден в годината на Бика, още от детството се чувства много уверен в себе си. С напредването на възрастта той предпочита да запази равновесието и увереността си. Следва стриктно установените си възгледи за живота и не взима под внимание мнението на околните. Той има ограничен кръг от приятели.

Целият живот на Бика е насочен в една посока. Когато среща пречки на пътя си, той лесно ги преодолява Мъжете-Бикове обикновено действат открито и директно.
В личния живот Биковете също проявяват стабилност. До тях трябва да бъде жена, която не предприема непредсказуеми действия. На мъжа му е важно да бъде уверен в искреността и вярността на партньорката си. След сключване на брак той ще контролира нейните действия. Материалната страна от живота е от голямо значение за мъжа-Бик. Той работи много, за да не изпитва недостатък в нищо.

Жената-Бик

Жените-Бикове притежават стоманен характер, но в същото време са добри и душевни личности. Те не са егоистични и се грижат за близките си. В отношенията с представителите на противоположния пол дамите никога не използват външните си данни, предпочитайки да действат от практическа гледна точка. Те демонстрират на потенциалния си партньор своите способности и таланти. Жената, родена под знака на Бика, не може да бъде наречена романтична натура. Тя гледа на живота реалистично и в случай на брак се стреми да се омъжи само веднъж.

Околните ценят представителката на този знак за мъдростта, благоразумието и добротата й. Жените винаги са готови да окажат подкрепа и помощ, ако е необходимо. На работното място Биковете са трудолюбиви, изпълнителни и дисциплинирани. Те са способни да изградят успешна кариера и да постигнат значителни висоти. Жените не търпят остри забележки от страна на колегите.

Китайски хороскоп - Бик

Детето – Бик

Детето от този знак още от ранна възраст проявява своя упорит характер, стремейки се да постигне нещата по свой начин. Въпреки това, то с готовност изпълнява задачите на възрастните и обича да е полезно. С децата малкият Бик е доста директен, което често води до конфликти. Издръжливостта му му позволява да постигне успехи в спорта, и той има склонност към точните науки.

Бикът в любовта и брака

Биковете по природа са доста сдържани. Те не пускат човек веднага в сърцето си, а доверието трябва да бъде спечелено. Биковете трябва да се привикнат към партньора, да го наблюдават, преди да започнат сериозни отношения. Но ако отворят душата си, те се отдават на чувствата напълно. В леглото са страстни, но без особено въображение — дори и тук ги управлява консерватизмът.

Те са верни в любовта и очакват същото от партньора. По природа са собственически настроени и не понасят неверност. Ако партньорът им изневери, ударът ще бъде много тежък Семейството за Бика е от голямо значение. Независимо от пола, те са склонни към патриархат и възпитават децата с умерена строгост, постигайки добри резултати.

Бикът в приятелството

Близките приятели на Бика са малко, тъй като приятелството за него е просто приятно прекарване на времето в весела компания. Въпреки това, той винаги е готов да помогне, ако го помолят, умее да пази тайни и не иска нищо за себе си.

Бикът в работата и кариерата

В творческите професии Биковете постигат успех благодарение на своята висока работоспособност и стабилна природа. Те също така са привързани към дейности, свързани с материалните ценности. Биковете, които са достигнали високи позиции в кариерата си, стават мъдри ръководители, но управляват без отстъпки. Те изискват от служителите си безусловно подчинение.
Представителите на този знак много обичат природата и селското стопанство. От тях стават талантливи фермери, а растенията или животните често се превръщат в тяхно хоби.

Характер на знака по стихии
24 януари 1925 г. – 12 февруари 1926 г. Дървен бик
11 февруари 1937
г. – 31 януари 1938г. Огнен бик
29 януари 1949г. – 16 февруари 1950 г. Земен бик
15 февруари 1961
г. – 4 февруари 1962г.Метален бик
3 февруари 1973
г. – 22 януари 1974г.Воденбик
19 февруари 1985г. – 8 февруари 1986г. Дървен бик
7 февруари 1997
г. – 27 януари 1998г. Огнен бик
26 януари 2009г. – 13 февруари 2010г. Земен бик
12 февруари 2021г. – 31 януари 2022г.
Метален биик
31 януари 2033г. – 18 февруари 2034г. Воден
бик

Китайски хороскоп - Бик

Черен (син) Воден Бик

Водният Бик се отличава с нежност и загриженост към любимия човек, осигурява комфорт на близките си и не е равнодушен към красотата. Той помага на нуждаещите се, меценат и благодетел. Не обича да говори за любовта, но извършва благородни постъпки. Възвишен романтик, настойчив почитател и надежден защитник на семейството, който осигурява безгрижно и комфортно съществуване.

Зелен Дървен Бик

Зеления Дървен Бик се отличава от другите представители на знака с повече сдържаност в проявата на емоции и чувства. Той се стреми да заеме влиятелно положение в обществото повече от другите. Предпочита реда и рутината пред екстремните ситуации и импулсивността. Не се поддава на внушения и манипулации. Дървеният Бик дълго се колебае преди да вземе решение, затова се нуждае от подкрепа от близките си във важни жизнени моменти.

Жълт Земен Бик

Земният Бик най-добре проявява възможностите на този знак. Трудолюбието, оптимизмът, великодушието и отличната логика позволяват на Земния Бик да постигне висок социален статус, независимо от личния стартов капитал. Той е добър спортист с физическа издръжливост. Верен е на своите задължения. Не е особено страстен, но е верен любовник, който може да удиви със своята издръжливост.

Бял Метален Бик

Отличителна черта на Металния Бик е по-свободният и открит маниер на изразяване на чувствата в любовта. Металът придава на бавният прагматичен знак доза активност и готовност за умерени експерименти. Той се приспособява по-лесно от другите към новите условия. Силният характер и волята му помагат да преодолее всякакви трудности в живота. С него не е скучно, способен е да излезе извън рутината и ежедневието.

Червен Огнен Бик

Най-страстният от всички представители на знака. Неуморим любовник, роден лидер с висок полет, решителен и неотразим. Огненият Бик е изключително директен в изразяването на чувствата си и категоричен в мненията си. Бивайки идеален семеен човек, той не прощава измяна. В дома си често се държи като диктатор, който добре осигурява семейството, но изисква строго спазване на правилата и реда.

Бикът според западният зодиак

Влиянието на чертите на характера на хората, родени в годината на Бика, определено се усилват от месеца на зодиакалния хороскоп. Понякога комбинацията от годината и знака образува интересно съчетание.

Бик-Овен

Личностите, родени под този знак, притежават силна целеустременост и честолюбие. Те винаги постигат успех в започнатите начинания, благодарение на несъкрушимото си търпение.

Бик-Телец

Земният знак Телец усилва стабилността и увереността в себе си на Бика. Той стабилно стъпва на земята, предпочитайки да използва вече проверени методи за постигане на целите си, вместо да се впуска в рискови авантюри. В същото време Бик-Телец има доста романтична и нежна натура, което е ясно усещано от близките му.

Бик-Близнаци

Юнските Бикове могат да бъдат малко ветровити, приказливи и кокетни. Въпреки това, им е присъща общата за всички Бикове черта — пълна и несъкрушима увереност в себе си, своите мисли и действия.

Бик-Рак

Биковете, родени през юли, притежават доста предпазлива натура. Те дълго обмислят и се съмняват, преди да вземат важни решения.

Бик-Лъв

Много уверен в себе си Бик, който с напор ще премахне всички пречки на пътя си и ще заобиколи конкуренцията.

Бик-Дева

Консерватизмът и педантичността, присъщи на Девите, придават на септемврийския Бик оттенък на скучност. Въпреки това, той се явява ценен служител, който отговорно се отнася към поставените задачи.

Бик-Везни

Цени всичко красиво, обича да създава нови запознанства. Въпреки това, според своята натура, не веднага допуска човек до близко общуване.

Бик-Скорпион

Скорпионите имат удивителната способност да усложняват всичко, с което се сблъскват. Те се отнасят към конкурентите и недоброжелателите без никакви отстъпки.

Бик-Стрелец

Оптимистичен Бик, който гледа на света с ясен поглед. Въпреки това, всички негови действия се ръководят от практичността, присъща на представителите на този знак.

Бик-Козирог

Декемврийските Бикове много обичат да заемат ръководни позиции и в кариерата си се стремят да станат началници в различни области.

Бик-Водолей

Под външната изтънченост се крие силна и здрава натура. На Водолея по-малко му е присъщ консерватизмът на Бика.

Бик-Риби

Най-неочакваният и непоследователен знак. Постига големи успехи в творческите професии.